Dlaczego francja jest już stracona dla świata? Dziś grupka osób zorganizowała w paryżu manifestację przeciw islamowi,imigrantom etc. Jak zareagowali ludzie? Wyzwiska od faszystów,rasistów ,nazistów, oraz bicie brawa dla reagującej policji. Jak tu ich żałować? Chcącemu nie dzieje się krzywda,jak mawiał pewien janusz.I dlatego nie zmienię profilówki na znak solidarności.
No, a Polaka mieszkającego w Chinach można umownie nazwać chińczykiem.
Od tego Polaka zależy twierdząca/przecząca odp. na to zdanie i to w jakim stopniu się zżył z chińskim społeczeństwem. W mojej rodzinie jest osoba, która mówi wyłącznie po niemiecku i zapomniała polskiego. Jest to pełnoprawny Niemiec.No, a Polaka mieszkającego w Chinach można umownie nazwać chińczykiem.
Wygląda mi to na stary chiński zwrot grzecznościowy oznaczający: "Naprawdę cię polubiłem! Wejdź do domu, mój drogi przyjacielu!"Tom, czy tłumaczenie z translatora Google jest w miarę zgodne z sensem wypowiedzi?
Aha, jakby co, to liby miały rację. Komunikat ISIS - dlaczego Francja:
http://wiadomosci.onet.pl/isis-ma-nowy-cel-zdobycie-paryza/x00by4
nie ma narodowości ani grupy etnicznej belgijskiej, nei ma też belgijskiego języka, obywatele belgii są z różnych grup, więc ten też jest normalnym belgiem jak inni...Belg to nazwa umowna
nie ma narodowości ani grupy etnicznej belgijskiej, nei ma też belgijskiego języka, obywatele belgii są z różnych grup, więc ten też jest normalnym belgiem jak inni...
Pół Belgiem jest wtedy.a jak ktoś sie urodzi w belgii ma flamandzką matke ale ojca włocha to juz nie jest belgiem?
nie moze być bo ci z sycylii są corniejsi od tych z syrii... bedzie za ciemne dziecko na półbelga...Pół Belgiem jest wtedy.