Blog KelThuza

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
A

Antoni Wiech

Guest
Podobno po wysłuchaniu brzmienia wokalu w piosenkach naszego barda youtube stwierdziło, że narusza to regulamin dotyczący prezentacji treści drastycznych i przemocy.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Co z ciebie za komunista? Żaden porządny komuch nie uznaje PRLu za komunizm, to wszak był państwowy kapitalizm z wypaczeniami ;)

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
W PRL przedsiębiorstwa prywatne zatrudniające bodajże do 100 pracowników były legalne (przynajmniej po Wilczku, ale wcześniej jakieś ich formy też były dopuszczalne, muszę poszukać info na ten temat). Nie skolektywizowano również rolnictwa (jak to uczyniono w Rosji). Modelową komunę masz w KRLD.

Cokeman

Active Member
768
120
Prawdziwa komuna to jest w lesie w Mozambiku posrod bonobo czy jakis reptoli a trv akap to plan Deadwood czy jakaś Sealandia. Znamy my te extrema. Zbyszek - z całym szacunkiem ale poznałem akurat troche ludzi z KPP i oni PRL propsują szczegolnie ten przedgierkowski bo po 1970 to byla już socjaldemokracja. Oczywiscie są dogmatycy i sekciarze jak np mijalowcy. Co do KRLD to sytuacja jest dziwaczna bo panuje sceptycyzm wobec tamtejszych rozwiazan. Chodzi m.in o militaryzm i odescie od marksizmu-leninizmu. Nawet nie wiem czy tam jeszcze partia cokolwiek znaczy czy tylko dynastia. Tosia - nie wiem co to ATM poza tym ze bankomat po angielsku. PRL propsuje z innych powodow niz ty zapewne hejtujesz to. Mam gdzies czy moge se zajarac, postrzelac i poruchac dziwki w jakimkolwiek wieku. Za komuny zylbym podobnie jak teraz zyje tylko bez obawy ze kiedys to sie skonczy i w pewnym monecie trzebaby spierdalac bo roboty nigdzie nie ma. Wiecej uslug publicznych i wieksza stabilizacja.

Odnosnie banow dla Kelthuza - pragne przypomniec ze na jego koncie na YT bylo kilka moich audycji ale za mna nikt nie placze :(

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
W PRL przedsiębiorstwa prywatne zatrudniające bodajże do 100 pracowników były legalne (przynajmniej po Wilczku, ale wcześniej jakieś ich formy też były dopuszczalne, muszę poszukać info na ten temat).
Otwarcie nawet jednoosobowej działalności gospodarczej nie było takie proste. Wilczek miał powiązania z służbami więc mógł. Gdyby to było w PRL takie proste, to nie byłoby reformy Wilczka, a wystarczyłoby stare prawo.

Nie skolektywizowano również rolnictwa (jak to uczyniono w Rosji).
Do końca, bo polski chłop stawiał opór. PGR-y były.

deith

Active Member
230
169
Cokeman rozwiń swoją myśl o wspaniałym PRLu, bo jak do tej pory to zdecydowana większość tylko płacze jak to źle tam było.

Z zakłamywaniem histori trzeba walczyć!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom