Blog KelThuza

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
rafal_pankowski_2.jpg

Tak wygląda Rafałek Pankowski (nie kojarzyłem mordy wcześniej). Sznur pasuje do ryja?

Problem (w sensie pijarowym) z czerwonymi mendami pokroju Rafałka jest taki, że ich odjebka zawsze się nazywa "mordowaniem intelektualistów przez faszystowski reżim".

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Pankowski wydoroślał i jako tako wygląda, kiedyś był jakiś taki pizdusiowaty.

Tu starszy film z jego udziałem (od 7.28)

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
E, to go nie słucham.

Jak będę miał nadwyżkę kasy, to też se chyba obadam swe korzenie. Przy jakichś jeszcze większych sumach przetestowałbym też rodzinę, aby zweryfikować czy te testy mają jakikolwiek sens i czy wyniki są miarodajne.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Jestem najstarszym Europejczykiem, ruchałem wasze matki, ta planeta jest moja, kurwa przynajmniej ten kontynent jest mój, Europa nie ma bata. Kiedy wy goniliście za kozami po stepie, ja tutaj oprawiałem mamuta. Chuj wam w dupę, wy kurwy cebulanckie rasistowskie polskie.
Bałkańska Siła!
Paleolityczny Kult!
Miażdżenie cebulackich stepowych kurwiów i co teraz ja się pytam?
Pokłony, pokłony przed Kelthuzem! Chorwackie, białochorwackie, biało-czerwone szachownice!

chorwacja.png

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Mamy też wypowiedź barda z FB na temat IP:

podobnie, jak nigdy do końca nie pozbędziemy się socjaldemokracji i państwa opiekuńczego, ponieważ jest to koniec historii politycznej - tak nigdy nie pozbędziemy się praw autorskich i patentowych, ponieważ instytucjonalne struktury są zbyt skostniałe, by jednym ruchem dało się zerwać ich okowy.
Innymi słowy, realia są takie, że żaden inwestor nie zainwestuje w start-up, który nie ma własności intelektualnej sporej wartości. A własność intelektualna w gospodarce opartej na wiedzy to jedyne aktywo, jakie może młody przedsiębiorca wytworzyć przy niskim nakładzie kosztów. Musi po prostu wpaść na dobry pomysł. Trudno, by się pozbywał swojego jedynego atutu, skoro stanowi to o jego sukcesie lub porażce. Nie dostanie kapitału na rozkręcenie biznesu, jeśli nie ma własności intelektualnej. I koło się zamyka.
Alternatywą są granty unijne i socjalizm. To już wolę IP-zamordyzm.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Mamy też wypowiedź barda z FB na temat IP:

To po co pierdolić o tym libertarianiźmie skoro "się nie da"? Przypominam, że nie mówimy o wprowadzeniu akapu z dnia na dzień tylko o IP, które często jest powszechnie ignorowane i nie jest to na pewno najpotężniejsza gałąź zamordyzmu.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Kel'Thuz chyba po prostu staje się Randystą na całego. Zawsze po niej miał umiłowanie Izraela, teraz dołoży poparcie dla ip, potem stanie się zwolennikiem państwa minimalnego itd.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
O ile poglądy Kela nt. IP jakoś mnie nie szokują zbytnio (wielu libertarian nie popiera całkowitej likwidacji tego monopolu), o tyle stwierdzenie, że

nigdy do końca nie pozbędziemy się socjaldemokracji i państwa opiekuńczego, ponieważ jest to koniec historii politycznej

rozjebuje obie półkule mózgowe. Co to znaczy? Że bez socjalu nie ma życia opartego na węglu?

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
Kelthuz zgrywa twardziela na filmikach ale to naprawdę jest słaby psychicznie człowiek - co pokazała ostatnia rozprawa sądowa i tekst "czy niewinny żałuje popełnionego czynu?"

Na co odpowiedział: "Tak - żałuje"

Myślę, że pod duża presją by sprzedał ideę (ogólnie to ma często jakieś wahania nastrojów często jak kobieta) - ale oczywiście na yt robi dobrą robotę z filmikami edukacyjnymi.

Wolontariusze edukacyjni nie musza być wojakami z mentalnością militarysty, aby być pożytecznymi - co nie zmienia faktu, że podczas konfrontacji wyłazi z nich żenada czasem - i ciężko się na to patrzy.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Zależy w jakim sensie "sprzedać", bo wewnętrznie to on jej raczej nigdy nie sprzeda. Miał ku temu wiele okazji i chyba za dużo książek i zbyt ugruntowane poglądy.
Natomiast przy osobach słabych psychicznie z powodu stresu, nacisku może mimowolnie nastąpić wkopanie kogoś lub czegoś tudzież samego siebie i zaoranie własnych ugruntowanych przekonań. Jest też inne wytłumaczenie - egoizm, pragmatyzm.
Nikt nie jest idealny...

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
cUoK0Tc.jpg

Także ten tego... już nie anarchokapitalista ani libertarianin a klasyczny liberał (i Syjonista). Anarchokapitalizm tak, ale tylko w gospodarce (???) no chyba że tylko państwa gojów trzeba zlikwidować.
Może będzie taka sama podróż przez ideologie jak z Cokemanem.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom