Grzechotnik
Well-Known Member
- 988
- 2 223
Nie dopierdalajcie się już aż tak, to i tak cud, że ktoś nie obiecujący chleba i igrzysk, ma w demokracji takie poparcie.
I tu jest klasyczna post-komusza propaganda. Serwis Russia Today jest skierowany do odbiorców poza Rosją, a nie w Rosji. Przedstawia po prostu rosyjski punkt widzenia opinii światowej. Propaganda ruska przeciw propagandzie zachodniej. Nigel Farage też gości często w serwisie RT i co? Też jest ruskim agentem?W Rosji media cenią go jednak za coś zupełnie innego. I coraz chętniej cytują jego wypowiedzi.
"Korwin-Mikke: Putin to bardzo inteligentny człowiek, postępuje zgodnie z interesem własnego kraju" - kadr z programu TVN z tym właśnie napisem na pasku ilustruje jeden z artykułów w serwisie Russia Today.
Jakieś uzasadnienie pls. Jak się rzuca oskarżeniami o agenturalność, to należy podać dowód lub co najmniej dwie wiarygodne poszlaki.
@krzys
Uzasadnienie: Nie jest agentem, ale jest pożytecznym idiotą od lat blendującym konserwatyzm z myślą wolnorynkową, tak żeby sama myśl wolnorynkowa nie mogła się przebić i żeby miała "gębę". Cel został osiągnięty spójrz na elektorat negatywny tego człowieka i kuce co myślą, że kon-lib nie jest sprzeczny. Co raz się tu jakiś pojawia i pyta o monarchię, konserwatny-libertarianizm itp. ...
Gdyby nie on, nie byłoby żadnej myśli wolnorynkowej w Polsce. Przecież podobno Balcerek też ją propaguje. Podobno, bo zwyczajny czlowiek o tym nie wie. A z czym kojarzy się Balcerek.? Z reformami po 89 i hasłem "Balcerowicz musi odejść". W Ameryce jest niekontrowersyjny Ron Paul, który nie zdziałał więcej od Korwina. Korwin nie kompromituje idei wolnorynkowej tylko siebie samego. Ile razy słyszałem i czytałem, że ktoś zgadza się z jego poglądami gospodarczymi, ale na niego nie zagłosuje, bo JKM jest świrem. Ludzie nie głosują pragmatycznie i to jest problem.@krzys
Uzasadnienie: Nie jest agentem, ale jest pożytecznym idiotą od lat blendującym konserwatyzm z myślą wolnorynkową, tak żeby sama myśl wolnorynkowa nie mogła się przebić i żeby miała "gębę". Cel został osiągnięty spójrz na elektorat negatywny tego człowieka i kuce co myślą, że kon-lib nie jest sprzeczny. Co raz się tu jakiś pojawia i pyta o monarchię, konserwatny-libertarianizm itp. ...
Sianie prokremlowskiej propagandy to raz. Dwa - ciężko nie zauważyć, że jego inicjatywy są lekko nieskuteczne. Otóż, jak posłucha się wywiadu z Lechem Pruchno-Wróblewskim z połowy lat 90', jak poczyta się o ostatnim rozłamie w KNP albo o wyborach w 2011, wszystko wskazuje na niego. Ja po prostu nie rozumiem, jak można przejść do porządku dziennego nad faktem, że wszyscy byli współpracownicy się od niego odwrócili, nad nazwiskami takimi jak Oziębło czy Oleszczak, nad tym, że wszyscy którzy byli w jego otoczeniu mówią jedno - ten facet szkodzi temu ruchowi. Odpały z Hitlerem pomijam, chociaż lubi wyskoczyć z nimi w złej chwili. Dodam za to szlajanie się po ruskich ambasadach, kontakty z Piskorskim (!) i zarabianie milionów na publicystyce... Ja nie umiem tego przyjąć do wiadomości i dalej w niego wierzyć. Ale jak kto lubi.Jakieś uzasadnienie pls. Jak się rzuca oskarżeniami o agenturalność, to należy podać dowód lub co najmniej dwie wiarygodne poszlaki.
Jakiej propagandy? Koleś jako jedyny nie gada przez pryzmat uprzedzeń a realizmu. Zarabianie milionów? Co w tym złego?Sianie prokremlowskiej propagandy to raz. Dwa - ciężko nie zauważyć, że jego inicjatywy są lekko nieskuteczne. Otóż, jak posłucha się wywiadu z Lechem Pruchno-Wróblewskim z połowy lat 90', jak poczyta się o ostatnim rozłamie w KNP albo o wyborach w 2011, wszystko wskazuje na niego. Ja po prostu nie rozumiem, jak można przejść do porządku dziennego nad faktem, że wszyscy byli współpracownicy się od niego odwrócili, nad nazwiskami takimi jak Oziębło czy Oleszczak, nad tym, że wszyscy którzy byli w jego otoczeniu mówią jedno - ten facet szkodzi temu ruchowi. Odpały z Hitlerem pomijam, chociaż lubi wyskoczyć z nimi w złej chwili. Dodam za to szlajanie się po ruskich ambasadach, kontakty z Piskorskim (!) i zarabianie milionów na publicystyce... Ja nie umiem tego przyjąć do wiadomości i dalej w niego wierzyć. Ale jak kto lubi.
A ty co, młody wyształcony z wielkiego miasta? Myślę, że moja opinia nie jest odosobniona, tylko ludzie ją podzielający stracili cierpliwość do tego forum. Z całym szacunkiem, drodzy panowie.Przyszedłeś z forum frondy czy jak?
Jakiej propagandy? Koleś jako jedyny nie gada przez pryzmat uprzedzeń a realizmu. Zarabianie milionów? Co w tym złego?
No nie wiem skąd ale kasy ma chyba Korwa dużo skoro jest najbogatszym unioposłem z Polski...No, niezupełnie jako jedyny A te miliony z publicystyki to mit. Gdzieś widziałem PIT JKM - jest legalnie dostępny.
przy okazji - coś świeżego mi się przypomniało. http://www.fronda.pl/a/pionki-moskwy-ida-na-ostatni-boj,54282.html
I nieco starszy wątek tutaj.
Ze spadku. Warszawskich nieruchomości. Na felietonach zarabia coś w okolicach średniej krajowej.No nie wiem skąd ale kasy ma chyba Korwa dużo skoro jest najbogatszym unioposłem z Polski...