alfacentauri
Well-Known Member
- 1 164
- 2 181
Takie filozofowania to już nie na moją głowę. Dla mnie jeśli ktoś użyje konfiguracji (1,1) to użyje czwartej wartości, a przecież zajmujemy się logiką trójwartościową, więc nie można spodziewać się tego, że ma coś wyskoczyć, ale jeśli tak Cię uczono w szkole i robili to ludzie mądrzejsi ode mnie to nie będę się upierał. Ja ekspertem od logiki się nie mianuję.
Zaraz, zaraz. Wcześniej napisałeś, że
A argumentujesz tym, że przy użyciu iluś tam bitów może wystąpić problem z tym, że po sprowadzeniu logiki trójwartościowej do dwuwartościowej, wartości nie występujące w tej logice nadal nie będą tam występować. A czy nie powinieneś przedstawić argument za tym, że to co "występuje" w tej trójwartościowej logice nie będzie występować po transformacji?
Zaraz, zaraz. Wcześniej napisałeś, że
Jest to dość sprytne rozwiązanie, ale w żadnym razie nie udowadnia sprowadzalności logiki trójwartościowej do dwuwartościowej.
A argumentujesz tym, że przy użyciu iluś tam bitów może wystąpić problem z tym, że po sprowadzeniu logiki trójwartościowej do dwuwartościowej, wartości nie występujące w tej logice nadal nie będą tam występować. A czy nie powinieneś przedstawić argument za tym, że to co "występuje" w tej trójwartościowej logice nie będzie występować po transformacji?