Mad.lock
barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
- 5 149
- 5 110
A jak by testowali akap na myszach? Zabraliby im całe żarcie i wpuścili kota?
Socjalizm utopijny testowany na myszach:
http://www.physicsoflife.pl/dict/eksperyment_calhouna.html
Ośmiu myszom zapewniono doskonałe warunki życia - miały bezproblemowy dostęp do wszystkiego co było im potrzebne do życia. Liczebność populacji rosła, by po pewnym czasie zacząć maleć aż do całkowitego wymarcia. Eksperyment trwał cztery lata. Powtarzano go kilkukrotnie na myszach i szczurach, a wynik zawsze był ten sam:
Nieograniczony dostęp do pokarmu i brak zagrożeń powodował wymarcie populacji.
Na wstępie do opisu eksperymentu John Calhoun stwierdził - Dużo będę mówił o myszach, lecz głównie chodzi o odniesienie tego procesu do ludzi,....
Też nie ogarnia. Setki ojców takich pobitych i zgwałconych dziewczyn przez lata nic nie robiły, tylko klęły pod nosem i załamywały ręce, że policja nie reaguje?Co by się stało, gdyby córce jakiegoś kumpla jakiś cwel zrobił rzeczy, które są opisane wyżej? Społeczeństwo cweli kurwa mać, nie mam słów.
Ja mam pytanie. Gdzie są mieszkańcy tych miasteczek, gdzie to się dzieje/działo?
Mi chodziło o mieszkańców tych miejscowości - żeby się zebrali w kilkaset chłopa, albo nawet pół tysiąca i zrobiły tym pakistańcom jesień średniowiecza z dup, włączając w to poćwiartowanie na drobne kawałki. Ojcowie w pojedynkę to gówno mogli zrobić, chyba że jakiś rambo."Odnotowano też przypadki aresztowania zdesperowanych rodziców, którzy próbowali odbić dzieci z rąk gangów"