A new ‘man on the street’ video produced by media critic Mark Dice shows Obama supporters in California eagerly signing a petition to add cancer-causing carcinogens to the water supply in the name of aiding the President’s Obamacare program.
Przed rozpoczęciem eksperymentu powszechna była opinia (również wśród naukowców), że ptaki nie posiadają inteligencji i że potrafią używać słów tylko jako imitacji dźwięków bez rozumienia ich znaczenia. Praca z Alexem pokazała jednak, że są zdolne do rozumienia tych słów (na co najmniej podstawowym poziomie) oraz potrafią ich używać adekwatnie do zaistniałej sytuacji
Alex umarł nagle 6 września 2007 z nieznanych powodów. Śmierć była kompletnym zaskoczeniem, papuga nie wykazywała żadnych oznak choroby, nie był też ptakiem starym – przeciętnie papugi żako dożywają w niewoli ok. 50 lat. Ostatnie słowa Alexa przed śmiercią to "You be good. See you tomorrow. I love you"
Pepperberg w 2000 roku stwierdziła, że Alex potrafi rozpoznać i rozróżnić pięćdziesiąt przedmiotów, liczyć do sześciu, rozróżniać siedem kolorów oraz pięć kształtów. Alex potrafił też porównywać dzięki takim słowom jak: "większy", "mniejszy", "taki sam" czy "inny" oraz określać czy dany przedmiot jest "nad czymś" czy "pod". Papuga posiadała zasób około 150 słów zdając sobie sprawę z tego, co znaczą, a także umiejętnie je wykorzystywała, np. jeśli miała ochotę na banana, krzyczała "chcę banana", gdy jednak dostała np. orzecha, patrzyła przez moment w milczeniu, po czym rzucała w badacza podarowanym orzechem i ponownie wykrzykiwała żądanie banana.
Niemcy dogadały się z Anglią i Stanami Zjednoczonymi co do budowy niemieckiej Europy .
Wielka Brytania wystąpi z Unii i wejdzie w ścisły sojusz gospodarczy , wojskowy i polityczny z USA . W zamian za zgodę na budowę IV Rzeszy,
Sikorski „przystąpienie do strefy euro leży w strategicznym interesie Polski.
Stawką jest geopolityczne umocowanie naszego kraju na dekady, a może – oby! – na wieki
Cool!Jeśli dopuścimy teraz do rozmontowania państwa, nie zmontujemy go z powrotem.
Doomerstwo. Myślę, że podobne teksty można było usłyszeć / przeczytać od początków dziejów ludzkości, zmieniło się tylko narzędzie zagłady. Kiedyś piorun, później kometa, a teraz peak oil i kryzys finansowy Jak czytam teksty w stylu "erze taniej energii, która dobiegła końca. Energia ta już nie istnieje" to mi się trochę śmiać chce biorąc pod uwagę, że zamieszkuję państwo, które ma zasoby węgla ostrożnie szacowane jeszcze na 1000 lat eksploatacji, a węgiel ten da się przerobicna paliwo płynne, więc może będziemy nawet czymś w stylu drugiej Arabii Saudyjskiej, czyli my będziemy spragnieni i głodni pomykać wielbłądami przez jałowe tereny i będą nam ujebywać ręce, głowy i kamienować przy byle okazji, natomiast ubecja już oficjalnie i bez krępacji przesiądzie się w Rolls Royce'y Teorię, że to niedobory energii spowodowały upadek zsrr też bym chętnie zaliczył do lolcontentu, podobnie jak stwierdzenie, że upadek przebiegał tak łagodnie z powodu tego, że "Rosja, jak już wspomniałem, wyposażona była w liczne sowieckie mechanizmy, takie jak państwowy transport publiczny, czy zakłady użyteczności publicznej, które zapewniały egzystencjalną ciągłość. Tutaj (w USA - Ciek) jest tego niewiele. Wszystko dostarczane jest za pośrednictwem komercyjnych środków prywatnych. To bardzo kruchy porządek". Chociaż w zasadzie nie jest to już lolcontent tylko kryptokomunizmhttp://exignorant.wordpress.com/201...anikajacy-puls-ekspansji-i-kapital-spoleczny/
Mam mieszane uczucia po przeczytaniu tego artykułu. Trochę oczywistości, trochę nowomowy, ale sami oceńcie.