Francja - socjalizm w praktyce...

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Tylko że większość, o ile nie wszystkie z tych organizacji udało się zlikwidować lub zmarginalizować siłą. Czy tak będzie z Islamem jednak trudno powiedzieć.
Islam to jednak inna bajka z powodu liczebności a więc sporego zaplecza.
Ilu mogło być członków czerwonych brygad, no nawet niech będzie IRA albo ETA?
A Ilu jest radykałów islamskich, jaki mają zasięg i zaplecze w Europie..

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Istnieje też problem skali. Mam wrażenie, że niektórzy intelektualiści kalkują pewne scenariusze tylko dlatego, że są wywołują je podobne siły: "kiedyś był terroryzm i teraz też jest terroryzm, więc co za różnica?" Tyle, że np. Al-Kaida wyjebała w powietrze w ciągu dwóch godzin najprawdopodobniej więcej osób niż każda osobna z nie-muslimskich organizacji terrorystycznych przez całe swoje istnienie. Co powoduje, że terroryzm muslimski to zupełnie nowa jakość. Biały człowiek zachodniej cywilizacji nie jest przyzwyczajony wypierdalać się w kosmos dla idei. Jakaś baba odpaliła ładunki na sobie jak francuska policja dziś czy tam wczoraj zrobiła rajd na kryjówkę. Ostrzeliwać się, poddać i grać ofiarę systemu, udawać, że "ja tu tylko sprzątam" czy inne scenariusze się mieszczą w głowie, ale odpalić bombę? Przecież to jest tragi-komiczne.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 119
Pani Shedad na znakomity pomysl na zradykalizowanie nawet najbardziej umiarkowanych muzlumanow:

http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/shaded_zdelegalizowac_w_europie_islam/120946

Osobiscie jej sie nie dziwie. Jakby moja rodzina uciekla np. z Korei Polnocnej to tezbym pewnie zostal radykalem chcacym ucinac glowy nastolatkom z Che Guevara na koszulce... Ale wlasnie dlatego KORWIN nie powinien tej Pani promowac. Zero pomyslunku, 100% emocji.

P.S. Jako, ze Shedad to baba i to w dodatku baba po przejsciach to moge jej glupote wybaczyc, ale np. taki prof. Wolniewicz - mowiacy podobne albo i gorsze banialuki - to juz kurwa pojeb do kwadratu.

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Tak dla porównania, Czerwone Brygady "w najlepszym składzie" istniały pono 10 lat w tym czasie popełniając 14000 "aktów przemocy"
Można by pomyśleć po takim wyniku i fejmie, że to jakiś miedzynarodowy syndykat zbrodni był, czytamy jednak zdanie do końca "zabijając w tym czasie co najmniej..75 osób"
Członków jak wyczytałem na Wiki w szczycie mieli poniżej 1000 co po podzieleniu liczby "aktów" przez liczbę "członków" przez 10 lat działalności daje (statystycznie pamiętajmy) około 2-3 akcji rocznie na jednego.
I to jest właśnie problem skali.
ISIS ma obecnie z grubsza 300 000 aktywnych bojowników licząc już wszystkie zbrojne przybudówki walczące na ich korzyść. Liczba spiochów rozlokowanych po świecie i czekających na okazję jest oczywiście nieznana, ale myślę że liczy od kilku do kilkunastu tysięcy, a może i więcej biorąc pod uwagę, że przecież gros z nich się do ISIS nie zgłasza po rejestrację, tylko działają na wlasną rekę jako lokalne samotne wilki zależnie od tego kiedy jakiemuś wariatowi odwali. I każdy z nich jest w stanie jednym wybuchem rozwalić tyle co CZB przez 10 albo i 15 lat.

Ostatnia edycja:

Madmar318

Well-Known Member
307
1 088
Pasuje, przecież otwarcie się przyznał że jest za poligamią, co mnie lekko zdziwiło.

Wierzycie w to że 27% młodych francuzów jest za islamem? (ktoś przytaczał takie badania) Moim zdaniem te dane są dość mocno przekłamane. Muzułmanie mieszkają głównie w większych miastach, IMHO zwolenników islamu nie będzie więcej niż 10%.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Wierzycie w to że 27% młodych francuzów jest za islamem?
Ja wierzę. Według mnie jest to co najmniej 25%. U nas kuce są wpatrzone w Korwę, a tam w brodatego Mahmuta. Przecież islamiści wśród tamtejszych kuców cały czas robią propagandę i to znacznie intensywniejszą niż JKM.

A na marginesie...
Ogłoszono już winnego za zamachy w Paryżu. Jest nim Snowden. Tak, tak Snowden winny całego zła, przynajmniej według waszyngtońskich jastrzębi.
Edward Snowden and spread of encryption blamed after Paris terror attacks
Ex-CIA director: Snowden should be 'hanged' for Paris

I niestety, motłoch to może kupić. Co z tego, że ci idioci gubili telefony, co z tego, że niczego na nich nie szyfrowali...

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
@Max Stirner
No dobrze, ale muzułmanów jest więcej niż Basków/Irlandczyków na ten przykład. Jest ich też więcej niż kiedyś potencjalnych członków Czerwonych Brygad, czyli komunistów zachodnioeuropejskich. Ilość terrorystów w społeczności muzułmańskiej jest wyższa na tym tle, ale nadal niska biorąc pod uwagę potencjał ludnościowy i to jak wielu muzułmanów żyję na świecie.

Norden

Well-Known Member
723
901
Pasuje, przecież otwarcie się przyznał że jest za poligamią, co mnie lekko zdziwiło.

Wierzycie w to że 27% młodych francuzów jest za islamem? (ktoś przytaczał takie badania) Moim zdaniem te dane są dość mocno przekłamane. Muzułmanie mieszkają głównie w większych miastach, IMHO zwolenników islamu nie będzie więcej niż 10%.
Jak najbardziej prawdopodobny wynik to właśnie między 20 - 30%. I to nie zwolenników islamu tylko Państwa Islamskiego (organizacji terrorystycznej).
Kolejne przykłady:
https://web.archive.org/web/2015042...s/old-assets/pdf/muslim-americans.pdf#page=60
42% muzułmanów w wieku 19-30 lat we Francji usprawiedliwia ataki samobójcze. Przy czy należy podkreślić, że jest to badanie z 2006 r. teraz nastroje się zradykalizowały.
Nie znalazłem wiarygodnych statystyk (takich nie ma ze względu na brak danych dot. nielegalnych imigrantów ) ile jest muzułmanów we Francji w przedziale wiekowym 18-24 lat, ale biorąc pod uwagę strukturę demograficzną muzułmanów (piramida wiekowa) i te dane:
http://www.eurocanadian.ca/2014/10/the-africanization-of-france-2014.html
szacunkowo jest to właśnie 20-30%. Wniosek jest taki, że większość młodych muzułmanów popiera ISIS.
Lewicowi propagandziści będą zaklinać rzeczywistość twierdząc, że "nie można generalizować". albo jeszcze inaczej:
"Jak się okaże, że większość z nich jest terrorystami, to wtedy będziemy się martwić". We Francji mogą już się martwić.

De facto mamy do czynienia z grupą inicjującą agresję gdzie ideologicznym czynnikiem zespalającym jest islam. Porównanie do komunizmu jest jak najbardziej trafne. Można najwyżej spierać się czy propagowanie ideologii łamiących NAP jest inicjacją agresji samą w sobie - była taka dyskusja na forum, warto ją odnowić w kontekście radykalnego islamu.

(4:30)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Psychop w Belgii.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bel...zagrozenia-terrorystycznego-w-brukseli/21djm5
"W Brukseli i całym regionie stołecznym został podniesiony do najwyższego stopień zagrożenia terrorystycznego - ogłosiły oficjalnie w nocy z piątku na sobotę władze Belgii. W mieście wstrzymano ruch metra. Ostrzeżono też mieszkańców, aby unikali przebywania w tłumie z powodu "poważnego" zagrożenia atakiem."

Hitch

3 220
4 880
Nie rozumiem. Przecież mowa miłości jest silniejsza niż bomby i broń palna. Władze Belgii powinny właśnie namawiać do jak najliczniejszych manifestacji swojego zrozumienia dla tych, którzy zbłądzili. Na widok brązowego brata z ładunkiem wybuchowym lub karabinem powinni wszyscy złapać się za ręce, zaśpiewać hymn EU i otoczyć go ciepłem oraz troską. To jedyny gwarant powstrzymania tragedii.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Nie rozumiem. Przecież mowa miłości jest silniejsza niż bomby i broń palna. Władze Belgii powinny właśnie namawiać do jak najliczniejszych manifestacji swojego zrozumienia dla tych, którzy zbłądzili. Na widok brązowego brata z ładunkiem wybuchowym lub karabinem powinni wszyscy złapać się za ręce, zaśpiewać hymn EU i otoczyć go ciepłem oraz troską. To jedyny gwarant powstrzymania tragedii.

Zamiast zamykać metro, powinni otworzyć liczne kwiaciarnie na peronach. Albo jeszcze lepiej. Po co zabierać ludziom broń? Jeżeli mamy już stosować siłowe rozwiązania, to nie lepiej po prostu wprowadzić przymus posiadania przy sobie kwiatów?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
I pomyśleć, że kiedyś Belgia była drugim po Szwajcarii krajem w Europie, gdzie było najłatwiej o broń. 35 lat temu bez problemu można było kupić karabin maszynowy. Było to łatwe nawet dla Polaka z komunistycznym paszportem. I nie spisywali.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
A jak ugryźć fakt, że potężne firmy handlujące bronią palną, zaopatrują swoimi produktami naszych oprawców, czyli: służby specjalne, wojsko, pały i generalnie swołocz mundurową? A ci potem nas rozbrajajo. Czuję się wykluczony społecznie. Mam tylko pistolet gazowy i nie mogę obronić nim swojego domostwa.

Czy w ogóle powstają jakieś firmy produkujące broń palną, która nie trafia na kompradorski rynek?

Do góry Bottom