Czy? Jak? Czym? Co? - różne problemy i porady komputerowe

bombardier

Well-Known Member
1 413
7 098
Moje przypuszczenie może być prawdziwe tylko wówczas gdy uber nie wymaga takiego potwierdzenia, co wydaje się kurewsko mało prawdopodobne, ale wciąż bardziej niż bug w ich systemie.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Moje przypuszczenie może być prawdziwe tylko wówczas gdy uber nie wymaga takiego potwierdzenia, co wydaje się kurewsko mało prawdopodobne, ale wciąż bardziej niż bug w ich systemie.

No raczej niemożliwe, bo jak wchodzę na ich stronie w resetowanie hasła i wpisuję swój adres email, to przychodzi hasło dla jednego konta. Bo jak niby system ma stwierdzić o które konto chodzi, skoro adres mail jest jeden?

Jak więc mogą być dwa konta na jednym adresie emailowym?

rawpra

Well-Known Member
2 741
5 410
moze to nie problem komputerowy ale dzisiaj mi sie o tym przypomnialo i mnie to zastanowiło
miałem do kopmutera podpięte głośniki kiedyś i czasem, cicho, było w nich słychać rozmowy chyba krótkofalarskie albo/lub psiarni/taksówkarzy/tirowców
jak to było możliwe?
to był stacjonarny komputer

tolep

five miles out
8 595
15 504
moze to nie problem komputerowy ale dzisiaj mi sie o tym przypomnialo i mnie to zastanowiło
miałem do kopmutera podpięte głośniki kiedyś i czasem, cicho, było w nich słychać rozmowy chyba krótkofalarskie albo/lub psiarni/taksówkarzy/tirowców
jak to było możliwe?

Nawet nie trzeba po angielsku szukać :p http://bfy.tw/DD9K

bombardier

Well-Known Member
1 413
7 098
jak to było możliwe?

Ekranuj albo giń.

tin-foil.jpg

kompowiec

freetard
2 587
2 650
aha, niby jak? wpierw działa, przestaje i nawet na czystej instalacji kiedy przedtem działało, teroz nie działa
jaki to system nie ma tu raczej nic do rzeczy, bo przecie nie posypał sie na płycie dvd
Tu po prostu trollowałem windowsa - jego mało znaczące komunikaty błędów i nieprzewidywalność w zachowaniu.

jeśli używałem aplikacji 64 bitowych i działały to jaki moge mieć procek?
Troche mnie ten opis zmylił więc sorry. Skoro masz 64 bitowy to nie powinien mieć większych problemów z 32... to jest faktycznie dziwne.

jeśli używałem aplikacji 64 bitowych i działały to jaki mam prawdopodobnie system?
i co ma do tego jaki to procek czy system??? takie dziwne coś nie jest jakoś specyficzne dla jakiejś konkretnej architektury chyba, jeśli to taki przypadek jak opisał fds to może to z każdym prockiem sie zdarzyć
Możesz mieć nawet 64-bitowy windows xp, tego nie wiem, nie jestem wróżbita maciej do kurwy nędzy.
Nigdy nie miałem problemów sprzętowych stąd też moja specjalizacja dotyczy oprogramowania ogółem i sugerowałem się tym że może używasz przestarzałych apek - tym bardziej że IMO nieprzypadkowo dotyczy aplikacji z możliwością dostępu do sieci. To jest tylko moja roboza hipoteza.

tolep

five miles out
8 595
15 504
tym bardziej że IMO nieprzypadkowo dotyczy aplikacji z możliwością dostępu do sieci. To jest tylko moja roboza hipoteza.

Bo nie przeczytałeś oryginalnego opisu problemu. Dotyczy też Total Commandera.
Tak czy siak problem z ogromnym prawdopodobieństwem JEST sprzętowy.

Co prawda, zalecałbym dla zaspokojenia MOJEJ ciekawości żeby @GAZDA na tym windowsie postawił wirtualną maszynę VMWare albo Virtualboxa z windowsem (tym samym lub innym) i na niej spróbował zainstalować ten soft, ale w zasadzie to też by niczego nie rozstrzygneło. Przychodzi mi do głowy tylle wariackich pomysłów że ja pierdolę.

kompowiec

freetard
2 587
2 650
Total Commander ma opcje przegladania plikow przez FTP więc zalicza się także do aplikacji które mają zaimplementowane dostęp do sieci.
Tak czy siak problem z ogromnym prawdopodobieństwem JEST sprzętowy.
Na tym się nie znam, więc rozpatruje przyczyny pod innym kątem niestety. Żeby to sprawdzić musiałby sprawdzić cały sprzęt pod kątem poprawności działania ale to już zostało omówione. gazda mówił że m.in. dysk działa, żadnych badsektorów, nie wiemy jak z pozostałym osprzętowaniem.

tolep

five miles out
8 595
15 504
spróbowałbym jeszcze intelowych, a nie dellowych, sterowników do chipsetu. No nie, mam fhuj pomysłów, naprawdę.

Total Commander łączy się z netem na życzenie użytkownika qgis czy palemoon - by default. A wszelkie inne programy które też łaczą się z netem, najwyraźniej działają.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 171
Możesz mieć nawet 64-bitowy windows xp, tego nie wiem, nie jestem wróżbita maciej do kurwy nędzy.
no moge, chodzi o to że jest 64 bitowy
ale wina systemu to raczej nie jest bo jak pisałem działało i przestało działać i nie działa nawet po kompletnej instalacji na nowo
sterowniki chipsetowe mam od intela
memtest ramu też nie pokazuje problemów
jak bede miał czas i ochote, pozamieniam fizycznie procka/pamięć, sie zobaczy co sie bedzie działo

raczej z łączem netowym to nie ma wspólnego bo te rzeczy działały mi też offline i jak wspomniałem ff który jest podobny a właściwie tym samy co pm działa bez problemu, zainstalowałem wersje ff sprzed momentu kiedy poszli inną drogą niż pm, no i teroz nawet pisze z tego ff
jedyny opcja że to problem softu to coś takiego, że jakiś inny program który mam zaorał te trzy a po nowej instalacji zanim zainstalowałem te co nei działają to odpaliłem już tego pługa i instalowałem już na z góry zaorane abo coś takiego
VMWare albo Virtualboxa z windowsem (tym samym lub innym) i na niej spróbował zainstalować ten soft, ale w zasadzie to też by niczego nie rozstrzygneło. Przychodzi mi do głowy tylle wariackich pomysłów że ja pierdolę.
nie zawracaj se tym tak głowy, z tą wirtualką toś odleciał całkiem :)
ale pomysł ciekawy nawet, wczoraj nawet miałem płytke z softem od wirtualizacji, może sie w to pobawie

tolep

five miles out
8 595
15 504
W laptopach często są walutowane, zresztą istnieje firmowy soft do testowania proca., a VMware Workstation Playera albo VirtualBoxa po prostu się ściąga. Za darmo.

Pomyślałem sobie o stworzeniu dodatkowej warstwy między Total Commanderem a sprzętem. Nie bardzo jestem w stanie to uzasadnić.

Do góry Bottom