Breaking Bad

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
eb9107ca86c85f9e44dc30519e310dc0.jpeg

A

Anonymous

Guest
Obejrzałem w końcu 4 sezon. Mini epizodów z nieznanego mi powodu nigdy nie oglądam. Dla mnie serial jest już zakończony. Nie wiem co mogą dać w 5 sezonie? Myślę, ze Hank się dowie o Walterze, ale go nie przymknie bo mu opłacił leczenie. Opcjonalnie Gus wróci jako terminator - wnioskują po jego mordzie, po wybuchu bomby ;).

4 sezon był nudzący poza paroma odcinkami i scenami. 2 i 3 sezon są w pytkę!

Ponoć ma być jeszcze 16 odcinków.

Bart Es napisał:
walt otruł dzieciaka meega!

Musiałem to przeoczyć, jak wyszedłem na szluga i potem przewinąłem. Albo za wcześnie wyłączyłem któryś odcinek...

Szkoda, że nie powiedzieli co Gus robił w Chile w latach 80, zanim wyemigrował do USA! Obstawiam, że był związany z bezpieką. Ciekawe jak poznał i wyrwał z biedy tego chemika, którego chyba kochał po przyjacielsku, a go kartel zastrzelił.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Hanka mógłby zabić jakiś drobny diler. A jego żonę jakiś niedoszły okradziony.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Wyobraźcie sobie BB w polskich realiach. Borys Szyc gotuje amfetaminę (bo u nas meth mało popularny), na zapleczu sklepu Żabka, a ściga go Rutkowski, który jest mężem granej przez Kasię Cichopek kleptomanki. Bossa mafii (oczywiście z korzeniami w UB) mógłby zagrać Grabowski.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Obejrzałem wczoraj "Live Free or Die" i z radością stwierdzam, że 5 sezon zapowiada się świetnie i jest kupa fajnych wątków, które się muszą wyjaśnić. Już początek jest fajny, widzimy Waltera z włosami i brodą, który siedzi w barze w swoje 52 urodziny (czyli jest to scenka z przyszłości), posługuje się fałszywą tożsamością, spotyka się w kiblu z Lawsonem - znajomym handlarzem bronią, płaci mu, dostaje kluczyk i idzie do jednego z samochodów na parkingu, otwiera bagażnik gdzie widzimy karabin maszynowy M60 z amunicją. Czyżby podobny pomysł jak z 2 sezonem, gdzie czarno-białe scenki wyjaśniły się dopiero na koniec sezonu? Twórcy serialu wiedzą jak podsycić zainteresowanie.

Co do właściwej części serialu to nie będę zdradzał szczegółów. Napiszę tylko, że wszystko dzieje się zaraz po wydarzeniach z końcówki 4 sezonu, Mike przyjeżdża z Meksyku i jest wkurwiony (czuję, że między nim a Waltem będą niezłe iskry), dodatkowo okazuje się że policja przejęła laptop Gusa gdzie są nagrania z kamer w laboratorium, Walt i Jesse mają jednak na to hardkorowy pomysł. Szkoda, że trzeba czekać cały tydzień na następny odcinek :(.

friter

Active Member
213
47
Pierwszy serial, który oglądałem, z tak wyrazistymi postaciami. I tu nie chodzi o głównego bohatera- chodzi o niemal wszystkich. 4 sezony wchłonąłem w nieco ponad miesiąc.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Otwarcie 5 sezonu wybitne. Numer z magnesem - takie rzeczy tylko w Ameryce :)

Hodyn

Member
60
0
Można nieco odświeżyć wątek, jak wam się podobał pierwszy odcinek piątego sezonu? Myślę, że mogli zakończyć na czterech, bo teraz fabuła wydaje się przeciągana. Ciekawy był początek pierwszego odcinka kiedy Walter kupował karabin.

No i element libertariański czyli nerd Gale.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Przeciągana?! Przecież jest jeszcze kupa wątków! Teraz Walter będzie się mógł pokazać jako prawdziwy narkotykowy król. Gdyby serial skończył się na 4 sezonie, to by była podobna chujnia jak z Deadwood (tam z końcówką była mega chujnia).

Postać Gale'a mogli trochę rozwinąć, no i szkoda, że taki z niego nerd, powinien być akap z jajami co lubi broń palną i podkreśla że nienawidzi dupków z rządu :cool: .

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Był akapem z jajami. Ciekawe, który socjaldemokrata pracowałby z własnej nieprzymuszonej woli dla największego drug lorda na Zachodzie USA? Pewnie pierwsza rzecz, o którą by się upomniał, to ubezpieczenie społeczne i uregulowanie godzin pracy zgodnie z ustawa z dnia... ;)

Hodyn

Member
60
0
Przeciągana?! Przecież jest jeszcze kupa wątków! Teraz Walter będzie się mógł pokazać jako prawdziwy narkotykowy król. Gdyby serial skończył się na 4 sezonie, to by była podobna chujnia jak z Deadwood (tam z końcówką była mega chujnia).

Postać Gale'a mogli trochę rozwinąć, no i szkoda, że taki z niego nerd, powinien być akap z jajami co lubi broń palną i podkreśla że nienawidzi dupków z rządu :cool: .
Ostatni odcinek czwartego sezonu był wyśmienity i jeżeli tak by się serial skończył to wszyscy by zapamiętali, ciężko będzie pobić końcówkę czwartej serii w piątej.

Gale jest nerdem, bo większość libertarian to nerdy :p

Gie

Libnetarianin
219
492
Najważniejszy imo wątek, który snuje się przez cały serial, czyli rywalizacja Waltera i Hanka nie został w żaden sensowny sposób zakończony i choćby dla niego wypadało nakręcić kolejny sezon.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Dodajmy do tego jeszcze koszty "odziedziczone" po Gustavo z ostatniego odcinka.

Walt robi się irytujący, ostatni odcinek udowadnia, że może i jest genialnym chemikiem ale nadal kiepski z niego biznesmen, myśli, że to tak prosto będzie i całą kasę można zgarnąć dla siebie. W sumie gdyby nie Saul, Skyler, Mike a nawet Jesse, to by już dawno mu się wszystko posypało. Cranston świetnie gra te sceny, kiedy musi się podzielić kasą czy na coś odłożyć, aż widać jak mu gul chodzi :D .

Coś mi mówi, że ostatecznie Walter źle skończy.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Scenarzyści robią powoli z niego złego, ale jeszcze nie przekroczył definitywnie granicy z której nie ma powrotu. A Jessie zamordował tego chemika przecież. Żeby tylko nie skończyło się to wszystko tak, że Walter pójdzie siedzieć, a Jessie ucieknie, ale bez kasy. Żaden z tych dwóch nie zginie raczej wcześniej niż w ostatnim czy przedostatnim odcinku.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Koleś w jeden dzień zarobił ile? 137 tys dolarów? I jeszcze się rzucał Mike'woi.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Madlock napisał:
A Jessie zamordował tego chemika przecież.

Niby on strzelił, ale był tylko narzędziem Waltera.

I jeszcze się rzucał Mike'woi.

Jestem ciekawy ile Mike jeszcze pożyje :D .

Ciekawe jak wyjaśnią kwestę z dzieciakiem,(spoiler) w sumie nie wiemy jak Walt podał mu truciznę (spoiler), trudno powiedzieć czy mały go poznał czy nie.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Ostatni odcinek kopie w ryj, końcówka naprawdę mocna, nawet jak na standardy "Breaking Bad". Jeśli akcja będzie szła w dalszym ciągu takim torem, to aż boję się ósmego odcinka gdzie zapewne dadzą jakieś epickie to be continued... na które trzeba będzie czekać rok. :mad:

Do góry Bottom