kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 734
Lepiej jak wydają kasę na takie przedstawienia, niż jak mają wydawać kasę na "robienie ludziom dobrze, dla ich własnego dobra".Jak widać, etatyzm to kult.
Lepiej jak wydają kasę na takie przedstawienia, niż jak mają wydawać kasę na "robienie ludziom dobrze, dla ich własnego dobra".Jak widać, etatyzm to kult.
W Wagah, na przejściu granicznym pomiędzy Indiami i Pakistanem codziennie odbywa się śmieszna ceremonia zamkniecia granicy.
Widać że komuchy i platfusy, to jedna sitwa. I wyszła jeszcze jedna rzecz, osoby pełniące funkcje przywódców robią to co im się karze, powiedziano takiemu, że ma poprzeć tego a tego "bo to dobry kandydat", więc ten grzecznie wykonuje to co mu powiedziano i popiera.- Opowiem paniom coś, o czym wcześniej nie mogłem mówić. Pięć lat temu na szefa Rady Europejskiej wybrali Hermana Van Rompuya. Zgroza! Rozmawiałem wtedy z Tuskiem i pytam, czemu ty się na tego Van Rompuya zgodziłeś. W naszym interesie jest silne przywództwo, czemu zgodziłeś się na takiego słabeusza?! „Bo mi w EPP powiedziano, że to dobry kandydat” - odpowiedział. Tuskowi brakowało własnej refleksji na ten temat. Pogadania z kimś o tym, co jest dla nas ważne.
Chłopaki z początku siedziały grzecznie, ale w pewnym momencie...
E tam... zbiorowego koniobójstwa nie było. Niektórzy po wszystkim pewnie poszli oporządzić się do toalety.Myślałem, że zaczną konia walić...