Dobre wiadomości

ernestbugaj

kresiarz umysłów
851
3 044
wojciech_jaruzelski_600_pap.jpeg

Ten obrzydliwy ryj kojarzy mi się z nim:
184948.1.jpg

Szkoda, że nie skończył tak samo jak bohater grany przez Oldmana.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Widzieliście materiały o Jaruzelskim w telewizji TVN? O kurwa... Żałoba i jeszcze słowa Jaruzelskiego w tle o wielkim bólu z powodu rozpętania straszliwego stanu wyjątkowego, który był oczywiście bolesną koniecznością.

Piękne dzieło polskiej myśli propagandowej i początek prawdziwego wybielania Wojtka. Niedługo zrobią z niego drugiego papieża, który obalił komunę.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Tia, a Staniszkis już się udzieliło i wyjęczała, że Spawacz to postać tragiczna. No to już wiecie, że będzie film? ;) Tragiczny i dla szkół.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Polecam dla wszystkich, którzy chcą należycie poświęcić dwie godziny swojego życia dla Wojtka.

Hitch

3 220
4 876
Czytałem "Długie Ramię Moskwy" Cenckiewicza i on tam pisał, że żadnej inwazji by nie było, a Jaruzel najprawdopodobniej tylko gorliwie wykonywał rozkazy.

Inwazja była, tylko 35 lat wcześniej.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Wałęsa: Jesteśmy tacy sami!
Jaruzelski: Prawie... O mnie jeszcze Wajda nie zrobił.
Wałęsa: Zobaczysz... Już niedługo zrobi.
Jaruzelski: Jasne, bo już ci uwierzę. Chcesz mnie tylko pocieszyć...
Wałęsa: Upozoruj swój zgon to nakręci.
Jaruzelski: Haha... Ale jak?
Wałęsa: Może Wilczkowi okulary założyć? Nikt nie pozna...
Jaruzelski: Nie... To zbyt duże ryzyko, miał zbyt charakterystyczny wygląd. Ja mam jak typowa schorowana staruszka, o! Jak ta leżąca obok.
Wałęsa: Hehe.
Jaruzelski: Co?!
Wałęsa: Ty wiesz...
Jaruzelski: Ale jak babka mam wyglądać? Jak taka stara schorowana...
Wałęsa: Przecież sam mówiłeś, że jesteście podobni. A wyglądem się nie martw... Nie wygląda gorzej od ciebie, więc większej wiochy nie będzie niż przy twoim prawdziwym pogrzebie.
Jaruzelski: Bolek, uważaj sobie!
Wałęsa: Wojtek, spokojnie... Bo ci żyłka pęknie i mi jeszcze tu na prawdziwy zawał zejdziesz.
Jaruzelski: Zawał, hmm...
Wałęsa: Co ty kombinujesz?
Jaruzelski: Mam już idealny powód zgonu dla siebie. Taki typowy i niewyróżniający się... Zawał, co o tym sądzisz?
Wałęsa: Jestem za, a nawet przeciw!
Jaruzelski: To do roboty, bo śmierć sama nie przyjdzie.
Wałęsa: Najpierw śmierć, a potem kariera w naszym rodzimym Hollywood.
Jaruzelski: Przypominają się stare dobre czasy wspólnych akcji! Aaa... Jak już dojdzie do filmu to możesz coś zrobić dla mnie?
Wałęsa: Tak?
Jaruzelski: Możesz mi tą swoją Danusię dać?
Wałęsa: Co?!
Jaruzelski: Filmową... Fasolowska czy jak ona tam miała?
Wałęsa: Aaa, taką to tak!
Jaruzelski: No i wiesz... Scena łóżkowa mi się marzy?
Wałęsa: O nie! Ja nie będę ci robił za kurtyzanę!
Jaruzelski: Lechu, chodziło mi scenę z Fasolowską!
Wałęsa: Aaa, taką to tak! Powiem Wajdzie to się zrobi... Eee, nawet o wygibasy hinduskie poproszę.
Jaruzelski: Kamasutka to dobry pomysł.
Wałęsa: Ale to nie będzie naciągane?
Jaruzelski: Co?
Wałęsa: Masz już swoje lata, a takie sceny?
Jaruzelski: Przecież będzie mnie grał Więckiewicz.
Wałęsa: Aaa... Ale zaraz. Przecież on grał już mnie!
Jaruzelski: To Adamczyka weżmiesz... Jeden pies.
Wałęsa: Adamczyk papieża grał to chyba nie... O kurcze. Ty cwany lisie - będziesz jak drugi papież kochany przez wszystkich Polaków!
Jaruzelski: Haha, widzisz! W taki sposób historia mnie oceni.
Wałęsa: I będzie, że pokonałeś komunę... Ale co ze mną? Jest już papież i ja, a teraz dochodzisz ty.
Jaruzelski: Nie bój się.
Wałęsa: Ale stracę autorytet.
Jaruzelski: Nie stracisz, a jak coś to poprosisz Wajdę o nakręcenie kolejnego filmu o sobie.
Wałęsa: Ale kim ja jestem w tym obalaniu komuny? Bo jestem zagubiony i już sam nie wiem.
Jaruzelski: Prawda jest taka, że oboje jesteśmy takie Bolki... Taką prawdę znamy tylko my, a resztę się uciszy w czym pomogą nam media.
Wałęsa: Ale to już wiem... Kim ja jestem w tej historii? Co ja zrobiłem jako ten Bolek?
Jaruzelski: Jako Bolek dla obalania komuny? Nic, bo komuna jak była tak jest. Natomiast dla naszej sprawy... Dla naszej wspólnej sprawy zrobiłeś więcej niż musiałeś. W oficjalnej propagandzie będziesz natomiast jako symbol prostego ludu buntującego się przeciwko mitycznej komunie.
Wałęsa: A kim ty będziesz?
Jaruzelski: Ja? Osobą, która pomogła ci w osiągnięciu celu.
Wałęsa: Ale to już nie jest kłamstwo, a prawda.
Jaruzelski: W dzisiejszych czasach już sami kłamcy nie orientują się w prawdziwej wersji wydarzeń... Najłatwiej wmówić sobie i innym, że nastała wolność.
Wałęsa: Ale to też nie jest kłamstwo!
Jaruzelski: Jak to?
Wałęsa: Bo jest wolność, ale dla wybranych.
Jaruzelski: I niech tak pozostanie, hehe.
Wałęsa: Tak nam dopomóż...
Jaruzelski: Magdalenko.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Wy tak się czepiacie Jaruzela, ale kurwy i cwele rządzące obecnie są gorsze od jego ekipy.
Ja do Jaruzela mam pretensje nie o Stan Wojenny, a o inne gorsze rzeczy. Na przykład o to, że mógł się rozprawić z żydokomuną, a tego nie zrobił. Gdyby się rozprawił z żydokomuną, to nie byłoby Balcerowiczów, Mazowieckich, Baumanów i reszty michnkowszczyzny, a grynderzy typu Soros, nie mieliby tu nic do gadania. Tylko mało kto pamięta, że w Stanie Wojennym żydokomuna trzymała sztamę z Kościołem! Kuroniowa była w tamtym czasie szefową przy kościele, od rozdawania paczek, z darów z zagranicy. Mógł też się przy okazji rozprawić z częścią ubecji, która mu bruździła.

novotarq

Member
73
87
Kurde, trzy dni newsów nie przeglądałem, a tu takie miłe (dwie) wiadomości!
Niniejszym chciałem dołączyć się do kondolencji dla spawacza, razem ze mną druzja zza wschodniej granicy (bo tam też pewnie za nim tęsknią), uwaga, będzie romantycznie:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Dzień Sznura albo akcja małego sabotażu...

Alarmy bombowe w całej Polsce! Zagrożone są...
26.05.2014 14:42 aktualizacja: 26.05.2014 15:14
Zorganizowana akcja przeciwko urzędom skarbowym. W kilku miastach anonimowe maile o podłożeniu bomb sparaliżowały pracę urzędów. Trwa ewakuacja setek pracowników

Kraków, Białystok, Olsztyn, Lublin, Poznań i wiele innych miast ofiarami zorganizowanej akcji terrorystycznej, albo głupich żartów. To wyjaśni śledztwo. Na razie w tych miastach ogłoszono alarmy bombowe. Celem ewentualnych zamachów mają być urzędy skarbowe.

Z dwóch urzędów skarbowych w Krakowie ewakuowano w sumie 367 osób. Ogłoszono alarmy w związku z informacją o podłożeniu w budynkach ładunków wybuchowych.

W Białymstoku po sygnale o podłożonej bombie policja ewakuowała pracowników z gmachu przy ul. Słonimskiej 1. Na otaczających budynek ulicach wstrzymano ruch, nikt nie może tamtędy przejechać.

W Lublinie nadszedł anonimowy mail o bombie w budynku przy ul. Szeligowskiego. Z treści wynikało, że wybuch był planowany na godz. 12. Kierownictwo zarządziło ewakuację. Służby przeszukują pusty budynek, dokumenty zostały zabezpieczone.

Ewakuowano dwa budynki Izby Skarbowej w Poznaniu: przy placu Cyryla Ratajskiego i ulicy Przemysłowej. Przed godz. 10 do urzędu wpłynął mail o podłożonym ładunku wybuchowym. Na miejscu są policjanci z psami. Po godz. 11 ewakuowano również budynek Urzędu Skarbowego w Swarzędzu. Tam również wpłynął mail o bombie. Od rana saperzy przeszukują również Izbę Skarbową w Lesznie.

W Olsztynie policyjni pirotechnicy przeszukują budynek urzędu skarbowego. Jego dyrektor dostał maila z informacją o podłożonym ładunku wybuchowym. Tak jak w innych miastach pracownicy zostali ewakuowani. Na miejsce przyjechały ekipy policji, straży pożarnej i pogotowia.

Kuce szybko zabrały się za swój Reichstag - jeszcze jesieni nie ma, a tu takie wyprzedzanie kalendarza... :D

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Wow, nie wiedziałem, że maile też uznają jako wiarygodne źródło w sprawie bomby. Dobrze wiedzieć, bo wysłać anonimowego maila dużo łatwiej niż wykonać telefon. W sumie to się dziwię, że niedoszły zamachowiec nie dodał do adresatów wszystkich urzędów skarbowych w Polsce - parę minut roboty więcej, a o ile mocniejszy efekt.

C

Cngelx

Guest
Lajk za link do: ‹Zdechły wieloryb puchnie od gazów! Będzie katastrofa!›

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Cywilizacja jednak jest na wschodzie:

http://interesariusz.neon24.pl/post/109418,rosja-przoduje-my-za-murzynami

Rosyjska Duma przegłosowała w drugim, głównym czytaniu, ustawę umożliwiającą oddanie głosu protestacyjnego. Według obecnej treści opcja ta jest możliwa tylko w wyborach lokalnych.

Projekt ustawy przewiduje, że w przypadkach, gdy większość wyborców odda głos protestacyjny – „żaden z powyższych” władze muszą zorganizować ponowne wybory.

Do góry Bottom