Madmar318
Well-Known Member
- 306
- 1 088
Wilk ma zupełnie odmienne zdanie w temacie 500zeta.
I mamy kolejny przykład śmiecia ludzkiego... On był w KNP?
Wilk ma zupełnie odmienne zdanie w temacie 500zeta.
Czas odświeżyć wątek.
Riposta JKM do Terlikowskiego. śp.Henryk HimmlerCzas odświeżyć wątek.
Na początek małżeństwo Terlikowskich. Jak zwykle oburzenie się na słowa:
Terlikowska do Korwin-Mikkego: Wstyd mi za Pana!
(fajny tekst, z punktu widzenia chrześcijanina to się trzyma kupy, ona ma trochę racji i Korwin ma rację)
Terlikowski: Janusz Korwin-Mikke politykiem antychrześcijańskim
postąpiła jak każda kobieta: poleciała z płaczem na skargę do męża.
Czerwonoskórzy Amerykanie padli ofiarą agresji europejskich najeźdźców na obce terytorium
A może tak?:...konfrontacji z bliskowschodnią dziczą
Koncesjami na kasyna i ulgami podatkowymi
KOMENTARZ
Janusz Korwin-Mikke szokował wiele razy, ale może dlatego, że tym razem wystąpił w Poznaniu, mieście, w którym ekstremizm nie objawia się aż tak często, aż nie znajduję słów, którymi można skomentować powyższą wypowiedź. Przypomnę więc krótko część kultowej sceny z filmu "Ck dezerterzy", w której kapitan Wagner zwracał się do oberleutnanta von Nogaya m.in. tak:
"Barbarzyństwo, jakim się pan wykazał, jest biegunowo odległe od regulaminu.
Wie pan, że nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie? (...)
Pan się nie kwalifikuje nawet do sądu dla ludożerców. (...)
Nie mogę na pana patrzeć (...)".
Bartosz Nosal
językowi konserwatyści nie mają łatwo, tak samo korwin mówi na afroamerykanów per murzyni tak jak mówiono 100 lat temu kiedy słowo "murzyn" nie niosło negatywnej konotacjiwikipedia napisał:Niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim (upośledzenie umysłowe lekkie, dawniej debilizm– niestosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) – poziom intelektualny osób dorosłych charakterystyczny dla 12. roku życia.
100 lat temu? Czy coś się zmieniło? Chyba nie jestem na bieżąco, bo używam tego zwrotu cały czas na równi z: eskimos, indianin itp... Przy okazji, dawno nie słyszałem w radiu "Makumby".mówi na afroamerykanów per murzyni tak jak mówiono 100 lat temu kiedy słowo "murzyn" nie niosło negatywnej konotacji
Opozycja demokratyczna dostała kolejny sygnał ostrzegawczy; skrajna prawica wchodzi na teren PiS.
PiS nie wystawił w Gdańsku kandydata.