kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
Nie! Dzięki mutacjom tresura, hodowla i selekcja ludzkiego bydła są nieskuteczne.Czyli normalność to etatyzm i socjalizm, a liby to błędy genetyczne jak jakieś mutanty?
Nie! Dzięki mutacjom tresura, hodowla i selekcja ludzkiego bydła są nieskuteczne.Czyli normalność to etatyzm i socjalizm, a liby to błędy genetyczne jak jakieś mutanty?
"Daj ać..." spisał średniowieczny Cejrowski - cudzoziemiec interesujący się zachowaniami dzikich plemion. Może to o piwie to pierwsze zdanie zapisane przez Polaka?Mnie uczono w państwowej szkole, że najstarsze było "Daj ać ja pobruszę a ty poczywaj" (chłop do baby, że on pomieli a ona niech odpoczywa).
Na Wikipedii piszą, że tamto to jest najstarszy polski tekst ze słowem "piwo".
"No cóż, jak się ma argumenty, to można. Jak się nie ma, to się pisze "jak można z takimi jak ty rozmawiać merytorycznie". (<- to napisał jakiś lewak, przyp. moje)
No nie można, bo:
>"jeżeli według was każdy kto krytykuje biedę umysłową, która przyniosło milionom ludzi głód, smród i ubóstwo"
>Znaczy się kapitalizm?"
Właśnie dlatego nie można. Jeśli według ciebie system który wyciągnął miliony Europejczyków ze skrajnej nędzy panującej na wsiach, dał im zatrudnienie i tanie towary produkowane w wielkich fabrykach jest przyczyną nędzy, to jednakowoż stwierdzam że nie da się z tobą sensownie rozmawiać. To nie socjalizm stworzył maszynę parową, automobil, układ scalony czy latte z mlekiem sojowym, tylko kapitalizm, a konkretnie potrzeby konsumentów na które odpowiedział rynek, utylizując kreatywność i indywidualizm wybitnych jednostek (który baj de łej komunizmowi zaprzecza). Komuniści (nie tylko sowieccy) oprócz bardzo kreatywnych i wydajnych metod likwidacji przeciwników politycznych i chorych teorii ekonomicznych które do dzisiaj zatruwają umysły bywalców starbaksa, nie wymyślił praktycznie niczego istotnego.
Przemilczę już fakt że Marks i jego spierdolone pomysły(tak jak i jego następców) orane były w każdy otwór z lewa i prawa już przez mu współczesnych, głównie za fałszowanie danych statystycznych i oderwanie od rzeczywistości. Przemilczę, bo skoro nie pomogła ci ta wiedza, moje argumenty też ci nie pomogą.
Ciekawe, że Marks pochodził z dobrego domu i nie przepracował w życiu uczciwie nawet godziny. Na oczy nawet nie widział jak żyją protoplaści proletariatu którego tak bronił. Zabawne jak historia lubi się powtarzać, prawda? Bananowa młodzież pokroju Zoidberga wykształcona za pieniądze rodziców na prywatnych uczelniach, zafascynowana komuszymi bredniami, kontra proletariaccy kuce, katoliban i inne prawactwo borykający się na co dzień z problemami, których bananowi rewolucjoniści z Che na koszulkach nie są w stanie nawet poprawnie zidentyfikować, nie mówiąc już o rozwiązaniu.