kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
http://technowinki.onet.pl/internet...dy-w-roli-aktorek-filmow-dla-doroslych/gz8c2cScena z filmu dla dorosłych, w której występuje Gal Gadot, aktorka znana m.in. jako odtwórczyni roli Wonder Woman, umieścił na forum Reddit jego użytkownik "deepfakes". W innych jego "dziełach" pojawiały się też: Taylor Swift, Emma Watson, Scarlett Johansson, Maisie Williams czy Aubrey Plaza.
To tylko prezentacja możliwości narzędzi graficznych wykorzystujących algorytmy sztucznej inteligencji i choć uważny, świadomy zagadnienia widz bez trudu rozpozna fałszywkę, to nietrudno sobie wyobrazić, że możliwość zobaczenia uwielbianych celebrytek, a w zasadzie dowolnej osoby w scenach z filmów dla dorosłych może być spełnieniem fantazji niejednej osoby.
lata panowania masz, a liczba poddanych jest bez znaczenia, boA tych dyktatorów trzebaby przeliczyć na licbę poddanych i lata panowania.
GAZDA napisał:^mao by nie przebił
poza tym szacuje sie ze wszelkie podboje mongolsko tatarskie odjebały łącznie ok 5% ludności
populacja ziemi na początku 13tego wieku to jakieś 400-450 milionów
historycy, w wielu publikacjach na ten temat padają takie liczbyPo pierwsze, kto szacuje?
no moze i se szacować, ja tam preferuje historyczne wypracowania które nie próbuje tworzyć książek sensacyjnych, ale nie wykluczam, że było i więcej trupów z szacowanymi 40 milionami też sie spotkałemTen gość szacuje, że na skutek samych tylko podbojów Czyngis-chana odjebano ~9.5% całej populacji na tej planecie. Więcej odjebała tylko epidemia dżumy w średniowieczu (ok. 9.7%).
bo 10 % z 400 milionów to 40 milionów, a mao ponoć zdećka więcej odjebał...I jakim cudem ten wynik ma nie przebić Mao? Skalujesz w ogóle te dane?
kogo to obchodzi?Korygując statystyki o wielkość dostępnej populacji do wymordowania w okresie rządów danego dyktatora, Mao zabił "zaledwie" ~1.6%.
historycy, w wielu publikacjach na ten temat padają takie liczby
no moze i se szacować, ja tam preferuje historyczne wypracowania
bo 10 % z 400 milionów to 40 milionów, a mao ponoć zdećka więcej odjebał...
kogo to obchodzi?
grafika jest pod tytułem ile kto odjebał w milionach a nie w procentach...
Liczba 40 milionów zabitych nie jest wiarygodna:I nie ma na tej liście Czyngis-chana - największego masowego mordercy w historii ludzkości, który odjebał prawie 10% populacji planety?
I nie ma na tej liście Czyngis-chana - największego masowego mordercy w historii ludzkości, który odjebał prawie 10% populacji planety?
Te dane w ogóle nie wyglądają na prawdopodobne. Liczba zabitych przez inkwizycje to jakaś bzdura kompletna. 10 tys ofiar jest możliwe, ale nie bajkowe 350 tys i to przez samą hiszpańską inkwizycję. Skąd jest ten milion zabitych podczas krucjat albo przez Azteków?Jednym z lepszych źródeł jest "DEATH BY GOVERNMENT" R.J. Rummel.
Ale jakie są dowody na ich skalę? Wiem, że fragment z dynastią Tang jest fałszywy. Liczby zostały zawyżone z powodu błędnie przeprowadzonego spisu ludności tuż po wojnie domowej.Chińskie masakry robią wrażenie:
historycy w wypracowaniach które czytałem na przestrzeni dekadRozmowa z tobą to drogą przez mękę. Jacy historycy i gdzie?
aha i?Ale ten gość zawodowo zajmuje się statystyką i cytuje historyczne opracowania.
nikt nie podaje ile kto procent ludności świata odjebał, jedynie jako taką ciekawostkeW surowych liczbach. Problem w tym, że nikt poważny nie używa surowych liczb w pracach naukowych, które ty podobno preferujesz. Dlatego pytałem o skalowanie.
to se zrób swoją grafikeMnie.
to se zrób własnąNo super, ale ta grafika jest huja warta
no to se zrób swoją grafike, ja ino komentuje zamieszczony tu obrazek, pytałeś to odpowiedziałem z jakich powodów może nie być tam mongołaDane nie są przeskalowane, czas nie jest uwzględniony i brakuje mongolskiego masowego mordercy.