Dobre wiadomości

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Fejk, wyjaśnione parę postów niżej

<spisek>

b6XQcl.jpg

Czy śmierć Jaruzelskiego akurat dzisiaj to przypadek? Stosunek Korwina do niego jest powszechnie znany jak również charakter JKMa, który nie pozwolił mu siedzieć cicho (a już na pewno są znane służbom). W sytuacji ciszy wyborczej była to być może jedyna szansa, by Korwin powiedział coś bulwersującego jeszcze przed zakończeniem głosowania. Czy generał wykonał ostatnie powierzone mu zadanie? Czy ktoś mu pomógł?? A może to jedynie zwykły zbieg okoliczności???[

</spisek>

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Król pierdoli smrakloki! A o dobru kraju to może ma rację, lecz gdy chodzi o ZSRR.

EDIT: Król wybaczy, ale w necie byle chujek klika. Też się nabrałem, choć jak napisałem w następnym poście: estyma nie przystoi skurwysynom!!

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Chyba żartujesz... Stosunek Korwina do Jaruzelskiego jest właśnie mało kontrowersyjny. Jedyna kontrowersyjna rzecz to stan wojenny i zabicie kilkunastu ludzi, a poza tym Korwin ma "normalne" zdanie jak większość. Gdyby napisał, że Jaruzelski to skurwysyn to inna sprawa.

W sumie to i tutaj Korwin ma sporo racji... Socjalistyczny debil, który nie znał się na gospodarce. Natomiast biedy i fatalnego stanu gospodarki nie chciał, a wyszło jak zwykle. Z tym Panem to Korwin przesadził, ale posiada podobny stosunek jak Wielomski niestety.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Czytałem "Długie Ramię Moskwy" Cenckiewicza i on tam pisał, że żadnej inwazji by nie było,...
Po pierwsze, bezpośrednia agresja Sowietów (ZSRS) na Polskę (PRL) lub inne państwo (np. Rumunię) mające układ z Chinami, byłaby równoznaczna z rozpętaniem wojny totalnej Chiny vs. ZSRS. Stąd nie było ruskich interwencji w Polsce i w Rumunii.
...a Jaruzel najprawdopodobniej tylko gorliwie wykonywał rozkazy.
Musiał być posłuszny. Gdyby było inaczej, to skończyłby jak Nicolae «Geniusz Karpat» Ceaușescu.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Najprawdopodobniej Korwin usunął lub ktoś sobie żarcik zrobił... Pewnie to pierwsze i nawet lepiej.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
W sumie to i tutaj Korwin ma sporo racji...

To bez znaczenia czy ma czy nie ma. Ja w ogóle nie dokonuję oceny tego. Natomiast faktem jest, że dla przeciętnego prawicowego wyborcy takie słowa są nie do przyjęcia i bez względu na to czy ma rację czy nie, z punktu widzenia toczących się wyborów jest to wypowiedź głupia.

@dataskin - wziąłem to z Wykopu i nie sprawdzałem na fejsie. Być może to fałszywka, ale nie zdziwiłbym się gdyby Korwin faktycznie tak napisał i po chwili usunął, bo on ma właśnie takie zdanie o Jaruzelu i niewyparzony język (a raczej w tym przypadku klawiaturę).

Ostatnia edycja:

tomislav

4 777
13 003
a poza tym Korwin ma "normalne" zdanie jak większość. Gdyby napisał, że Jaruzelski to skurwysyn to inna sprawa..
Uważam, że Król odnosi się do łachmytów ze zbyt wielką estymą. To, że Jaruzel, Kiszczak i inne typki to ludzie inteligentni, sprytni i świetnie zorganizowani, nie podlega dyskusji (inaczej nie zdobyliby takiej władzy), ale nie widzę sensu w upowszechnianiu ich przymiotów, zwłaszcza w kontekście całokształtu. Spawacz dożył wieku, jakiego wielu zacnych ludzi nie osiągnęło i to może boleć, ale najgorsze jest, że wydaje się, iż do ostatniej chwili ciągał za kilka sznurków.

ps: Będzie mauzoleum, czy tylko Powązki? ;) Bo film ... wiadomo. Wajda czy Holland?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
To bez znaczenia czy ma czy nie ma. Ja w ogóle nie dokonuję oceny tego. Natomiast faktem jest, że dla przeciętnego prawicowego wyborcy takie słowa są nie do przyjęcia i bez względu na to czy ma rację czy nie, z punktu widzenia toczących się wyborów jest to wypowiedź głupia.

@dataskin - wziąłem to z Wykopu i nie sprawdzałem na fejsie. Być może to fałszywka, ale nie zdziwiłbym się gdyby Korwin faktycznie tak napisał i po chwili usunął, bo on ma właśnie takie zdanie o Jaruzelu i niewyparzony język (a raczej w tym przypadku klawiaturę).

Ten kto to wrzucił (Zaratusztra) to jakiś troll

ikd8OO9PbW2Lz.jpg

A więc - fejk

• Like
Reactions: Alu

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Sprawa wyjaśniona - obrazek to fałsz i Korwin nic takiego nie napisał.

Ale faktycznie Korwin byłby w stanie coś takiego napisać. Może oprócz tego końcowego: "Świec Panie" nad duszą Jaruzelskiego czy Kiszczaka.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
Sorry, dałem się nabrać.

No i padła moja teoria, że Jaruzelski wykonał ostatnie zadanie dla komuchów :(

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Jaruzelski: Opublikujcie to dopiero po mojej śmierci
Gen. Wojciech Jaruzelski: Chce pan, żebym posypał głowę popiołem i przyznał się do błędu? Przecież ja się już tyle razu przyznawałem do wielu błędów.
Newsweek: Do błędu komunizmu też?
Gen. Wojciech Jaruzelski: Polska nigdy nie była państwem komunistycznym.
Newsweek: Pan też nie był komunistą?
Gen. Wojciech Jaruzelski: Nie. Niezależnie od tego, co się o mnie mówi nie byłem.
Newsweek: A teraz kim pan jest?
Gen. Wojciech Jaruzelski:Starym człowiekiem. Historia mnie osądzi, nie pan.
http://polska.newsweek.pl/wojciech-...-generalem-newsweek-pl,artykuly,286840,1.html

Ostatnia edycja:

tomislav

4 777
13 003
Jaruzel spersonifikował historię i odczłowieczył człowieka, bo "nie pan" będziesz mnie tutaj, prawda, osądzał tylko "historia".
Kurde! Kim jest i gdzie mieszka Historia? Szkoda, że zapomniał zapytać o namiary, bo to musi być ważna persona.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Trzeba postawić inne pytanie... Jaka historia go osądzi i o jaką chodziło Jaruzelskiemu? Bo jak o obecną to osąd już znamy i jest on bardzo pozytywny dla generała.

tomislav

4 777
13 003
Ludzie go osądzą. Powiedzenie, że zrobi to historia, jest poetyckim gównem bez treści. Zawsze są ludzie. I nie jest potrzebny do tego dystans czasowy, tylko uczciwość, trzymanie się faktów i odwaga. Od większości historyków trudno wymagać by się stosowali.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ludzie... A ja tutaj doprecyzuję i stwierdzę, że to głównie historycy amatorzy lub też indywidualiści zrobią swoje.

Do góry Bottom