tomislav
libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
- 4 777
- 13 003
YESSSSS, YESSSSS, YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!
Doczekałem się.
Doczekałem się.
Właściwie to nie wiem jak to naprawdę było z tą groźbą inwazji sowietów i bratnich wojsk NRD, ma ktoś jakieś fajne źródła?
Po pierwsze, bezpośrednia agresja Sowietów (ZSRS) na Polskę (PRL) lub inne państwo (np. Rumunię) mające układ z Chinami, byłaby równoznaczna z rozpętaniem wojny totalnej Chiny vs. ZSRS. Stąd nie było ruskich interwencji w Polsce i w Rumunii.Czytałem "Długie Ramię Moskwy" Cenckiewicza i on tam pisał, że żadnej inwazji by nie było,...
Musiał być posłuszny. Gdyby było inaczej, to skończyłby jak Nicolae «Geniusz Karpat» Ceaușescu....a Jaruzel najprawdopodobniej tylko gorliwie wykonywał rozkazy.
Nie widzę tej wypowiedzi na FB<spisek>
</spisek>
W sumie to i tutaj Korwin ma sporo racji...
Uważam, że Król odnosi się do łachmytów ze zbyt wielką estymą. To, że Jaruzel, Kiszczak i inne typki to ludzie inteligentni, sprytni i świetnie zorganizowani, nie podlega dyskusji (inaczej nie zdobyliby takiej władzy), ale nie widzę sensu w upowszechnianiu ich przymiotów, zwłaszcza w kontekście całokształtu. Spawacz dożył wieku, jakiego wielu zacnych ludzi nie osiągnęło i to może boleć, ale najgorsze jest, że wydaje się, iż do ostatniej chwili ciągał za kilka sznurków.a poza tym Korwin ma "normalne" zdanie jak większość. Gdyby napisał, że Jaruzelski to skurwysyn to inna sprawa..
To bez znaczenia czy ma czy nie ma. Ja w ogóle nie dokonuję oceny tego. Natomiast faktem jest, że dla przeciętnego prawicowego wyborcy takie słowa są nie do przyjęcia i bez względu na to czy ma rację czy nie, z punktu widzenia toczących się wyborów jest to wypowiedź głupia.
@dataskin - wziąłem to z Wykopu i nie sprawdzałem na fejsie. Być może to fałszywka, ale nie zdziwiłbym się gdyby Korwin faktycznie tak napisał i po chwili usunął, bo on ma właśnie takie zdanie o Jaruzelu i niewyparzony język (a raczej w tym przypadku klawiaturę).
ps: Będzie mauzoleum, czy tylko Powązki? Bo film ... wiadomo. Wajda czy Holland?
http://polska.newsweek.pl/wojciech-...-generalem-newsweek-pl,artykuly,286840,1.htmlGen. Wojciech Jaruzelski: Chce pan, żebym posypał głowę popiołem i przyznał się do błędu? Przecież ja się już tyle razu przyznawałem do wielu błędów.
Newsweek: Do błędu komunizmu też?
Gen. Wojciech Jaruzelski: Polska nigdy nie była państwem komunistycznym.
Newsweek: Pan też nie był komunistą?
Gen. Wojciech Jaruzelski: Nie. Niezależnie od tego, co się o mnie mówi nie byłem.
Newsweek: A teraz kim pan jest?
Gen. Wojciech Jaruzelski:Starym człowiekiem. Historia mnie osądzi, nie pan.