Non Serviam
Well-Known Member
- 834
- 2 251
No ja jestem ISTP, dość często chwaliłem tutaj korporacje; co więcej korpo wydają mi się przyszłością organizacji społeczeństwa, życia gospodarczego, oraz w zasadzie jedyną szansą na AKAP (tj. uważam za o wiele bardziej prawdopodobne, że korpo w końcu rozpierdolą państwa niż zrobią to humanitarystyczne libki wierzące w pracę u podstaw itd.). Bardzo się zdziwiłem jak zauważyłem, że w zasadzie ten wykres dość trafnie akurat mnie określił.poznałem Żydówkę przez neta która jest ENTP i popiera Ale Jarok ale uważa się za prawicówkę gdyż kryterium demarkacji prawicy w Izraelu jest takie czy popierasz oddanie arabom części ziemi w zamian za pokój (sugerowanie że araby nadal by nie atakowały). no i ona chce służyć w woju i uważa że każdy powinien być bardziej męski, nawet kobiety, że wojsko kształtuje charakter. ponoć nie jest trudno uniknąć obowiązkowej służby wojskowej w Izraelu i ortodoksi jej unikają przez co świeccy Żydzi ich nie lubią za bardzo. a według Was na tym obrazku zaprezentowana korelacja orientacji politycznej z MBTI jest prawdziwa? znacie kogoś u kogo to się sprawdza? bo ja jestem INTP i u mnie się zgadza