Zapodaj coś ciekawego

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Korwin na starość mówi szybko i wyraźnie. Przy całej tzw. kontrowersyjności tej postaci, to akurat się dobrze słucha:

Aż kacze pióra uniosły się w powietrze.

tylko czekać aż jakiś gimnazjalny fan Korwina przekopiuje filmik i zmieni nazwę na "Korwin Mikke Mocno maskarkuje Jarosława Kaczyńskiego" - myślę, że to kwestia czasu.

M

Matrix

Guest
Obaj są siebie warci, uważają się za niezastąpionych i nieomylnych w tym także podobnych do Hitlera,jak oni dojdą do władzy ma być najlepiej.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Najwyżej odżyje komunikacja publiczna i pociągi może w końcu przestałyby być deficytowe, a ludność w większym stopniu przesiadłaby się na rowery, co jest pozytywne, bo więcej lasek miałoby jędrne tyłeczki. Rowerem da się spokojnie w godzinę zrobić te 20 km, a mało kto mieszka dalej od roboty, więc o co kaman? :)
Łał, przy okazji chyba odkryłeś sekret wypadów rowerowych Cokemana...

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
W hipsterskim andergrandzie ból dupy jak po gejowskim gangbangu, w serwisie http://pitchfork.com , pojawiła się relacja z OFF festiwalu.

http://pitchfork.com/features/articles/9197-underground-out-of-poland/

oprócz depresyjnego opisu naszego smutnego kraju (o to jest ten ból dupy) pojawiły się tez ciekawe treści :)

Both artists say it's a unique moment for musicians in Poland as artists increasingly question the value of grant money from the European Union. "Artists in Poland would in one week transform themselves into workers at gas stations if there was no public money," Bukowski says. But that dependence creates a dangerous artistic energy, they say, and it's not always stimulating for young musicians. "Artists think, 'We don't have to do much work because it's just public money, so it's nobody's money,'" says Ziołek. He mentions his time spent in poor villages in the countryside. "They really need that money to live and build infrastructure and schools," he says. "So I don't agree with this way of transferring money in the country."

Hitch

3 220
4 876
tumblr_msdhkkFqL71qkvbwso1_500.png

tumblr_ms95gzWWfS1qkvbwso1_500.png

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Zawsze twierdziłem, że ten narodowy fetysz Niemców do ekskrementów zaprowadzi ich prosto do piekła.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
oprócz depresyjnego opisu naszego smutnego kraju (o to jest ten ból dupy) pojawiły się tez ciekawe treści :)

Chuj w dupę tym pizdom aż zdechną. Jak się nie potrafi tworzyć muzyki którą ktoś lubi że jest w stanie za nią zapłacić, to niech idą pracować na stacjach benzynowych. A te teksty o nazistach na koncertach metalowych -no ja już przez ostatnie 15 lat byłem na co najmniej kilkudziesięciu koncertach metalowych, a ostatniego naziola widziałem może w 2001 roku...

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Chuj w dupę tym pizdom aż zdechną. Jak się nie potrafi tworzyć muzyki którą ktoś lubi że jest w stanie za nią zapłacić, to niech idą pracować na stacjach benzynowych. A te teksty o nazistach na koncertach metalowych -no ja już przez ostatnie 15 lat byłem na co najmniej kilkudziesięciu koncertach metalowych, a ostatniego naziola widziałem może w 2001 roku...

Dokładnie prawdziwy artysta tworzy czy mu za to płacą czy nie, bo taka jego natura jest i w tym upatruje spełnienia.

Poza tym wielu zaprawionych muzyków ma wiele sposób na zarobkowanie - mogą grać koncerty, czy udzielać lekcji, czy też w przypadku muzyków elektronicznych - sprzedawać zestawy brzmień opracowanych przez siebie czy to w formie presetów czy sampli czy też w formie samouczków na DVD.

Nie życzę sobie, aby moje pieniądze były wydawane na wieczory sylwestrowe z udziałem reżimowych artystów, którzy są zwykłymi marionetkami w rękach władz (wiadomo, że jak nie będą to nie dostaną praw do występowania na miejskiej imprezie sponsorowanej z podatków - mamy tutaj do czynienia z negatywną naturalna selekcją)

Dla mnie brak wsparcia artystów poprzez budżet to nie żadna wada - tylko eliminacja kolejnej patologii.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
jedna z najbardziej fatalnych w skutkach dla jakiegoś kraju była wojna paragwajska z 1865-70
kraj był całkowicie zrujnowany, gospodarczo skutki było czuć do czasów pierwszej wojny światowej, a dawnej pozycji w regionie nie osiągnięto do dziś
paragwaj stracił 50% terytorium
a z 1.3 miliona mieszkańców w 1857 ostało sie ino 220 tyś w 1871 z czego ino 28 tyś mężczyzn...

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
http://wlstorage.net/file/fb_onr/
This dump contains the entire facebook history of Przemyslaw Holocher, leader of the neo-fascist polish group "ONR", or "Oboz Narodowo Radykalny". It's an extremely dangerous group, pretending to be a patriotic/nationalist, but messages contained here will make it hard to keep that mask. It contains all of his private messages, all the secret groups he has access to and all of his public posts. html/ directory was created from the facebook's "download private data" option, api/ directory was created from facebook's graph api access, which let us dump all of his secret groups easily. This release is only first part of our operation.

CAŁY fejsbuk Holochera (szefa ONR). Ponad 600 stron rozmów, a w nich między innymi: adresy, numery kont, plany Ruchu Narodowego ... Dużo też intymnych rozmów z żonką.

Mimo wszystko trochę szkoda kolesia...

Do góry Bottom