dataskin
Well-Known Member
- 2 059
- 6 145
To bardzo źle, że skrajna prawica będzie szła drogą drastycznych oszczędności i ostrych cięć
Ostatnia edycja:
Hola, hola mości Ogniskowy Bardzie! Co miał zrobić koleś w państwie, gdzie władzę pełni rotacyjny kartel partyjny na mocy porozumień z ubecją? Gdzie ty człowieku żyjesz, albo komu pociskasz te tanie ochłapy? Ok, Miller obniżył akcyzę, a zważywszy na twojego radiowego importowanego kumotra i jego rozległe znajomości wśród czerwonej swołoczy, być może będziesz mógł komuszkowi Millerowi za to podziękować na żywca.Ale ja nie widzę wokół siebie niczego, co by Janusz Korwin-Mikke zmienił na lepsze. Paradoksalnie, więcej dla wolnego rynku zrobił Miller z SLD. Obniżył podatek na wódkę przynajmniej.
Hell, to już nawet ja więcej zrobiłem! Doprowadziłem (nie sam, oczywiście) do blokady cenzury internetu (Rejestr Stron Zakazanych - pamiętacie?). Albo do tego, że policjanci zaakceptowali, że można ich filmować, a ludzie przestali się trochę bać. Nagłośniłem parę rzeczy, trochę presji na rządzących i gdzieś coś lekko skręci.
Brałeś pod uwagę działanie kretowiska? Nie... ty nie mogłeś... sam to robisz od miesięcy.Burdel panujący w jego partiach jest legendarny.
Dostrzegam konflikt interesów, tzn. musisz bardziej uważać na ego, bo kiedyś potkniesz się o nie i będziesz robił okłady z rumianku, ale tym razem na twarz.No więc czegóż takiego on nas nauczył własnym przykładem?
Wiecie co? Właściwie to niczego specjalnego.
No comments.Wkurza mnie to, przyznaję. Bo kiedyś żyłem z wrażeniem, że to ostoja wolności w Polsce. A jak sobie zrobiłem po latach bilans, to mi wyszło, że to kompletnie bezużyteczny facet.
Rozumiecie? Korwa nie ma planu.Teraz Janusz Korwin-Mikke wraz z rzeszą zwolenników wygłodniałych wolności (którą niebezpiecznie często mylą z prawem do bezkarnego robienia rozpierduchy) świętują zwycięstwo.
Bo oto zagorzały przeciwnik demokracji nienawidzący Unii Europejskiej dostał się w demokratycznych wyborach do europarlamentu! (bold autora)
Co już samo w sobie pokazuje, że Janusz Korwin-Mikke nie ma bladego pojęcia co robi i po co. Żadnego planu, jedna wielka improwizacja. Chwycimy za szabelkę, powywijamy, jednych zamknięmy, drugich powiesimy i świat się sam naprawi.
Lechowicz, zerknij co napisałeś. Teraz zrób to ponownie. Przeczytaj potem za kilka godzin. Jutro, pojutrze. I nie pierdol więcej głupot.Jak sobie wyobrażacie, że człowiek, z którym nikt nie chce rozmawiać może sprawować władzę? Człowiek, który nie prowadzi dyskusji tylko wygłasza monologi? Co człowiek, który wszystko chce robić sam i jest dokładnym przeciwieństwem tego co rozumiemy przez "gracz zespołowy" (team player) miałby zrobić z władzą nawet gdyby ją miał? Zostanie ministrem od wszystkiego?
Przecież wcześniej naklikałeś, że nie ma planu. Trudno, jak boli tyłek, ciężko się skupić i pojawiają się babole na monitorze.Otóż program partii Korwina (wszystko jedno której) był zawsze najbardziej korzystny dla małych i średnich przedsiębiorstw. Małe i średnie firmy to 3/4 polskiej gospodarki. Właściciele trochę tej kasy mają, więc jak to możliwe, że odkąd słyszę partia Korwina nie potrafi zebrać porządnych pieniędzy na porządną kampanię?
Gerwazjan • 3 godziny temu
Ha ha ha! Najłatwiej jest innych obrażać i uważać za fanatyków; rozbijać skupisko osób dążących do wolnego rynku. Właśnie o to mam do Ciebie żal. Nie pomagasz sprawie chwaląc się swoją apatią do Korwina. Wcale nie pomagasz. A pisząc że Miller obniżył podatki na wódkę mógłbym Cię nazwać - tokiem myślenie TVN którym i Ty popłynąłeś - chwalącym Millera i piszącym jaką to swobodę obywatelską wprowadza. BO JKM powiedział tylko że były za Hitlera niższe podatki - i tyle. A sam nienawidzi tego socjalisty i zbrodniarza. Ale najłatwiej jest pisać o tym że go wychwala. I tak niszczyć polską prawicę marzącą o wolności.
Korwin jest be - nic nie zmienił i dlatego jest be a ja jestem super. Tworzę piosenki bo jestem bardem a Korwin jak jest politykiem to ma wprowadzać ustawy wspomagające wolny rynek.
Naprawdę nie rozumiesz że on nie był parlamentarzystą poza wyjątkiem gdy nie było progów wyborczych. Że nie został wybierany? Dlatego mam mieć do niego żal? Do niego czy do narodu.
Wolisz pewnie wybrać Tuska, bo kiedyś mówił że obniży podatki.
To co piszesz nie ma najmniejszego sensu. Jak Korwin miał wygrać? Populistyczną gatką? On jest wierny swoim poglądom i nie zmienia się. Nie chce się dobrać do koryta. Jest prawy.
Mam zastrzeżenia do niego ale będę na niego głosował żeby miał szansę na realną zmianę Polski. Bo nie widzę lepszego kandydata. Teraz jest ten moment gdy możliwe jest jego dostanie się do sejmu i zmienianie Polski. A wg Ciebie należy w Korwina uderzyć i dalej sobie żyć marzeniami - ale uświadamiam Cię - to własnie prowadzi do niczego...
A o wadach Korwina - owszem piszmy - ale jak na razie jedyny dobry kandydat do władzy w Polsce i kropka.
No ale mimo wszystko - to Korwin jest tym pierwszym, pro-wolnorynkowym i najbardziej skutecznym politykiem (bo coś w końcu wygrał i dostał szansę na budowę formacji politycznej, fakt że dopiero po 25 latach - ale jednak)Bez przesady. Zaraz zacznie się licytacja, a nie o to chodzi. Chodzi o to, że z powodów niejasnych, mieniący się twórcą pierwszego radia wolnościowego (netowego) w Katolandzie, Lechowicz za każdym razem, jak ktoś coś wolnościowego buduje - czy to była raczkująca Partia Libertariańska czy obecny sukces Korwina, od razu zaczyna jazdę umniejszającą. Wkurwia mnie to po całości.
To info nie pochodzi ode mnie ale od jakiegoś Kuca na FB który skwitował to wnioskiem że w 2015 będzie cholernie trudno sie dostać. Sami więc to widzą.KNP dostało o 100 tys. więcej głosów przy 20 procentowej frekwencji niż wcześniej przy 56%
Tak, z całą pewnością wygrana to wynik frekwencji :>
Zobaczymy, ja życzyłbym sobie (i innym) żeby coś ruszyło w tym skostniałym betonie i żeby Korwę przetarł szlak dla następców do koniecznych reform.To info nie pochodzi ode mnie ale od jakiegoś Kuca na FB który skwitował to wnioskiem że w 2015 będzie cholernie trudno sie dostać. Sami więc to widzą.
Nie 100 tyś ale 73 więcej.
A większe zdyscyplinowanie? Cóż to możliwe - możliwe, że głosuje stale ta sama nisza, troszke bardziej nawet zmobilizowana wizją przekroczenia progu. W liczbach bezzwzględnych za rok może nie mieć szans. Obym sie mylił.
KNP dostało 505 586 głosów, to jest 88,5 tys więcej. Ja nie rozumiem, czemu ludzie myślą, że elektorat KNP był dużo bardziej zmobilizowany niż inne i akurat w niedziele poszli wszyscy, którzy popierają Korwina, a ci co popierają inne partie zostali w domu. Może kuce byli nieco bardziej zmobilizowani, ale bez przesady, nie wyobrażacie sobie jak zmobilizowane mogą być moherowe berety . Obawy jednego kuca nie mogą służyć za przykład i argument.To info nie pochodzi ode mnie ale od jakiegoś Kuca na FB który skwitował to wnioskiem że w 2015 będzie cholernie trudno sie dostać. Sami więc to widzą.
Nie 100 tyś ale 73 więcej.
A większe zdyscyplinowanie? Cóż to możliwe - możliwe, że głosuje stale ta sama nisza, troszke bardziej nawet zmobilizowana wizją przekroczenia progu. W liczbach bezzwzględnych za rok może nie mieć szans. Obym sie mylił.
Andrzej Morozowski: 7,2 proc. poparcia dla jego Nowej Prawicy to jest coś, co mnie przeraża. Żeby w Polsce 7 proc. otrzymywał człowiek, który twierdzi, że Hitler nie wiedział o Holokauście? Że kobiety sa głupsze od mężczyzn? Że niepełnosprawne dzieci zarażają niepełnosprawnością dzieci pełnosprawne? Że jest przeciwko paraolimpiadom, bo są obrzydliwe? Jestem też trochę przestraszony, jak patrzę na 1,5 proc. Ruchu Narodowego.
Wildstein to dawna razwiedka. Problem w tym, że z razwiedki się nie wyrasta. Droga do razwiedki, to droga bez powrotu, w razwiedce się jest do końca.Czym się różni tvn od tv republika w negacji KNP niczym chyba,