Non Serviam
Well-Known Member
- 834
- 2 251
Czy ten jebany czarnuch właśnie wrzucił film, w którym pokazuje jak jakiś gruby amerykański kuc go ora XD? Ja pierdolę
Libertarianina z Libertarian Party UK zaproszono do BBC:
Co prawda przekaz nie jest 100% libertariański, ale i tak już wywołuje spory szok. Inna sprawa, że z tymi długami i ich spłacaniem to trochę bez sensu postulat.
A co w nim jest nielibertariańskiego?Co prawda przekaz nie jest 100% libertariański
Łatwiej przekonać Jarosława Zawsze Dziewicę niż 10 milionów Januszy i Grażyn.Lepsza demokracja bezpośrednia niż obecny system.
Oddawanie państwowego długu?A co w nim jest nielibertariańskiego?
Oddawanie państwowego długu?
Ja miałem na myśli dług publiczny (pożyczki, w tym zagraniczne czy odsetki od wyemitowanych papierów dłużnych), a nie ukryte zadłużenie sektora finansów, takie jak zobowiązania emerytalne.Uważasz że wszyscy dzisiejsi emeryci i przedemeryci powinni zostać na lodzie, w chwili gdy nastanie libertarianizm?
(Przydałby się osobny watek na temat długów państwa)
Ja miałem na myśli dług publiczny (pożyczki, w tym zagraniczne czy odsetki od wyemitowanych papierów dłużnych), a nie ukryte zadłużenie sektora finansów, takie jak zobowiązania emerytalne.
Czyli rozumiem, że Twoim zdaniem opinia większości tworzy prawdę i fakty? Ta rozmowa do niczego zatem nie prowadzi.
Jakim lodzie. Ci ludzie mają znajomych, dzieci, rodzinę i własny łeb na karku. Jeśli nie dywersyfikowali swojego zabezpieczenia emerytalnego to trudno. Oczywiście, wcześniej należy im się część ze sprzedaży tzw. "majątku państwowego".Uważasz że wszyscy dzisiejsi emeryci i przedemeryci powinni zostać na lodzie, w chwili gdy nastanie libertarianizm?
(Przydałby się osobny watek na temat długów państwa)