Papież Franciszek - ciekawostki, kontrowersje, bzdury

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Franciszek reprezentuje interesy globalistów, podobnie jak skośny Dalajlama i wielu papieży piastujących tę funkcję wcześniej. Ci ludzie służą jakiemuś "bogu", ale z pewnością nie jest to nadrzędna postać z Biblii i nie należy do sfery sacrum. W Watykanie nie ma religii, tam są tylko i wyłącznie interesy - bardzo mroczne interesy. Franciszek jest papieżem idealnie pasującym na obrady Bilderberg Group. Gdybym był wierzącym, nazwałbym go pomiotem szatana, lecz nie jestem człowiekiem wiary, stąd pozostaje mi tytułować go kolejnym globalistą i skończonym komuchem.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Papież Franciszek uznany winnym gwałtów, handlu dziećmi, morderstw i tortur!

Masowe dziecięce groby na całym świecie - niechlubna karta w historii Kościoła.

Jorge Mario Bergoglio - papież czy kryminalista?

W lipcu 2014 oskarżeni papież Franciszek Jorge Mario Bergoglio, przełożony generalny Towarzystwa Jezusowego Adolfo Nicolás Pachón SJ i arcybiskup Canterbury Justin Welby zostali uznani za winnych gwałtów, tortur, morderstw i handlu dziećmi. 5 sędziów oraz 27 członków sądu przysięgłych z 6 krajów, w tym USA, sprawdzało dowody w sprawie ponad 50 000 zaginionych dzieci z Europy, Argentyny, Stanów Zjednoczonych i Kanady, które prawdopodobnie były ofiarami międzynarodowej sekty składającej ofiary z dzieci, znanej jako Ninth Circle (Dziewiąty Krąg). Rytuały satanistyczne miały odbywać się podczas wiosen 2009 i 2010 na wsiach w Holandii i Belgii. Aż 48 naocznych świadków stawiło się w sądzie ICLCJ by zeznawać na temat działań wyżej wymienionych oskarżonych duchownych - członków Dziewiątego Kręgu. Wielu przeciwników sądu ICLCJ/ITCSS (w wolnym tłumaczeniu z angielskiego Międzynarodowy Trybunał ds. Przestępstw Kościoła i Państwa) dyskredytuje osądy tej organizacji argumentując - krótko mówiąc - że to nie jest ,,prawdziwy'' sąd. Rzeczywiście funkcjonuje on w zasadzie tylko wirtualnie, ponieważ nie posiada władzy wykonawczej, ale w założeniu prawdopodobnie ma tylko skupić uwagę opinii publicznej na przestępstwach tych, którzy stoją ponad prawem. W tym wypadku liczba naocznych świadków i ranga rzekomych przestępstw napawają sporą konsternacją.

Jezuici - okultyści i mordercy?
Znaczący urzędnik Watykanu i były pracownik Kurii Watykańskiej uzyskał dostęp do tajnych dokumentów do wglądu dla sądu. Jasno wynikało z nich, że przez wieki Jezuici posiadali z premedytacją stworzony plan rytualnych zabójstw porwanych noworodków oraz późniejsze spożywanie ich krwi.

Jeden ze świadków zeznał, że był obecny na spotkaniach papieża Franciszka z wojskową juntą w czasach Brudnej Wojny w Argentynie, w latach 70'. Zgodnie z zeznaniami świadka papież Franciszek pomagał w przemycie dzieci zaginionych więźniów politycznych do międzynarodowego kręgu wykorzystującego nieletnich, który był zarządzany bezpośrednio z Watykanu.

Według świadków papież Jorge Mario Bergoglio, były papież Joseph Ratzinger, jezuita Adolfo Pachón i anglikański arcybiskup Canterbury Justin Welby byli członkami satanistycznego kultu. Dowody łączyły również obrzędy satanistyczne z takimi osobami jak sędzia Trybunału Sprawiedliwości Wielkiej Brytanii Adrian Fulford, członkowie brytyjskiej Rodziny Królewskiej (w tym książę Filip), holenderska królowa Wilhemina, jej rodzina, belgijska Rodzina Królewska, czy nie żyjący już książę Bernhard.

Masowe groby i adopcyjny business
Odkąd prawie 30 dziecięcych masowych grobów zostało zlokalizowanych w ,,szkołach mieszkalnych'' dla Indian na terenie Kanady, Kościół Katolicki, Kościół Anglikański, rząd Kanady i Królowa Angielska odmawiają przeprowadzenia wykopalisk na terenie zbiorowych mogił.

Film dokumentalny BBC ujawnił 50-letni skandal handlu dziećmi przez Kościół Katolicki w Hiszpanii. Ponad 300 000 dzieci zostało skradzionych rodzicom do lat 90' ubiegłego wieku. Matkom mówiono, że ich dzieci zmarły i zostały pochowane w grobach zbiorowych. W ramach tej działalności Kościół Katolicki miał zarobić 20 miliardów dolarów na adopcjach.

Sprawa satanistycznych ludobójstw wciąż pozostaje otwarta.

Źródło: humansarefree.com; childabuserecovery.com; dailymail.co.uk, dailykos.co

mroczna-przeszlosc-benedykta-xvi_433869.jpg

okultystyczna-strona-kosciola-katolickiego_433869.jpg

dziewiaty-krag-miedzynarodowa-sekta-ludobojcow_433869.jpg

garda-odpowiednik-policji-w-irlandii_433869.jpg

" Chcę martwych gwałcicieli, chcę martwych złodziei samochodów (carjackers), chcę martwych włamywaczy, chcę martwych molestujących dzieci. Wszyscy źli faceci powinni być martwi. Bez litości. Bez sądu. Bez przedterminowych zwolnień. Chcę widzieć ich martwych. Weź broń i zabij ich." - Ted Nugent

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Amel, zajebałeś mi cytat z Teda, ale i tak masz lajka za te rewelacje. Marcin Dachtera powinien zająć się tym tematem, jak niegdyś robił to zadziwiająco rzetelnie, przy pominięciu pewnych jego ciągot do przesady.

U

ultimate

Guest
Papież Franciszek ostrzegł, że obojętność i milczenie wobec dramatu migrantów prowadzą do współodpowiedzialności za to, co się dzieje. Worędziu na Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy wskazał na potrzebęintegracji, która zapobiegnie dyskryminacji i rasizmowi.
"Migranci i uchodźcy są dla nas wyzwaniem. Odpowiedź daje Ewangelia miłosierdzia" - to temat papieskiego przesłania na Dzień Migranta i Uchodźcy, który będzie obchodzony 17 stycznia przyszłego roku

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,ti...rzed-obojetnoscia,wid,17882472,wiadomosc.html

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
No i papieżaczek-tępaczek się doigrał. Opozycja w kościele zaczyna go pośrednio krytykować.
Mocne słowa do papieża na synodzie:
Zło tego świata wywodzi się z grzechu, nie ze zróżnicowanych dochodów czy „globalnego ocieplenia”

Po tym jak papież opisał swoje priorytety w Laudato Si większość hierarchów Kościoła schowała głowę w piasek udając, że nic się nie stało. W końcu Franciszek doczekał się odpowiedniej riposty na swoje herezje, w trakcie obrad synodu głos zabrała dr. Anca-Maria Cernea szefowa Stowarzyszenia Lekarzy Katolickich w Rumunii.

...
Wasza Świątobliwość, Ojcowie Synodu, Bracia i Siostry, reprezentuje Stowarzyszenie Lekarzy Katolickich w Bukareszcie.
Jestem członkiem Kościoła Rumuńskiego Zjednoczonego z Rzymem.
Mój ojciec był chrześcijańskim przywódcą politycznym, przez 17 lat był więziony przez komunistów. Moi rodzice byli zaręczeni ale na ślub musieli czekać przez 17 lat.
Moja mama czekała te wszystkie lata na mojego ojca, choć nie wiedziała nawet, czy jeszcze żyje. Obydwoje byli heroicznie wierni Bogu i Jemu zawierzyli swoje zaręczyny.
Ich przykład pokazuje, że łaska Boża pomaga przetrwać w trudnych warunkach społecznych i ubóstwie materialnym.
My, jako lekarze Kościoła Katolickiego, obrońcy życia i rodziny, widzimy, że to przede wszystkim walka duchowa .
Materialne ubóstwo i konsumpcjonizm nie są główną przyczyną kryzysu rodziny.
Główną przyczyną kryzysu jest ideologia, rewolucja seksualna i kulturowa. Matka Boża Fatimska powiedziała: Błędy Rosji rozprzestrzenią się po całym świecie.

Pierwszym razem reformy klasycznego marksizmu zostały wprowadzone przemocą, zabijając dziesiątki milionów ludzi.

Teraz odbywa się to pokojowo poprzez wprowadzanie Marksizmu Kulturowego. Istnieje ciągłość od rewolucji płci Lenina, poprzez Gramsci i Szkołę Frankfurcką, aż po dzień dzisiejszy propagujący prawa homoseksualistów i ideologię Gender.

Klasyczny marksizm był przygotowany by przeprojektować społeczeństwo, przemocą odebrano ludziom nieruchomości.

Dzisiejsza rewolucja sięga dużo głębiej; zmienia definicję rodziny, tożsamość seksualną i ludzką naturę.

Ideologia ta nazywana jest postępową. Ale to jest nic innego, jak oferta skierowana do człowieka przez starożytnego węża, aby mógł on przejąć kontrolę, aby mógł zastąpić Boga, osiągnąć zbawienie tutaj, na tym świecie.
...

źródło
https://www.lifesitenews.com/news/r...werful-plea-to-pope-and-bishops-in-presentati
http://remnantnewspaper.com/web/ind...n-not-from-income-disparity-or-climate-change
Wytłuszczenia w tekście ode mnie.

No tak. Ale biskupi którzy poszli w pedały, użyteczni debile i inne spierdoliny ludzkie, stoją za Franciszkiem murem.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Bronią swoich korzeni. Popłuczyny po judaizmie, będącym popłuczynami po sabotażu egipskich kapłanów... Ech. Trzeba się zabrać za tę nową religię, bo inaczej nie ma co liczyć na żadne uzdrowienie społeczeństwa.

Episkopat Polski: antysemityzm jest grzechem. "Kto spotyka Jezusa Chrystusa, spotyka również judaizm"
dżek, KAI
26.10.2015 , aktualizacja: 26.10.2015 13:48
Antyjudaizm i antysemityzm są grzechem przeciwko miłości bliźniego - przypominają polscy biskupi w liście pasterskim zatytułowanym "Wspólne duchowe dziedzictwo chrześcijan i Żydów".

W dokumencie na 50. rocznicę ogłoszenia deklaracji "Nostra aetate" - o stosunku Kościoła do religii niechrześcijańskich - biskupi określają ten soborowy dokument jako prawdziwy przełom we wzajemnych relacjach chrześcijan i Żydów.

"Religijne hobby"

50. rocznica ogłoszenia deklaracji przypada w środę, 28 października. Episkopat podkreśla, że "dialog chrześcijańsko-żydowski nie może być nigdy traktowany jako religijne hobby nielicznej grupy zapaleńców, lecz powinien coraz bardziej przenikać do głównego nurtu duszpasterstwa, takiego jak katecheza, głoszenie Słowa Bożego, pielgrzymki do Ziemi Świętej".

Cytat z JP II

Soborowa deklaracja spośród innych rodzajów dialogu wyróżnia dialog chrześcijan i Żydów - przypominają autorzy listu, przywołując słowa św. Jana Pawła II, iż "kto spotyka Jezusa Chrystusa, spotyka również judaizm". Tłumaczą także, że zgodnie z nauczaniem Kościoła religia Żydów nie jest dla chrześcijan religią zewnętrzną, lecz religią wewnętrzną.

Zdaniem polskich biskupów deklaracja Soboru Watykańskiego II "utorowała drogę do oczyszczania pamięci w imię prawdy o więzach, których często w przeszłości nie dostrzegano i nie rzadko zaprzeczano im w praktyce, co prowadziło do wzajemnej wrogość".

Grzech

W liście na 50. rocznicę "Nostra aetate" Episkopat podkreśla, że "antyjudaizm i antysemityzm są grzechem przeciwko miłości bliźniego, grzechem niweczącym prawdę o chrześcijańskiej tożsamości i dlatego ich kategorycznego potępienia nie można łagodzić przez uwarunkowania kulturowe, polityczne czy ideologiczne, w jakich antyjudaizm i antysemityzm występowały w przeszłości".

Nie wszyscy zachowywali się dobrze

Nawiązując do Zagłady Żydów zaplanowanej przez nazistowskie Niemcy na terenie okupowanej Polski, biskupi zaznaczają, że ten barbarzyński wyrok wydany na naród żydowski spotykał się niekiedy z obojętnością pewnej części chrześcijan. - Los żydowski w XX wieku został głęboko naznaczony cierpieniem w osamotnieniu. Gdyby chrześcijanie i Żydzi praktykowali w przeszłości religijne braterstwo, więcej Żydów znalazłoby ratunek i pomoc ze strony chrześcijan - stwierdzają autorzy Listu.

Biskupi wyrażają nadzieję, że dialog katolicko-żydowski będzie się przyczyniał "do odnowy naszej ziemi, na której chrześcijanie i Żydzi pragną wspólnie świadczyć o wspaniałości Boga, dzieł stworzenia, godności człowieka i jego przeznaczenia do życia wiecznego".

Wyrażają także wdzięczność "odradzającym się w ostatnich dekadach religijnym wspólnotom Żydów w Polsce za ich otwartość na inicjatywy dialogu", dzięki czemu można "coraz bardziej odnawiać i pogłębiać nasze wspólne duchowe dziedzictwo".

Deklaracja o stosunku Kościoła do religii niechrześcijańskich została ogłoszona przez ojców Soboru Watykańskiego II 28 października 1965 r. Zmieniła ona w zasadniczy sposób podejście Kościoła katolickiego do tych religii i wyznaczyła perspektywy dialogu międzyreligijnego. Deklaracja ta stała się jednym z najlepiej odebranych przez opinię światową dokumentów soborowych.

Deklaracja ustosunkowała się do trzech największych religii: buddyzmu, islamu i judaizmu. Kluczowe dla tego zwięzłego dokumentu jest następujące stwierdzenie: ,,Kościół katolicki nic nie odrzuca z tego, co w religiach owych prawdziwe jest i święte".

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Owszem, mam. Ale na razie tylko kilka elementów koniecznych bezpośrednio ze sobą niezwiązanych, które dopiero trzeba będzie powiązać w coś spójnego. Na razie jestem na etapie zadawania pytań i podglądania innych religii.

D

Deleted member 427

Guest
Fat, jak będziesz projektował Nową Religię / jej przykazania, to pamiętaj, by w micie założycielskim umieścić coś o broni palnej. Żebyśmy za 1000 lat się nie kłócili, jakiej broni używał twój Prorok. Wiadomo, że samoczynnej strzelby AA-12, którą kupił na bazarze obok stoiska z rybami.

D

Deleted member 4683

Guest
Owszem, mam. Ale na razie tylko kilka elementów koniecznych bezpośrednio ze sobą niezwiązanych, które dopiero trzeba będzie powiązać w coś spójnego. Na razie jestem na etapie zadawania pytań i podglądania innych religii.

Rozumiem. A możesz napisać coś więcej ? Jakie elementy uznałeś za konieczne ?

Do góry Bottom