tolep
five miles out
- 8 587
- 15 491
To samo co łucznicy ponad 1000 lat temu (a może i wcześniej), którzy pokazywali wrogom palec wskazujący, środkowy i kciuk przylegający do dłoni. Dziś to jest powszechnie znane jako znak V - zwycięstwa. Pokazywali ten gest dla tego, że te trzy palce wystarczą do pobrania strzały, naciągnięcia cięciwy i oddania strzału. Dziś w czasach karabinów wystarczy pokazać jeden palec, ten którym się ściąga spust.co oni mają z tym palcem?
Ok nie istnieje, pytanie czemu więc się nie tworzą? Przecież muzułmańskie ciągle powstają, a chrzescijańskie prawie wcale... a jak juz to atakuja kliniki aborcyjne czy chuj wie co. Gdyby był popyt na nie to by powstały, ale kurwa nie ma i dlatego to Islam jest zjebany (albo arabowie jeden chuj), a nie chrześcijanie (albo biali/latynosi czy kto to tam wyznaje)Zaręczam, że gdyby na świecie istniała organizacja terrorystyczna o profilu chrześcijańskich widziałbyś nie mniejszy wpływ.
. Ten problem często dotyczy drugiego pokolenia imigrantów.
Dają im zasiłki, a państwo prowadzi typowo lewacką politykę multi kulti, rasizm nie jest więc usankcjonowany państwowo więc chuj komukolwiek do tego. Z resztą francuzi każdego innego nie cierpią, a jakoś Brytole im takich odjebek nie robią ani nikt inny poza kozojebcami.A to, że we Francji jest więcej ekstremistów niż w innych krajach europiejskich jest pewnie wynikiem polityki ich kraju jak i rasistowskiego nastawienia Francuzów.
Kolego, może tak dał byś jakiś skrót o czym mówią? Bo inaczej nie widzę sensu wklejania materiałów w języku Francuskim bez tłumaczenia. Chyba że liczysz na to, że gazda to dla nas przetłumaczy...
A co ma 150 tysięczna armia ISIS do postaw muzułmanów we Francji w tym kontekście?150 tysieczna armia ISIS to jebane drugie pokolenie imigrantów?
Ale powodem ostatnich ataków jest udział wojsk francuskich we wojnie w Syrii. Może jakby wojska francuskie atakowały Wielką Brytanię to Anglicy przypadkiem też by dokonywali aktów przemocy we Francji.Non Serviam napisał:Z resztą francuzi każdego innego nie cierpią, a jakoś Brytole im takich odjebek nie robią ani nikt inny poza kozojebcami.
To nie była nieprzejednana polityka, to było notoryczne trollowanie. Francja leciała z nimi w hugona. Nie niszczyła, tylko wkurwiała.skoro Francja prowadzi najbardziej nieprzejednaną politykę wzgędem nich?
Nie.Ja mam prostą odpowiedź. Właśnie dlatego.
A co ma drugie pokolenie imigrantów do terrorystów, sprowadzonych spoza Francji? ISIS organizuje zamachy, imigranci miejscowi tylko im pomagają, będą im pomagali w każdym kraju gdzie jest większa społeczność muzułmańców. Postawy muzułmanów wszędzie są takie same.A co ma 150 tysięczna armia ISIS do postaw muzułmanów we Francji w tym kontekście?
To w końcu interwencja, czy rasizm?Ale powodem ostatnich ataków jest udział wojsk francuskich we wojnie w Syrii. Może jakby wojska francuskie atakowały Wielką Brytanię to Anglicy przypadkiem też by dokonywali aktów przemocy we Francji.
Ale o czym Ty ze mną dyskutujesz? Ja rozmawiałem z Amelem. Amel pisał o tym co jest powodem eksteremizmu wśród muzułmanów francuskich. I ja się do tego odniosłem. A Ty mi tu wyjeżdżasz jak Filip z konopii z jakimś ISISem.A co ma drugie pokolenie imigrantów do terrorystów, sprowadzonych spoza Francji? ISIS organizuje zamachy, imigranci miejscowi tylko im pomagają, będą im pomagali w każdym kraju gdzie jest większa społeczność muzułmańców.
No właśnie nie są. W jednych miejscach są większe sympatie dla dżihadystów i terrorystów a w innych mniejsze.Non Serviam napisał:Postawy muzułmanów wszędzie są takie same.
Jak widać przyczyną ataków była interwencja. Natomiast sytuacja społeczno-polityczna jest pewnym podłożem, które sprzyja rozwojowi postaw ekstremistycznych.Non Serviam napisał:To w końcu interwencja, czy rasizm?
Ale ja ani nie usprawiedliwiałem ścierw, które dokonały zamachów, ani nie pisałem co powinna lub nie powinna robić Francja. Pisałem o przyczynach.Non Serviam napisał:Po drugie, ISIS morduje niemuzułmanów za bycie niewiernymi to wszystko ok,
Francja nie ma prawa atakować ISISu bo inaczej daje to prawo imigrantom, których chuja powinno to obchodzić do dokonywania zamachów?
Ale ja nie twierdzę, że Francja ich niszczyła. Była w porównaniu z innymi krajami zachodnimi bardziej nieprzychylna i nieskora do spełniania ich rządań. Jeśli chodzi o żądania to np. w latach siedemdziesiątych podczas kryzysu trwały strajki. Muzułmanie wysuneli postulat umożliwienia im modłów w pracy. Nie chce mi się sprawdzać czy dotyczyło to też prywatnych firm i czy dały im one jakieś kanciapy na modły, ale z całą pewnością dyrektorzy państwowych molochów wygospodarowali dla nich sale i byli z tego powodu zadowoleni, że dzięki spełnieniu tego warunku nie będą oni rządać podwyżek a modląc się na przerwie rozładuje to ich frustracji być może wzrośnie ich wydajność w trakcie pracy. Jednak rząd powiedział stanowczo nie! Francja jest krajem laickim i żadnych modlitw w pracy. Tak samo było z chustami w szkołach, czy z burkami.kr2y510 napisał:To nie była nieprzejednana polityka, to było notoryczne trollowanie. Francja leciała z nimi w hugona. Nie niszczyła, tylko wkurwiała.
Ibrahim nigdy nie chodził do meczetu ani się nie modlił. Wbrew religii nie odmawiał picia piwa i wódki. Obchodził Ramadan, ponieważ zmuszała go do tego rodzina.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wyz...-zasilku-calymi-dniami-palil-marihuane/mc0ett
Jeden z zamachowców żył z zasiłku. Państwo opiekuńcze to działa <3
– Cały dzień palił w domu marihuanę, słuchając arabskiego hip-hopu
I on chciał się dostać do raju?
Daesh to tylko pacynki w rekach tych sił i co sobie myśli ISIS na temat Europy nie ma większego znaczenia, tak samo, jak nie ma znaczenia zniszczenie tego pseudo-państwa, bo podobne tworzą się w Libii, Mali, Nigerii i na półwyspie Synaj, wszyscy zapomnieli też o istnieniu Al-Kaidy, która jak do tej pory nie została pokonana. Terror islamski będzie nadal istniał, dopóki istnieją siły, które to wykorzystują i musimy się do niego przyzwyczaić, tak jak kiedyś Europa Zachodnia przyzwyczaiła się do terrorystów lewicowych z RAF-u,Brigate Rosse, 17 Listopada i prawicowych takich jak FLNC, IRA, ETA, OAS.