Cytaty

Norden

Well-Known Member
723
900
Naszyjnik z podobizną Che widziałem u niego, ale koszulki nigdy.
"johnny depp che guevara" -> google grafika -> chyba trzecia fota :)

"Prawo zabraniające noszenia broni, rozbraja tylko tych, którzy ani nie mają w planach, ani nigdy nie zastanawiali się nad popełnianiem jakichkolwiek zbrodni"
-Thomas Jefferson
"Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to, że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu."
-Thomas Jefferson
”Oni (Żydzi) pracują przeciwko nam bardziej efektywnie, niż armie wroga. Są sto razy bardziej niebezpieczni dla naszej wolności i prowadzonej przez nas wielkiej sprawy. Należy ubolewać, że żadne państwo, dawno temu, nie dopadło ich jako szkodników społecznych i największych wrogów szczęścia Ameryki jakich mamy”
- George Washington
“Przez ponad 1700 lat Żydzi byli płakali nad swym smutnym losem, że zostali wygnani z ojczyzny, jak nazywają Palestynę. Ale, panowie, gdyby świat zafundował im coś takiego, oni od razu znaleźliby powód by nie wracać. Dlaczego? Ponieważ są wampirami, a wampiry nie żyją na wampirach. Oni nie mogą żyć tylko między sobą. Muszą egzystować na chrześcijanach i innych ludziach spoza ich rasy. Jeśli nie wykluczycie ich z tych Stanów Zjednoczonych poprzez Konstytucją, to w czasie krótszym niż 200 lat będą roili się tu w tak wielkiej liczbie, że będą dominować i zagarną ziemię, zmienią nasz system, za który my, Amerykanie oddawaliśmy naszą krew, oddawaliśmy nasze życie, naszą istotę i narażaliśmy naszą wolność.
“Jeśli nie wykluczycie ich w okresie krótszym niż 200 lat nasi potomkowie będą pracowali w polu by zapewnić im środki, podczas gdy oni w bankach będą zacierać ręce. Ostrzegam was, panowie, jeśli nie wykluczycie Żydów na zawsze, wasze dzieci przeklną was w grobach. Żydzi, panowie, są Azjatami, bez względu na to gdzie urodzeni i jak wiele pokoleń dzieli ich od Azji, one nigdy nie będą inni. Ich wartości nie zgadzają się z wartościami Amerykanów, a nie będą się zgadzały mimo że będą żyć wśród nas przez dziesięć pokoleń. Oni nigdy się nie zmienią. Żydzi są Azjatami, są zagrożeniem dla tego państwa, jeśli pozwolimy im na osiedlenie, powinni być wykluczeni z tego Konwentu Konstytucyjnego”.
-Benjamin Franklin

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Norden, co ma wspólnego libertarianizm z antysemityzmem? To forum mnie czasem rozbraja.

Norden

Well-Known Member
723
900
XO
Norden, co ma wspólnego libertarianizm z antysemityzmem? To forum mnie czasem rozbraja.
To co ma posiadanie broni wspólnego z libertarianizmem?
Zresztą co mnie to obchodzi? Temat jest z cytatami - więc zamieściłem słowa Twórców jednego z najbardziej wolnościowych krajów (przynajmniej za ich życia).

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
XO
To co ma posiadanie broni wspólnego z libertarianizmem?
Zresztą co mnie to obchodzi? Temat jest z cytatami - więc zamieściłem słowa Twórców jednego z najbardziej wolnościowych krajów (przynajmniej za ich życia).

Jeśli nie wiesz co ma wspólnego posiadanie broni z libertarianizmem, proponuję zapoznać się dokładniej z założeniami tej ideologii. Libertarianizm zakłada nieograniczony handel wszystkimi towarami i usługami, oczywiście zgodnie z aksjomatami. Każdemu może się trafić kwiatek, więc czy zaczniesz tutaj wklejać kwiatki Rotbarta , Misesa i Hayeka (jeśli takie były) oraz innych libertarian?

Norden

Well-Known Member
723
900
Jeśli nie wiesz co ma wspólnego posiadanie broni z libertarianizmem, proponuję zapoznać się dokładniej z założeniami tej ideologii. Libertarianizm zakłada nieograniczony handel wszystkimi towarami i usługami, oczywiście zgodnie z aksjomatami. Każdemu może się trafić kwiatek, więc czy zaczniesz tutaj wklejać kwiatki Rotbarta , Misesa i Hayeka (jeśli takie były) oraz innych libertarian?
Chyba żartujesz nie musisz mnie uczyć.
Odpowiedziałem bezsensownym pytaniem na równie bezsensowne - fakt mogłem tego nie robić bo wprowadziłem w błąd, sorry. Chciałem zwrócić uwagę na to, że nikt tutaj nie przyczepił się do cytatów np. serialowego Ala Bundy'ego , ale za to już do Washingtona tak bo co? Bo mają mało wspólnego z libertarianizmem? Co tu też obowiązuje dyktatura politycznej poprawności, libertarianie?
Co masz na myśli pod pojęciem "kwiatki"?

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Chyba żartujesz nie musisz mnie uczyć.
Odpowiedziałem bezsensownym pytaniem na równie bezsensowne - fakt mogłem tego nie robić bo wprowadziłem w błąd, sorry. Chciałem zwrócić uwagę na to, że nikt tutaj nie przyczepił się do cytatów np. serialowego Ala Bundy'ego , ale za to już do Washingtona tak bo co? Bo mają mało wspólnego z libertarianizmem? Co tu też obowiązuje dyktatura politycznej poprawności, libertarianie?
Co masz na myśli pod pojęciem "kwiatki"?

Idiotyczne wypowiedzi. Nie czepiam się o to, kto to powiedział, ale o sens cytatu. Dla mnie Żydzi nie są wrogami wolności (chyba, że zasiadają w parlamentach, albo ścigają za przestępstwa bez ofiar) tylko zwykłą nacją tak jak Polacy, Niemcy czy Amerykanie. Prawdziwymi wrogami wolności są rządy, a nie jakaś nacja, którą sporo ludzi obwinia za zło całego świata. Wszystkie te teorie, że Żydzi rządzą światem (a konkretniej baron Rothschild) są dla mnie co najmniej śmieszne. Życzenie Washingtona spełnił hitler, ale chyba nie o to mu chodziło. I właśnie takie wskazywanie wrogu potrafią skutecznie wykorzystywać politycy. Nie ważne czy powiedzą: "to Żydzi/geje/czarni/imigranci zabierają nam pracę/niszczą gospodarkę/rządzą światem" efekt będzie ten sam - tłumy zwolenników. Wskazywanie niegroźnych "wrogów" służy tylko odwróceniu uwagi od prawdziwych wrogów (państw). A może jednak potrafisz wyjaśnić, dlaczego Żydzi są tacy źli i należy ich konstytucyjnie wykluczyć?

Norden

Well-Known Member
723
900
Idiotyczne wypowiedzi. Nie czepiam się o to, kto to powiedział, ale o sens cytatu. Dla mnie Żydzi nie są wrogami wolności (chyba, że zasiadają w parlamentach, albo ścigają za przestępstwa bez ofiar) tylko zwykłą nacją tak jak Polacy, Niemcy czy Amerykanie. Prawdziwymi wrogami wolności są rządy, a nie jakaś nacja, którą sporo ludzi obwinia za zło całego świata. Wszystkie te teorie, że Żydzi rządzą światem (a konkretniej baron Rothschild) są dla mnie co najmniej śmieszne. ŻyczenieWashingtona spełnił hitler, ale chyba nie o to mu chodziło. I właśnie takie wskazywanie wrogu potrafią skutecznie wykorzystywać politycy. Nie ważne czy powiedzą: "to Żydzi/geje/czarni/imigranci zabierają nam pracę/niszczą gospodarkę/rządzą światem" efekt będzie ten sam - tłumy zwolenników. Wskazywanie niegroźnych "wrogów" służy tylko odwróceniu uwagi od prawdziwych wrogów (państw). A może jednak potrafisz wyjaśnić, dlaczego Żydzi są tacy źli i należy ich konstytucyjnie wykluczyć?
Mam takie samo zdanie (w większości). Zamieściłem tylko cytat, ale mimo wszystko nie określiłbym go mianem idiotycznego bo zupełnie bez sensu nie jest.

Co do autentyczności - tego nie gwarantuje. Jak ktoś ma czas to może poszukać wiarygodnych źródeł.

Ślepy

neosarmata
75
41
Ogólnie nie przepadam za Dalaj Lamą (między innymi dlatego, że jest utrzymankiem CIA), ale nawet on potrafi czasem powiedzieć coś mądrego:
Jeśli ktoś ma broń i próbuje cię zabić, najrozsądniejszym rozwiązaniem powinna być odpowiedź ogniem ze swojej własnej broni.
A gdzie ahinsa? Myślałem, że Dalajlama się do tego stosuje. Nie jestem ekspertem w temacie buddyzmu tybetańskiego więc jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale zdaje mi się, że gość sobie ciut przeczy.:)
Sorry za lekki offtop.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Niekoniecznie. Może sądzi, iż ahinsa nie jest najrozsądniejszym rozwiązaniem, chociaż pozostaje najbardziej moralnym. Moralność nie musi być rozsądna.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Dla mnie Żydzi nie są wrogami wolności (chyba, że zasiadają w parlamentach, albo ścigają za przestępstwa bez ofiar) tylko zwykłą nacją tak jak Polacy, Niemcy czy Amerykanie.

Nie są nacją (bo to wiele różnych ras i nacji), a raczej sektą religijną. Sektą, która robi swym członkom takie pranie mózgu, że po jej opuszczeniu jej piętno, jest widoczne przez kilka pokoleń. Widać to po innym systemie wartości, wyznawanym przez potomstwo/wychowanków jej członków.

Co do Waszyngtona, to niechęć jego do tej grupy miała miejsce. Oficjalnie kazał podpalić Nowy Jork, a tak naprawdę była to kolonia żydowska. Podpalono głównie składy handlowe żydów w Nowym Jorku. Gdyby mieć nagrania jego prywatnych rozmów to znalazłyby się tam mocne cytaty o żydach, które zaskoczyłyby nawet nazistów.

W kwestii stosunku do wolności, to należy do każdego podchodzić indywidualnie. Jednak statystycznie, jako grupa, żydzi politycznie (to nie jest tożsame z praktykowaniem wolności) są wrogami wolności. Większymi niż chrześcijanie czy muzułmanie. Bierze się to z niższego IQ intensywnie wierzących, którzy porzucają tę religię i trafiają na próżnię.

Norden

Well-Known Member
723
900
@Norden
Cytaty pewnie z Protokołów Mędrców Syjonu?
Nie wiem nie czytałem.
To co napisał kr2y510 wg mnie jest jak najbardziej słuszne i wyjaśnia wszystko na ten temat. Mimo indywidualnego postrzegania, statystyka również jest ważna. Żydzi jako kolektyw doskonale sobie radzą w ustroju socjalistyczno-etatystycznym - sprzyja im to. Nie zgadzam się, że powoduje to tylko religia, ale religia konkretna. Talmud to nic innego jak zbiór socjalistycznych-rasistowskich praw uważający Żydów za "nadludzi" wobec nie-żydów o wolności tam nie ma mowy - tu polecam książki ks. prof. Stanisława Trzeciaka m.in. "Talmud o Gojach" - gościu znał hebrajski i rozkminiał temat przez kilkanaście lat. W przypadku braku państwa nie byliby żadnym zagrożeniem.

Do góry Bottom