Wyznania liberała. Dlaczego jestem "komuszym odpadem gatunku homo sapiens sapiens"?

Status
Zamknięty.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Chyba nie zrozumiałeś tego posta.
I jesteś komuszkiem, nie kłam. Myślałem, że ten etap "wyznania" mamy już za sobą.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Państwo jest jak prawo grawitacji. Jest! Nie można go niczym zastąpić, bo nie my je stworzyliśmy tylko odkryliśmy na drodze ewolucji. Każda próba negacji szybko sprowadzi nas na Ziemie, ale upadek może być bolesny! Czas powrócić do rzeczywistości. Nie jest idealnie, ale mogło być gorzej. Anarchia to nierzeczywistość.
Dobra, przez chwile myślałem że nie trollujesz.

Nie jestem komuchem tylko liberałem. Radzę się douczyć.
Ja tam ubóstwiam nieklasyczną Gazdową (jak mi się wydaje) definicje komucha. "Ktoś taki kto komu się wydaje że lepiej od innych wie co robić z ich własnością" ;).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Państwo jest jak prawo grawitacji. Jest! Nie można go niczym zastąpić, bo nie my je stworzyliśmy tylko odkryliśmy na drodze ewolucji. Każda próba negacji szybko sprowadzi nas na Ziemie, ale upadek może być bolesny!
No teraz już odlatujesz (i upadek może być bolesny). Jeśli coś jest "naturalne", to nie Tobie decydować czy to coś ma trwać wiecznie, czy nie. Skoro ewolucja to proces niezależny od nas, to po co bronisz państwa? Boisz się, że jednak kiedyś zniknie?

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Dobra, przez chwile myślałem że nie trollujesz.

Ja tam ubóstwiam nieklasyczną Gazdową (jak mi się wydaje) definicje komucha. "Ktoś taki kto komu się wydaje że lepiej od innych wie co robić z ich własnością" ;).

Państwo nie należy do nas, a z niego korzystamy. Dlatego winniśmy równo łożyć na to państwo.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
No teraz już odlatujesz (i upadek może być bolesny). Jeśli coś jest "naturalne", to nie Tobie decydować czy to coś ma trwać wiecznie, czy nie. Skoro ewolucja to proces niezależny od nas, to po co bronisz państwa? Boisz się, że jednak kiedyś zniknie?

Nie boję się. Państwo jest naturalnym najwyższym sposobem organizacji ludzkiej. Nie zakazuję Wam wierzyć w anakap. Chciałem Wam tylko przedstawić, że ankap to bajanie i mrzonki. Ludzie to nie żyjące w próżni, zawieszeniu jednostki.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Chcesz państwa z przymusem podatkowym i traktujesz ludzi jak idiotów, więc jesteś komuchem i jako klasyczny liberał chcesz silnego i sprawnego państwa.
A silne i sprawne państwo w rozumieniu liberałów można uzyskać przez mniejsze podatki, ale jednak podatki.
Chcesz silnego wojska i sprawnej policji, a do "podatkowych buntowników" wyślesz czołgi.

Jesteś komuszkiem i to niebezpiecznym, bo nie masz jeszcze ugruntowanych poglądów na sprawy państwa i masz słabość do feudalnej struktury KK.
Taki ktoś może zmienić poglądy tylko na niekorzyść i na jeszcze bardziej etatystyczne.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Nie boję się. Państwo jest naturalnym najwyższym sposobem organizacji ludzkiej. Nie zakazuję Wam wierzyć w anakap. Chciałem Wam tylko przedstawić, że ankap to bajanie i mrzonki. Ludzie to nie żyjące w próżni, zawieszeniu jednostki.
Ale nie masz na to argumentów innych niż "bo tak teraz jest". Ci którzy tak rozumowali nie raz już wychodzili na zwyczajnych głupców.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Chcesz państwa z przymusem podatkowym i traktujesz ludzi jak idiotów, więc jesteś komuchem i jako klasyczny liberał chcesz silnego i sprawnego państwa.
A silne i sprawne państwo w rozumieniu liberałów można uzyskać przez mniejsze podatki, ale jednak podatki.
Chcesz silnego wojska i sprawnej policji, a do "podatkowych buntowników" wyślesz czołgi.

Jesteś komuszkiem i to niebezpiecznym, bo nie masz jeszcze ugruntowanych poglądów na sprawy państwa i masz słabość do feudalnej struktury KK.
Taki ktoś może tylko zmienić poglądy na niekorzyść i na jeszcze bardziej etatystyczne.

haha pęknę ze śmiechu :D :D :D

to wg Ciebie jestem liberałem czy komuchem hmmmm sam się zagubiłeś w tym. nie denerwuj się tak, pomyśl na chłodno. i tak akapiku nigdy nie będzie, więc tak się nie spinaj, bo Ci coś pęknie

D

Deleted member 4151

Guest
Państwo jest naturalnym najwyższym sposobem organizacji ludzkiej.
Jeśli przez ,,naturalny najwyższy sposób organizacji ludzkiej'' rozumiesz zorganizowaną grupę przestępczą to masz racje.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Popełniłem błąd.
Zamiast klasyczny liberał to chciałem napisać - "konserwatywny liberał". Pod pojęciem "klasyczny" kryją się różne osoby.

Czego nie rozumiesz? Chcesz państwa, więc jesteś komuszkiem.
Ja jestem bardzo spokojny i to nawet nie wiesz jak bardzo.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Ale nie masz na to argumentów innych niż "bo tak teraz jest". Ci którzy tak rozumowali nie raz już wychodzili na zwyczajnych głupców.

Bez państwa, które zadba o nasze bezpieczeństwo nie da się żyć :( Podajcie mi jeden przykład anarchii, która była/jest i funkcjonuje na zasadach ankapu?

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Popełniłem błąd.
Zamiast klasyczny liberał to chciałem napisać - "konserwatywny liberał". Pod pojęciem "klasyczny" kryją się różne osoby.

Czego nie rozumiesz? Chcesz państwa, więc jesteś komuszkiem.

Tu możesz takie brednie wypisywać, ale przy ludziach tak nie mów, bo się ośmieszysz albo dostaniesz wzęby od kogoś jak nazwiesz go "komuszkiem".
Zero argumentów, tylko od "komuszków" wyzywanie. Ja nadal nie wiem kogo ta III RP zabija?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom