Till
Mud and Fire
- 1 070
- 2 288
Ale jak nawet nie wiadomo czy te informacje są prawdziwe!
A teraz wiadomo?
Dziękuję, to ja już wolę żyć w socjalistycznym państwie takie jak wszystkie na świecie gdzie panuje w miarę jakaś cywilizacja. To oczywiście moja sprawa i mój wybór. Te, ale wy jeszcze chcecie żebym stracił taki wybór co też jest trochę sprzeczne z filozofią wolnościową.
WTF? Sorry, ale odbijamy się od ciebie jak od ściany.
Niewolnik A: Nie podoba mi się to, że nasz właściciel decyduje o tym co możemy robić, co jeść, jak się ubierać. Nie podoba mi się, że musimy dla niego pracować pod groźbą bata. Nie podoba mi się, że w razie próby ucieczki może wobec nas użyć przemocy, a nawet zabić. Jestem człowiekiem, a nie rzeczą!
Niewolnik B (typu kordikosowego): A skąd wiesz, że to co wybierzesz będzie dla ciebie dobre? Skąd wiesz, że jeżeli zjesz to na co masz ochotę to się nie zatrujesz? W twoim wymarzonym świecie każdy może sam wybierać zajęcie któremu chce się poświęcić, decydować o tym jak spędzi czas, co zje i jak się ubierze. Przecież to utopia! Dziękuję wolę, żyć w niewoli. Na naszej plantacji panuje chociaż jakaś cywilizacja. To oczywiście moja sprawa i mój wybór. Ale ty chcesz żebym stracił taki wybór co też jest trochę sprzeczne z filozofią antyniewolniczą.