Zapodaj coś ciekawego

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Solitary podał pierwszy najlepszą odpowiedź. Ale reszta Waszych odpowiedzi też jest logiczna.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Podobna zagadka związana z powracającymi uszkodzonymi brytyjskimi samolotami w IIww. Które fragmenty samolotów należało wzmacniać te podziurawione czy te nietknięte ?

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
969289_598241350195081_191517422_n.jpg

D

Deleted member 427

Guest
Byliśmy mafią trzepakową, bo prawdziwa mafia to były Wojskowe Służby Informacyjne, stare SB.

A

Antoni Wiech

Guest
Mam znajomego akapa mieszkającego w Kanadzie w Montrealu, jest on (chyba) z pochodzenia Polakiem. Na oczy go nie widziałem, znam go z netu. Zadałem mu pytania dotyczące kontroli policyjnych i życia socjalnego w Kanadzie w jego mieście. Wklejam naszą rozmowę za jego zgodą. Może się komuś do czegoś przyda. Niektóre mniej istotne fragmenty zostały pominięte.

ja: mam pytanie, czy patrole policyjne tak po prostum bez wyraźnego powodu czasem zatrzymują ludzi i pytają o dokumenty?

V: hmm, nie

ja: słuchaj, a ile wynosi np. minimalna płaca za godzinę pracy?

V: minimum wage jest tu 10
$
ale sie na da naprawde zyc na 10$/godzine
i to jesli mozesz znalesc prace lol

ja: a co, słabo z pracą w Kanadzie?

V: bardzo

ja: hm, no dobra, ale ile kosztuje np. wynajęcie jakiegos mieszkania dla jednej osoby miesięcznie?

V: minimum $450 bym powiedzial, i to jeszcze trzeba dobrze szukac, moze troche miej za jeden pokoj
ja place 900$, ale fajny apartament
za $450 to miejszkasz w smieciu

ja: a tak minimum na jedzenie zeby przeżyc ile musisz wydać?

V: no wiesz, jesli malo jesz to moze $300 wystarczy
ja wydaje co najmiej $600
$350 na benzyne
inaczej $85 miesiecznie na autobus jesli nie masz samochodu

koklega tutaj planuje sie wyprowadzic do Nowej Zelandji
podobno tam jes praca, i jest latwo biznes rozkrecic, dlatego tam chce isc

A

Antoni Wiech

Guest
Temat na czasie:

Laska hoduje krowy, a deszcz (NATURA!!!) z jej działki zabiera gnój, który zalewa okolicę. Mieszkańcy, chamy i prostaki, nie chcą uszanować aksjomatu "na wsi zawsze śmierdziało" itp. i ich to wkurwia. Niestety nie udało mi się ustalić kto był pierwszy i czy laska natura ma prawo zalewać wszystkich gównem dalej czy nie.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Antoni. Ja oczywiście jestem w stanie sporo rozumieć i naciągać jak gumę w gaciach zakresy znaczeniowe słów. Ale zdajesz sobie sprawę, że właśnie wrzuciłeś filmik pod tytułem "Gnój płynie środkiem drogi" do tematu "Zapodaj coś ciekawego"?

A

Antoni Wiech

Guest
Cejrowski potrafi zajebać czasem jakiś etatystyczno-konserwatywny kosmos, ale gdyby tylko z takimi konserwami przyszło nam tu żyć to byłoby już ultra lepiej. Nie wiem czy już było, ale dobrze się tego słucha (swoją drogą nie wiedziałem, że ma posiadłości w USA):

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 124
Cejrowski czasem uderza w wolnościową nutę. Kiedyś nawet w rozmowie radiowej z krulem powiedział, że nie ma właściwie o czym z nim dyskutować, bo to tak, jakby gadał z lustrem (we wszystkim się w nim zgadza). Tu momentami nawija jak rasowy lib:

Do góry Bottom