Zapodaj coś ciekawego

Sing

Member
41
44
Nie wiem czy było. Fifi z Rodziny zastępczej jebie swoja lewacką "rodzinę". Najlepszy jest cwaniak na końcu, "cały system podatkowy", ja pierdole, aż się ciśnie na usta słynne "co za huj" od pani Basi z Youtuba :). Aż mi się nie chce wierzyć, że takie coś ukazało się w majnstrimie, nie widziałem całego odcinka, możliwe że na końcu zmienia poglądy albo zrobili z niego debila :)

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Pamiętam ten odcinek. Ogólnie przekaz odcinka był taki, że dzieciak ma takie poglądy, bo nie wie jak wygląda prawdziwe życie, a gdy dorośnie to zobaczy, że jego utopijne rozwiązania się nie sprawdzają. Zresztą on sam na koniec odcinka zmienia poglądy i zapisuje się do innej partyjnej młodzieżówki. Cały ten serial jest bardzo politycznie poprawny, więc trzeba też było zjechać bezduszny kapitalizm i liberałów, którzy nienawidzą biednych...

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Nie wiem czy było. Fifi z Rodziny zastępczej jebie swoja lewacką "rodzinę". Najlepszy jest cwaniak na końcu, "cały system podatkowy", ja pierdole, aż się ciśnie na usta słynne "co za huj" od pani Basi z Youtuba :). Aż mi się nie chce wierzyć, że takie coś ukazało się w majnstrimie, nie widziałem całego odcinka, możliwe że na końcu zmienia poglądy albo zrobili z niego debila :)

To jest dla rodziców - Czerwoni mający media w garści zdali sobie sprawę, że młody syn mający dostęp do YT może przemycić coś dla rodziców - tutaj widzimy zabieg ośmieszenia takiego światopoglądu już na starcie (nowa głupia moda itd) i kontrofensywę betonu medialnego.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Jeden pojazd co 8km razy 6 pasażerów przy 500km/h = 3000 pasażerów na godzinę. Przy 6 miliardach ludzi na Ziemi to chyba mało wydajny system.

Hitch

3 220
4 876
Nie 500 km/h tylko na odcinkach 500-1500 km. Tekst jasno mówi o transporcie na średnich dystansach, gdzie lot samolotem jest nieopłacalny (więcej czasu spędzi się na "antyterrorystycznych" kontrolach niż w powietrzu), a jazda samochodem niezbyt komfortowa. Padło też tam chyba, że pojazdy te poruszałyby się jakieś 1200 km/h. No i ludzi jest już 7 miliardów na Ziemi :)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Jak czytam o ogniwach słonecznych, które coś mają napędzać i w ogóle cokolwiek robić, to z miejsca mi się włącza czerwony alarm :)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Faktopedia:

1376334176_by_JaroWars_500.jpg

Wikipedia:

Kapitan Planeta i Planetarianie (ang. Captain Planet and the Planeteers) -amerykańskiserial animowany emitowany w TVP2 w 1991 roku. Jest to koprodukcja Turner Broadcasting System i DiC Entertainment
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapitan_Planeta_i_Planetarianie

Ted Turner:

Prison Planet:

Ted Turner Repeats Call For Population Curb
Billionaire Globalist Ted Turner, who earlier this month predicted that global warming would eventually lead to cannibalism, has repeated his call to curb population growth, claiming that disappearing farmland will cause food riots, despite the fact that Turner himself is behind the push to grow corn-based ethanol, an industry the UN has blamed for food shortages and increased poverty.

“There are a lot of different problems being caused by an ever-increasing number of people in a finite-sized world,” Turner told CNBC’s Bob Pisani. “The resources of the planet just can’t keep up with the demand and I’m afraid this going to be more commonplace. I’m afraid we’re just seeing the tip of the iceberg. It’s very complicated I do want to say.”

“We’ve had warnings for a number of years,” Turner said. “Grain stocks have been dropping every year for the last 10 years or pretty close to that – the reserves. And, the environment in so many different areas is being – the pressure being put on it by the ever-increasing number of people and the number of people using more stuff and more energy – that’s what ‘s leading to global climate change and the over-fishing of the oceans," he added.

Turner cited increased vehicle usage as a reason for disappearing farmland.
http://www.prisonplanet.com/articles/april2008/042808_ted_turner.htm

A

Antoni Wiech

Guest
Trochę w innym klimacie. Jeśli wkurwiają Was różne dodatki co się wpierdalają do przeglądarek, zmieniają strony startowe, podpinają pod strony jakies pop-upy, ale z poziomu Waszego kompa, a nie online, to polecam adwcleaner.

Jako jedyny poradził sobie z dwoma syfami, co nie mogłem tego załatwić Avastem: gówno o nazwie "related searches" (wyskakujące okno po otwarciu każdej strony sugerujące przekierowania do niby powiązanych stron) oraz jakaś spierdoloną wyszukiwarką imitującą google "hola search", która namolnie się wjebywała na stronę startową.

Ten program nie wymaga instalacji, oraz skanuje system w tempie ultra szybkim i jest free.

Mam świadomość, że pewnie część osób dba o swoje kompy i być może takich problemów nie ma, ale ja jestem czasem leniwy i mi pewne dodatki potrafią wskoczyć i jest to denerwujące. A adwcleaner zaskoczył mnie swoją prostotą, tempem działania i skutecznością.

Polecam.

ps. nie jestem w żaden sposób związany z twórcami tego softu, ale uważam, że dobre programy warto reklamować.

Do góry Bottom