Zapodaj coś ciekawego

Voy

Active Member
386
242
ja mam z 3-4 srebrne plomby, będę musiał się dowiedzieć od dentystki co za badziewie w tym mam...

D

Deleted member 427

Guest
pampalini napisał:
Mi na szczęście wymienili wszystkie amalgamatowe plomby na współczesne badziewie.

Ja mam jedną amalgamatową - od 17 lat. I jest zajebiście. Ale ten ząb już jest chyba martwy :)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Voy, dentystka z dużym prawdopodobieństwem stonizuje problem, więc na cud bym nie liczył, choć... ten, do którego chodzę, przynał bez żenadki, że owoce modelowo rypią szkliwo.

Mam jedną z rtęcią. Oczywiście ząb zrobił się szary jak zniewolony rynek, ale chyba nic z tym nie zrobię.

D

Deleted member 427

Guest
Piter napisał:
Na szczęście mi się zęby w ogóle nie psują i nie mam ani jednej plomby.

W takim razie jako jedyny możesz pilotować wojskowe odrzutowce :)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Dobra, walić rtęć. Patrzcie, małpi mędrzec z gór, a wzrok ma nieskończenie bardziej bystry niż Schetyna :)

friday_gifdump_366_20.gif

Nene

Koteu
1 094
1 690
Ech znałam to od dawna, ale z ekoterrorystycznego punktu widzenia, że ileś tam ton rtęci trafia do atmosfery co roku podczas kremowania zwłok ^^

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Fajna zagadka, żeby zagiąć kogoś kto jest zaślepiony statystykami.
Brytyjczycy podczas pierwszej wojny światowej wyposażyli żołnierzy w hełmy. Skutek był taki, że wzrosła liczba żołnierzy rannych w głowę. Dlaczego? XD

woolybully

Active Member
186
241
Brytyjczycy podczas pierwszej wojny światowej wyposażyli żołnierzy w hełmy. Skutek był taki, że wzrosła liczba żołnierzy rannych w głowę. Dlaczego? XD
Zgaduję, że częściej wystawiali łby z okopów...

Solitary Man

Człowiek raczej piwnicy
492
2 228
Pewnie przed wprowadzeniem hełmów było więcej postrzelonych śmiertelnie w głowę, których nie wliczali do rannych w głowę.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Być może jedno nie jest w ogóle związane z drugim. Krótko po rozpoczęciu IWŚ zmienił się charakter działań zbrojnych, bo wojna "utknęła" w okopach. W sytuacji gdy z okopu wystaje głównie łeb to liczba postrzałów w głowę musi wzrastać niezależnie od tego czy są hełmy, czy też nie. Oprócz tego pewnie hełm musiał wpływać na to, że zmienił się stosunek ran do zgonów - przed hełmem zgonów po trafieniu w głowę było więcej. Z tego co pamiętam eksperymentowano też z odmawianiem pilotom spadochronów bo wtedy ponoć walczyli mniej zawzięcie ...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stahlhelm

Do góry Bottom