Główny temat o broni palnej

D

Deleted member 427

Guest
GAZDA, to jest lewacki socjo-eksperyment. Lewaki otworzyły w NYC fejkowy sklep z bronią (replikami) i próbują sprzedawać je klientom. Ale zanim sprzedadzą, opowiadają historię każdego z gunów - że z tego zginął 3-letni Maciuś, a z tamtego zajebano 25 osób w masakrze. W tym sklepie nie ma ani prawdziwej broni, ani sam przybytek nie jest sklepem z bronią. Zresztą żadnej z tych giwer nie mógłbyś trzymać legalnie w granicach NYC.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
czyli co wchodze do sklepu, chce kupić pistolet, a oni wtedy że to ten co jakiś zjeb odjebał w chuj ludzi, no i co nie kupie? jak bym chciał, wartość kolekcjonerska z pewnością konkretna, a jak nie chcą sprzedać to można ich do sądu podać?

D

Deleted member 4683

Guest
czyli co wchodze do sklepu, chce kupić pistolet, a oni wtedy że to ten co jakiś zjeb odjebał w chuj ludzi, no i co nie kupie? jak bym chciał, wartość kolekcjonerska z pewnością konkretna, a jak nie chcą sprzedać to można ich do sądu podać?

Dokładnie - taka historia w stylu " z tej giwery Jim zajebał piętnastu rówieśników i cztery nauczycielki" dałaby tylko tyle, że jeszcze bardziej bym się napalił żeby ją mieć. A na migawkach które widziałem ludziom stają łzy w oczach i wymiękają. Z tego powodu też wydaje mi się, że to ordynarna ustawka.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Dokładnie - taka historia w stylu " z tej giwery Jim zajebał piętnastu rówieśników i cztery nauczycielki" dałaby tylko tyle, że jeszcze bardziej bym się napalił żeby ją mieć. A na migawkach które widziałem ludziom stają łzy w oczach i wymiękają. Z tego powodu też wydaje mi się, że to ordynarna ustawka.

Akurat tutaj na pewno jest reprezentatywna grupka społeczeństwa.

D

Deleted member 427

Guest
Chyba społeczeństwa nowojorskiego chciałeś powiedzieć (zakładając, że to nie ci sami aktorzy, co tak płakali przed kamerami przy okazji Sandy Hook).

Jakoś nigdy takich eksperymentów nie robią na Florydzie albo w New Hampshire. Zawsze w jakiś lewackich enklawach.

Hitch

3 220
4 877
Dodatkowo w samej w sobie już żałosnej na potęgę akcji bierze udział Ned Luke, czyli Michael z "GTA V" i nie wiem, co gorsze - że taki jest głupi i takie denne role wybiera (za mniej niż dwa miliony dolarów bym się nie zgodził wziąć udziału w tym ;)), czy że jest jeszcze większym hipokrytą niż towarzysz Neesson.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Dodatkowo w samej w sobie już żałosnej na potęgę akcji bierze udział Ned Luke, czyli Michael z "GTA V" i nie wiem, co gorsze - że taki jest głupi i takie denne role wybiera (za mniej niż dwa miliony dolarów bym się nie zgodził wziąć udziału w tym ;)), czy że jest jeszcze większym hipokrytą niż towarzysz Neesson.

Obawiam się, że za grubo mniej niż ( dodane ) dwa miliony dolarów wszyscy użytkownicy tego forum wystąpiliby w takiej gadzinówce ;). Ja bym potem otworzył strzelnicę w Szczecinie z prawdziwego zdarzenia korzystając z takiej kasy.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Gubernator Kansas podpisuje Freedom to Carry Act:

1891327_1115393671819943_8717468634955155365_o.jpg

Tym sposobem Kansas, w którym jeszcze w 2005 roku nie można było nosić w ogóle broni poza domem, dołącza do grona stanów, gdzie każdy +21 obywatel może nosić wszystko praktycznie wszędzie bez choćby sekundy spędzonej na komisariacie czy w urzędzie :)

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Dlaczego dobrzy ludzie powinni mieć broń? - fantastycznie tłumaczy Josie Outlaw:

Polecam wszystkie filmy na jej kanale - np. on a being outlaw jest kapitalny. Cholera szkoda, że takie sztuki jak ona są u nas chyba na wymarciu.

Ostatnia edycja:

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Ciekawy filmik ze strzelania pod wodą z AK-47. Jeden z komentarzy:
It's a fact that if you are about 4-5 feet underwater, you are more or less immune to gunfire. It saved many people on Omaha beach at Normandy, and the other beaches, too.

Tu z kolei mamy pomiar zasięgu przy różnych rodzajach amunicji:

Ostatnia edycja:

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Też może być.

Znalazłem taką oto stronę:
http://biurose.sejm.gov.pl/teksty/
Opracowania od 503-514 dotyczą prawa dostępu do broni w takich państwach jak: Czechy, Francja, GB, USA, Włochy, Belgia, Hiszpania, Meksyk, Brazylia a także ogólnie Unia Europejska. Sęk w tym, że są dosyć stare ale pomysłem sobie, że może chciałbyś rzucić okiem jako, że do tej tematyki podchodzisz profesjonalnie/hobbistycznie.

Do góry Bottom