Blog KelThuza

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Posłuchałem sobie w końcu tego Kela, no i owszem zaorać to można z wielu stron, ociera się (delikatnie mówiąc ;) ) chwilami o groteskę itd. ale - gdzieś tam pod tą stertą coś jest jakiegoś pierwotnego i mocno żywego.

Racjonalnie patrząc - pierwszą rzeczą, którą musiałby zrobić, to dużo dalej odejść od dosłowności, porzucić te wszystkie Korwiny, Hayeki, Rothbardy, ASE itd. bo trzepanie tego w sosie jakichś gotyckich brzmień to jest kuriozum.

Zamknąć oczy, zdać sobie sprawę z tego, co się czuje, znaleźć środki wyrazu tego uczucia i przekazać je słuchaczowi jakimś ulotnym szkicem. Zamiast tego jest albo komiczna rąbanka podręcznikowa albo odlot w jakiś skandynawsko-słowiański komiks, nieodczuwany przez słuchacza żadnym nerwem. Jakieś dwie nieprzystające do siebie skrajności, zamiast jednej, spójnej koncepcji.

Kel zdaje się próbuje zrobić sobie z muzyki tubę propagandową dla idei wolnorynkowej i to jest podstawowy błąd, powinien z tej idei korzystać i eksploatować ją a nie troszczyć się o jej popularyzację.

Z gościa bije witalność i wydaje mi się, że nie jest głupi i może uda mu się wstrzelić ze swoją muzą. Byle się na niej skupił, popracował nad warsztatem i poukładał z tego jakąś sensowną całość.

K

KelThuz

Guest
nie no, Cokeman to straszna płaksa, w dodatku konfident, bo przecież nikt nie wiedział o kawałku o Breiviku i jego autorze dopóki Cokeman nie opisał tego na blogu w najlepszej tradycji donosicielstwa i umywania rączek. szkoda gadać.

a przeróbka hymnu dla Rudolfa Hessa chyba jest z definicji oczywistym puszczeniem oka do słuchacza? czy może nie? Anders jak Rudolf - będzie kontemplował świat zza krat, potem wyjdzie i zostanie prezydentem UE :D

Tymczasem szykuje się nowa płyta Białej Pięści, jeszcze bardziej bezkompromisowa niż debiut, zarówno muzycznie jak i tekstowo. NIE DLA PŁAKS!

A dla fanów nowy przebój w rytmach new romantic
http://www.youtube.com/watch?v=44AwGqw_F6c

Cokeman

Active Member
768
120
KelThuz napisał:
nie no, Cokeman to straszna płaksa, w dodatku konfident, bo przecież nikt nie wiedział o kawałku o Breiviku i jego autorze dopóki Cokeman nie opisał tego na blogu w najlepszej tradycji donosicielstwa i umywania rączek. szkoda gadać.

a przeróbka hymnu dla Rudolfa Hessa chyba jest z definicji oczywistym puszczeniem oka do słuchacza? czy może nie? Anders jak Rudolf - będzie kontemplował świat zza krat, potem wyjdzie i zostanie prezydentem UE :D

Tymczasem szykuje się nowa płyta Białej Pięści, jeszcze bardziej bezkompromisowa niż debiut, zarówno muzycznie jak i tekstowo. NIE DLA PŁAKS!

A dla fanów nowy przebój w rytmach new romantic
http://www.youtube.com/watch?v=44AwGqw_F6c

Jak to nikt nie wiedział o kawałku? Po cholere wrzucałeś to na YT i w opis na gg?
A co do umywania rączek - owszem obmyłem sobie łapki co wyjaśniłem na blogu.

K

KelThuz

Guest
Cokeman napisał:
Jak to nikt nie wiedział o kawałku? Po cholere wrzucałeś to na YT i w opis na gg?

ja nic nie wrzucałem. ktoś nieznany mi wrzucił, to podlinkowałem moim 20 zaufanym znajomym na GG. Jak widać, okazuje się, że tylko 19 było zaufania godnymi.

Cokeman

Active Member
768
120
ja nic nie wrzucałem. ktoś nieznany mi wrzucił
Nie ja
podlinkowałem moim 20 zaufanym znajomym na GG. Jak widać, okazuje się, że tylko 19 było zaufania godnymi.
Po pierwsze - było nie nagrywać albo nie wysyłać nikomu.
Po drugie - poza 20 znajomymi masz pewnie na ogonie kolejnych 20 ludzi z ABW albo chuj wie skad
Po trzecie - ja nie zamierzam nadstawiać dupy za tak lipne akcje jak pieśń ku czci terrorysty bo mi sie to ni chuja nie opłaca

Nie jestem mistykiem jakies slepej idei aby tak bezsensownie sie poswiecac. Jako Randysta chyba to rozumiesz.

P.S- kiedy zrobisz o tym RŻ ?? :D

K

KelThuz

Guest
haha, to nie ja akurat jestem tutaj osobą panicznie się martwiącą i wpisującą gdzie się da, że na pewno nie miała nic wspólnego z kelthuzem i breivi8kime :D

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Masturbacyjne Fantazje Pryszczatych Chłopaczków 04:13 LOL "jesteś materialistycznym Żydem" "Kunta Kinte pisze im manifesty"

Mad.lock

5 149
5 110
Sam w jednej dyskusji ze "społecznym patriotą" wytykałem mu wiarę w magię XD
A on z kolei wszędzie widział Żydów, pół-Żydów i ćwierć-Żydów XD

Mad.lock

5 149
5 110
Dlatego wolę trzymać się oświadczenia Kelthuza, w którym rozdziela on swoje poglądy od tekstów artystycznych. Np. w Radiu Żelaza jeździ po konserwatystach, a w niektórych piosenkach chwali.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Gdyby KelThuz nawrócił się na normalny akap to emocje miałby bardziej precyzyjne. Właściwością tej muzyki jest to, że brak jest w użyciu hamulców :D w czasach, kiedy każdy się autocenzuruje i niucha skąd wieje wiatr to wcale nie jest mało. Aktualnie ciągle to nie jest do słuchania ale wcale nie wykluczałbym, że z czasem pojawią się jakieś zalety.

Waffen cash cash odbieram jako taką pół-prowokację, tym bardziej, że w "pryszczatych" sobie z narodowych socjalistów pokpiwa.

KelThuz, gdybyś chciał tu trochę pogadać a nie tylko reklamować swoje płyty to mam pytanie: uważasz akap za bzdurę, fascynujesz się prawicowymi dyktatorami - nie kusił Cię nigdy czysty anty-etatyzm?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom