Eksperci o WTC i zamachach 9/11 - "chcemy powtórnego śledztwa"

F

fidelio

Guest
Eeeeech... przeraża mnie głupota i naiwność ludzi, a przede wszystkim brak krytycznego myślenia. A może nie powinienem być zdziwiony? Czy szkoła tego uczy - kwestionowania autorytetów, samodzielnego myślenia?

Zacznijmy może od zaklęcia, które przewija się w tym wątku - "teoria spiskowa". Ktoś zdefiniował to pojęcie? Hm? Tak szermujecie tym hasłem, a wiecie chociaż co ono oznacza? Czy aby czasem tzw. oficjalna wersja wydarzeń nie spełnia przesłanek tzw. teorii spiskowej? Przecież tzw. oficjalna wersja wydarzeń zakłada spiskowe działania danej grupy osób - czy to nie jest teoria spiskowa? Moim zdaniem tzw. oficjalna wersja wydarzeń to najbardziej idiotyczna teoria spiskowa jaką w życiu słyszałem i bardzo przygnębia mnie fakt, że ludzie nadal w nią wierzą. I żeby do tego dojść wystarczy rzetelnie przestudiować przypadek zawalenia się WTC7. Nie mówiąc już o tych pilotach-amatorach, którzy nie potrafili pilotować awionetki, ale potrafili za to wykonać manewry pasażerskim Boeingiem, o których nie śniło się myśliwskim asom. Jeśli to nie jest teoria spiskowa, i to bardzo kiepska teoria spiskowa - to doprawdy nie wiem co nią jest. Nie mam pojęcia jak średnio przytomny człowiek może w to wierzyć choćby przez kwadrans. Przebieg wydarzeń z 9/11 to dosłownie cud za cudem, bardzo dobrze oddany w tym krótkim prześmiewczym filmie:

Konkludując - tzw. oficjalna wersja wydarzeń to bardzo prymitywna teoria spiskowa. Nie zamierzam snuć na poważnie swoich teorii na temat tego co się wówczas stało, bo nie mam do tego narzędzi, mają je za to odpowiednie organy państwa USA i powinny przeprowadzić w tej sprawie rzetelne śledztwo, niestety z nieznanych mi powodów tego nie zrobiły. O tym co się naprawdę stało możemy jedynie pospekulować ze względu na ograniczony dostęp do materiałów dowodowych.

No to śmiało, możecie teraz obalać moje argumenty, czekam.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Wpadłeś do tego wątku i się rzucasz. Na tym forum większość osób nie wierzy w oficjalną wersję. Przez ostatnie kilka stron wałkowany był temat dokumentu Massimo Mazzucco (5 godzin), który ładnie dekonstruuje rządowy raport i zawarte w nim konkluzje. Naprawdę nie wiem, co się bulwersujesz.

F

fidelio

Guest
Wpadłeś do tego wątku i się rzucasz. Na tym forum większość osób nie wierzy w oficjalną wersję. Przez ostatnie kilka stron wałkowany był temat dokumentu Massimo Mazzucco (5 godzin), który ładnie dekonstruuje rządowy raport i zawarte w nim konkluzje. Naprawdę nie wiem, co się bulwersujesz.

Żenuje mnie poziom tej dyskusji, a konkretnie co to chyba wyjaśniłem w swoim poście. No i chyba jasnym jest, że mój post nie jest skierowany do tych, którzy podważają oficjalną wersję, tylko do tych, którzy jej bronią - naprawdę tego nie widać?

F

fidelio

Guest
Lepszych od tego? Bardziej kompletnych?

Jako kompendium wiedzy o 9/11 jako całości to nie, ale są inne które skupiają się bardziej szczegółowo na konkretnych aspektach (np. obrona powietrzna w tym dniu, albo tylko kwestia pentagonu). Np. nie wiem czy widzieliście to - kierowca taksówki, która została uszkodzona pod pentagonem przyznaje, że nie może powiedzieć jak było naprawdę, bo ta sprawa go przerasta:

Warto zobaczyć wszystkie części bo dokładnie badają sprawę samolotu nad Pentagonem, niestety znalazłem tylko ostatnią część (link powyżej)

Jest też dobry 9/11 intercepted, czyli co się działo w przestrzeni powietrznej:

Polecam też wykład doświadczonego pilota samolotów pasażerskich, analizuje tam kwity ze szkoleń rzekomych terrorystów, można się uśmiać jak się posłucha co oni potrafili:

Jeśli żenuje Cię poziom dyskusji, to informuję Cię, że sam go nie podniosłeś.

Jeśli spowoduję refleksję na temat tego, że nie tylko teorie przeciwników oficjalnej wersji wydarzeń zasługują na etykietkę "spiskowej teorii" to uważam, że poziom wzrośnie niebotycznie, bo uważam, że to jest główny problem większości dyskusji na ten temat.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Nie wiem, obejrzałem film z tym taksówkarzem i kurwa co za bełkot. Wyciągnęli jakiegoś starego dziadka, który nic już nie pamięta i sugerują mu odpowiedzi. Teraz biedak do końca życia będzie się bał, że jest częścią spisku i jak powie coś nie tak to go odjebią. I jak dla mnie tyle, nic sensownego z tego filmu nie wynika. Reszty nie chce mi się oglądać.

F

fidelio

Guest
Polecam również bardzo dobry dokument włoskiej telewizji pt. Zero z udziałem m. in. noblisty Dario Fo jest dość nowy:

Nie wiem, obejrzałem film z tym taksówkarzem i kurwa co za bełkot. Wyciągnęli jakiegoś starego dziadka, który nic już nie pamięta i sugerują mu odpowiedzi. Teraz biedak do końca życia będzie się bał, że jest częścią spisku. I jak dla mnie tyle, nic sensownego z tego filmu nie wynika. Reszty nie chce mi się oglądać.

No jednak jak nie wiedział, że jest nagrywany to wypowiedział dość istotną kwestię, nikt go do tego nie zmuszał.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
to jeszcze ktokolwiek sie zajmuje tym tematem? choć w sumie niedawno jeszcze natknąłem sie na takich co sei brzozą i kraksą tupolewa zjamują...

F

fidelio

Guest
to jeszcze ktokolwiek sie zajmuje tym tematem? choć w sumie niedawno jeszcze natknąłem sie na takich co sei brzozą i kraksą tupolewa zjamują...

No właśnie dziwne, że po tylu latach trzeba wracać do tematu, bo dawno powinien być wyjaśniony i zamknięty, niestety nie jest.

Swoją drogą, to mieszanie 9/11 i Smoleńska też jest symptomatyczne, mimo że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Dlaczego uważam, że należy wracać do tematu 9/11? Choćby dlatego, że to zdarzenie przesądziło o tym jak potoczyła się historia - globalnie i lokalnie. 9/11 wepchnął mój kraj w wojny na bliskim wschodzie i w więzienia CIA, w których torturowano ludzi bez postawienia zarzutów i bez rzetelnego procesu sądowego, co jest aktem zupełnego barbarzyństwa. Dlatego uważam, że owszem warto i trzeba wracać do 9/11, bo to przełomowy moment w historii świata.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
A to będziemy komuchów jakoś inaczej wieszać jak się okaże że 9/11 był ukartowany?

F

fidelio

Guest
A to będziemy ich jakoś inaczej wieszać jak się okaże że 9/11 był ukartowany?

Obawiam się, że ludzie odpowiedzialni za 9/11 nie staną nigdy przed sądem. Natomiast każdy podejrzany w tej sprawie zasługuje na normalny proces sądowy. Niestety zamiast procesu mieliśmy wyrok wydany na Bin Laden - to chyba rekord świata - w ciągu kilku minut od zdarzenia i to wydany w mediach, imponujące! Takie działanie można porównać jedynie do działań... terrorystów? Tak, to chyba właściwie słowo.

A to będziemy komuchów jakoś inaczej wieszać jak się okaże że 9/11 był ukartowany?

A co mają z "9/11" wspólnego komuchy?

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
No nie wiem teoria jak rozumiem jest taka, że wszechpotężny rząd ukrywa prawdę. To kogo mieliby kryć jak nie siebie?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
kompletnie bez róznicy czy 911 czy smoleńsk to spisek czy nie, bandyci od państwa są do odjebania!!!!! szczególnie ci od rzeczpospolitej zjebanej...

F

fidelio

Guest
No nie wiem teoria jak rozumiem jest taka, że wszechpotężny rząd ukrywa prawdę. To kogo mieliby kryć jak nie siebie?

Mógłbyś cytować moje wypowiedzi komentując je? Bo nie wiem wobec której mojej wypowiedzi się odnosisz. Pewność mam tylko do jednego - jesteśmy ordynarnie robieni w balona jeśli chodzi o 9/11 - co się wydarzyło to sfera spekulacji, mniej lub bardziej prawdopodobnych.

kompletnie bez róznicy czy 911 czy smoleńsk to spisek czy nie, bandyci od państwa są do odjebania!!!!! szczególnie ci od rzeczpospolitej zjebanej...

No cóż, państwo faktycznie są tutaj dość radykalni ;-)

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Ja sobie w wolnym czasie obejrzę ten filmik linkowany przez Kawadora. 9/11 to jednak dość ważne wydarzenie, przypominam sobie o tym za każdym razem jak jestem na lotnisku.
No cóż, państwo faktycznie są tutaj dość radykalni ;-)
No są, ale Gazda jak zwykle spamuje wątki, które go nie interesują nawet... Ja bym mu dał bana czasowego hehe

Do góry Bottom