- Admin
- 6 985
- 15 153
hardware służący bezpieczeństwu sieci zdecentralizowanych
Do dupy z takimi sieciami, które dla swojego bezpieczeństwa wymagają specyficznego, znacznie gorszego hardware'u. Oznacza to, że skutecznie zdelegalizowanie takiego hardware załatwi te sieci na amen.
W przypadku braku jednoznacznych informacji na temat przyszłości należy działać w taki sposób aby zminimalizować potencjalne zagrożenia, niezależnie jak bardzo nieprawdopodobne aktualnie się wydają.
Po pierwsze nikt i nigdy nie będzie miał jednoznacznych informacji nt. przyszłości. Poza podróżnikami w czasie, jasnowidzami i samym Bogiem. Na rynku wygrywają ci, którzy potrafią na podstawie informacji dostępnych ekstrapolować przyszłość i odpowiednio się (ryzykując czasem) do tego się dostosować. W przeciwnym wypadku, zostaną wyparci przez tych, którzy to zrobią.
Druga sprawa - nie istnieje możliwość stworzenia softu, który będzie bezpieczny w 100%, nawet przeciwko najmniej prawdopodobnym sytuacjom. Próba taka jest skazana na porażkę. Prawdopodobieństwo, że dyski będą wciąż tanieć i rosnąć jest bardzo, bardzo duże, więc trzymanie się kurczowo wstępnych założeń jest niepotrzebnym samoograniczaniem. To jest rozwiązywanie nieistniejących problemów - marnowanie czasu. Jeśli nastąpi spowolnienie obecnego od ćwierć wieku trendu, można rozpocząć działania zaradcze.
głównych elementów systemu finansowego przyszłości.
A to, póki co, mokry sen fanbojów. Zobaczymy jak to będzie.
To jest dokładnie problem WSZYSTKICH użytkowników btc którym zależy na zdecentralizowanym pieniądzu będącym poza kontrolą państwa.
A to jest czysta projekcja. Bierzesz cechy BTC, która uważasz za atrakcyjne i uznajesz, że tego dokładnie oczekują wszyscy obecnie i przyszli użytkownicy. Jestem przekonany, że tak nie jest. Dla mnie BTC obecnie byłby atrakcyjny z innych powodów.
Ale jeśli nawet tak by było, to znów, problem jest w tym, że wspieranie się Torem prawdopodobnie jest złym wyborem, ze względu na ograniczenia narzucane przez Tora. Bo co będzie, jeśli okaże się, że nawet po wszystkich udoskonaleniach protokołu Tor dalej będzie wąskim gardłem?