Czarna przestępczość

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Duluth w stanie Minnesota (90% biali, 2.3% czarni), znane z usuwania ze swoich raportów informacji rasowych, znowu dowaliło do pieca. Tym razem jakaś organizacja nazywająca siebie Un-Fair Campaign zainicjowała kampanię "uświadamiającą" zaadresowaną do białej większości. Takie bilbordy można spotkać, spacerując ulicami miasta:

white_racism_thumb_550x252.jpg

Pomysłodawczyni akcji, Ellen O'Neill, mówi: W takiej homogenicznej społeczności jak Duluth szansa spotkania osoby o innym kolorze skóry niż biała jest niewielka, być może nigdy do takiego spotkania nie dojdzie, co sprawia, że problem [rasizmu - dopisek mój] jest tutaj lepiej widoczny. [link]

Potem następuje wyliczenie przejawów rasizmu. Np. przejawem rasizmu jest to, że w porównaniu do 80% białych uczniów tylko 25% czarnych kończy ogólniak. Zgroza. Panią O'Neill zapraszam do amerykańskich miast zasiedlonych przez Murzynów i rządzonych przez Murzynów, gdzie rasizmu nie ma - bo biali stamtąd uciekli. Przekona się pani, że w takich miastach niekiedy i nawet połowa murzyńskiej populacji nie umie odczytać mapy ani wypełnić aplikacji o pracę. I nie są to bynajmniej miasta na rasistowskim Południu, ale mega postępowe enklawy liberalizmu - Waszyngton DC, Detroit, Filadelfia etc. Czyli może to jednak nie rasizm stanowi problem?

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Szkieły w NYC orzą rase negroidalną bez skrupułów. I każdego roku padają te same zarzuty - rasizm :) Kiedyś pokazywałem, że biorąc pod uwagę, jaki odsetek przestępstw popełniają tam Murzyni, to i tak zatrzymują ich za rzadko.

Hitch

3 220
4 876
Matka nie chciała puścić syna na wycieczkę do Detroit. Oto co jej wysłał, żeby ją uspokoić:

6646575_460s_v1.jpg

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Nagranie zarejestrowano telefonem komórkowym. Można na nim usłyszeć, jak inspektor chicagowskiej policji Garry McCarthy [link] mówi, że Druga Poprawka jest rasistowska, ponieważ dzięki niej broń palna zalewa amerykańskie miasta, zabijając nasze czarne i brązowe dzieci.

JA. PIERDOLE.

Na szczęście Jeanine Pirro daje radę:

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Szukając informacji na temat wskaźników ubóstwa w NYC w okresie ostatnich 20 lat, trafiłem na taki oto diagram:
NYC_poverty.jpg

źródło: [link]

Najbardziej zaskakuje odsetek młodych Azjatów żyjacych poniżej progu ubóstwa - jest on taki sam dla tej grupy jak w przypadku Murzynów - i wynosi ponad 20%. Najbiedniejsi są tradycyjnie Latynosi. I jak już wykazywałem wielokrotnie w tym wątku [link], bieda nie ma najmniejszego przełożenia na wskaźniki przestepczości w USA. Azjaci praktycznie nie figurują w statystykach NYPD, a Latynosi popełniają 2/3 mniej przestępstw niż czarni. Nic tu nie pasuje.

N

nowy.świt

Guest
Trzeba było nie być imperialnym skurwysynem i nie łapać w siatkę ludzi na innym kontynencie, a samemu zbierać bawełnę to by nie było problemów. Każda akcja ma swoje konsekwencje.
Myślę i tak, że niewolnictwo i transport murzynów do Ameryki to najlepsza rzecz jaka spotkała czarną rasę.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Heather Mac Donald powiedziała w tv, że w Nowym Jorku 98% strzelanin to robota negrów i Latynosów. Patrzcie, jak zareagował biały w dupę jebany lewaczek (od 2:50). Z tymi.... ludźmi nie da się dyskutować.

N

nowy.świt

Guest
Nam nie chodzi o to co jest najlepsze dla czarnej rasy tylko o to, że biały człowiek zbiera żniwo swojego imperializmu.
Biały człowiek zbiera żniwo swojej obecnej głupoty i upadku cywilizacji a nie imperializmu.

Z tego co wiem zasiłki i becikowe dla bezrobotnych czarnych to domena współczesnych czasów.

crack

Active Member
784
110
Mówimy o USA. Jaka to obecna głupota i upadek cywilizacji tam nastąpił, której nie było 100 lat temu i która spowodowała, że jest taka duża czarna przestępczość ? Co się zmieniło przez 100 lat ?

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
nowy.świt napisał:
Z tego co wiem zasiłki i becikowe dla bezrobotnych czarnych to domena współczesnych czasów.

Czarna przestępczość była wysoka także przed epoką zasiłków i becikowego.

crack

Active Member
784
110
Dokładnie, a nawet jakby była wtedy niska (hipotetycznie) i socjal miał wpływ na zwiększenie to i tak występuje tu związek przyczynowo-skutkowy. Gdyby było mało czarnych (wśród których procent ludzi popełniających przestępstwa jest wyższy) a nastąpił socjal to i tak byłaby mniejsza przestępczość niż przy sytuacji gdy jest ich dużo. Więc tak czy owak jednak imperializm.

N

nowy.świt

Guest
Dokładnie, a nawet jakby była wtedy niska (hipotetycznie) i socjal miał wpływ na zwiększenie to i tak występuje tu związek przyczynowo-skutkowy. Gdyby było mało czarnych (wśród których procent ludzi popełniających przestępstwa jest wyższy) a nastąpił socjal to i tak byłaby mniejsza przestępczość niż przy sytuacji gdy jest ich dużo. Więc tak czy owak jednak imperializm.

Sugerujesz więc że na polach bawełny pod batem czarni gwałcili białe kobiety równie często jak dziś?

crack

Active Member
784
110
Twoje pytanie świadczy o braku zrozumieniu cytowanego tekstu. To teraz ja zadam pytanie. Sugerujesz, że popierasz imperializm i niewolnictwo ?

N

nowy.świt

Guest
Sugerujesz, że popierasz imperializm i niewolnictwo ?
Sugeruje, że jak weźmiesz antybiotyk a potem napijesz się pół litra wódki i odwalisz kitę - to nie można winić za to antybiotyku tylko Twoją głupotę (niezastosowanie się do zaleceń lekarza i napicie się wódki podczas kuracji)

A to czy zażywanie silnych antybiotyków bez wyraźnego powodu jest słuszne to już inna zupełnie kwestia - nie rozmawiamy więc o słuszności niewolnictwa z perspektywy moralnej.

Tak jak nie odwaliłbyś więc kity popijając pół litrem - można powiedzieć - "gdybyś nie zażył tego antybiotyku - to byś żył" ... zamiast "gdybyś nie napił się wódki po antybiotyku - to byś jeszcze żył"

Obie wersje są prawdziwe jednak jak pewnie sam do tego dojdziesz - różnią się.

Do góry Bottom