counter
=
- 648
- 1 212
kawador, a to jest jakaś różnica?
"johnny depp che guevara" -> google grafika -> chyba trzecia fotaNaszyjnik z podobizną Che widziałem u niego, ale koszulki nigdy.
To co ma posiadanie broni wspólnego z libertarianizmem?Norden, co ma wspólnego libertarianizm z antysemityzmem? To forum mnie czasem rozbraja.
XO
To co ma posiadanie broni wspólnego z libertarianizmem?
Zresztą co mnie to obchodzi? Temat jest z cytatami - więc zamieściłem słowa Twórców jednego z najbardziej wolnościowych krajów (przynajmniej za ich życia).
Chyba żartujesz nie musisz mnie uczyć.Jeśli nie wiesz co ma wspólnego posiadanie broni z libertarianizmem, proponuję zapoznać się dokładniej z założeniami tej ideologii. Libertarianizm zakłada nieograniczony handel wszystkimi towarami i usługami, oczywiście zgodnie z aksjomatami. Każdemu może się trafić kwiatek, więc czy zaczniesz tutaj wklejać kwiatki Rotbarta , Misesa i Hayeka (jeśli takie były) oraz innych libertarian?
Chyba żartujesz nie musisz mnie uczyć.
Odpowiedziałem bezsensownym pytaniem na równie bezsensowne - fakt mogłem tego nie robić bo wprowadziłem w błąd, sorry. Chciałem zwrócić uwagę na to, że nikt tutaj nie przyczepił się do cytatów np. serialowego Ala Bundy'ego , ale za to już do Washingtona tak bo co? Bo mają mało wspólnego z libertarianizmem? Co tu też obowiązuje dyktatura politycznej poprawności, libertarianie?
Co masz na myśli pod pojęciem "kwiatki"?
Temat jest z cytatami - więc zamieściłem słowa Twórców jednego z najbardziej wolnościowych krajów (przynajmniej za ich życia).
W tym temacie liczą się słowa, a nie ich autorzy
Mam takie samo zdanie (w większości). Zamieściłem tylko cytat, ale mimo wszystko nie określiłbym go mianem idiotycznego bo zupełnie bez sensu nie jest.Idiotyczne wypowiedzi. Nie czepiam się o to, kto to powiedział, ale o sens cytatu. Dla mnie Żydzi nie są wrogami wolności (chyba, że zasiadają w parlamentach, albo ścigają za przestępstwa bez ofiar) tylko zwykłą nacją tak jak Polacy, Niemcy czy Amerykanie. Prawdziwymi wrogami wolności są rządy, a nie jakaś nacja, którą sporo ludzi obwinia za zło całego świata. Wszystkie te teorie, że Żydzi rządzą światem (a konkretniej baron Rothschild) są dla mnie co najmniej śmieszne. ŻyczenieWashingtona spełnił hitler, ale chyba nie o to mu chodziło. I właśnie takie wskazywanie wrogu potrafią skutecznie wykorzystywać politycy. Nie ważne czy powiedzą: "to Żydzi/geje/czarni/imigranci zabierają nam pracę/niszczą gospodarkę/rządzą światem" efekt będzie ten sam - tłumy zwolenników. Wskazywanie niegroźnych "wrogów" służy tylko odwróceniu uwagi od prawdziwych wrogów (państw). A może jednak potrafisz wyjaśnić, dlaczego Żydzi są tacy źli i należy ich konstytucyjnie wykluczyć?
Te o nadreprezentacji Żydów w strukturach bolszewickich też? Nie sądze.Tak jak myślałem - fałszywka: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Franklin_Prophecy
Strzelam: 99% cytatów o żydach/banksterach/NWO to wymysły chorych fantastów. Chyba Zeitgeist w epoce youtube'a rozpoczął te pojebaną modę na rozpowszechnianie false quotations i przekręcanie wypowiedzi historycznych postaci.
A gdzie ahinsa? Myślałem, że Dalajlama się do tego stosuje. Nie jestem ekspertem w temacie buddyzmu tybetańskiego więc jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale zdaje mi się, że gość sobie ciut przeczy.Ogólnie nie przepadam za Dalaj Lamą (między innymi dlatego, że jest utrzymankiem CIA), ale nawet on potrafi czasem powiedzieć coś mądrego:
Jeśli ktoś ma broń i próbuje cię zabić, najrozsądniejszym rozwiązaniem powinna być odpowiedź ogniem ze swojej własnej broni.
Te o nadreprezentacji Żydów w strukturach bolszewickich też? Nie sądze.
Dla mnie Żydzi nie są wrogami wolności (chyba, że zasiadają w parlamentach, albo ścigają za przestępstwa bez ofiar) tylko zwykłą nacją tak jak Polacy, Niemcy czy Amerykanie.
Nie wiem nie czytałem.@Norden
Cytaty pewnie z Protokołów Mędrców Syjonu?
Skąd wytrzasnęliście Waszyngtona? Mowa była o domniemanym antysemityzmie Franklina.kr2y510 napisał:Co do Waszyngtona, to niechęć jego do tej grupy miała miejsce.