T
Tralalala
Guest
Oj komuś maca do główki uderzyła.
Albo łamanie III aksjomatu...
Ale przecież Izrael leży w granicach dawnego Imperium Osmańskiego. Laicka Turcja jest jednym z wielu czynników wpływających na niepodległość Izraela. Dlatego Żydzi nie uznają ludobójstwa Ormian za ludobójstwo.Jedno pytanie do Kelthuza - Spotykasz kuca, który spełni twoje jedno życzenie z dwóch wybranych. Musisz wybrać jedną z opcji i to ty decydujesz o losach wielu setek.
Co robisz dla Europy i jej islamizacji - a) upadek Izraela, ale laicka Turcja b) zachowanie Izraela, ale islamska Turcja
Co będzie lepsze dla Europy? Zachowanie Izraela kosztem islamskiej i imperialistycznej Turcji dążącej do odbudowy dawnej potęgi oraz dawnych granic czy upadek małego skrawka na rzecz laickiej i dosyć pokojowej Turcji.
Zwycięży syjonizm czy bycie najstarszym człowiekiem Europy?
Dlatego Żydzi nie uznają ludobójstwa Ormian za ludobójstwo.
Wydaje mi się, że to ślepa uliczka, żeby jakąś nację lub nawet grupę wyznaniową tak ujednolicać. Historia z mojego życia, którą już na szaucie ze dwa razy opowiadałem - byłem w Muzeum Holocaustu w Jerozolimie i nie znalazłem ani słowa o "polskich obozach zagłady", Jedwabnem itp. Było natomiast bardzo dużo peanów, podkreślania, jak niebezpieczne było dla Polaków chronienie Żydów i przypominania, że Polacy też ginęli w obozach.Oni w ogóle uznają jakiekolwiek ludobójstwo prócz własnego?
byłem w Muzeum Holocaustu w Jerozolimie
Niby tak, ale większe parcie jest raczej na tereny bardziej europejskie typu Bułgaria czy nawet roszczenia wobec Krymu niż na Izrael i okolice.
Zresztą Turcja przy agresji wobec Izraela i chęci odbudowania również i tych skrawków będzie musiała wojować z Syrią oraz innymi krajami arabskimi, bo wobec nich też ma roszczenia.
Arabia Saudyjska raczej popierać tego nie będzie, bo wrogość do Izraela wrogością... Ale odbudowa Imperium Osmańskiego i większa pozycja Turcji nie jest dla nich czymś dobrym i będą raczej wspierać siły antytureckie. Dochodzą jeszcze ich relacje ze Stanami i chęć podtrzymania dobrych stosunków z nimi.
Jest jeszcze Egipt, który raczej antyizraelski nie jest i ma trochę do powiedzenia w światku arabskim. Także zachowanie Izraela nawet przy islamskiej Turcji jest dosyć prawdopodobne, bo nikt nie będzie chciał rozwalić Izraela z taką Turcją i w efekcie być jej wasalem po udanej wojnie z Żydami.
Wasalem, bo wojska tureckie będą już przed oficjalną wygraną stacjonować w takiej Syrii.
Tam wpuszczają bez mycki. Tylko żeby podejść do ściany płaczu trzeba założyć. Zresztą nawet sobie myckę kupiłem, więc mogę iść do Kelthuza na ślub, czy co tam innego.A hołd myckowy był?
Choćby Masakrę w Srebrenicy. Znaczy aresztowali i wydali władzom Bośni gościa podejrzanego o udział w ludobójstwie.Oni w ogóle uznają jakiekolwiek ludobójstwo prócz własnego?