Wyznania liberała. Dlaczego jestem "komuszym odpadem gatunku homo sapiens sapiens"?

Status
Zamknięty.
OP
OP
M

Mateusz

Guest
Niezawisłe sądownictwo, BZDURA! Ktoś wybiera sędziego, ktoś podejmuje decyzję kto i w jaki sposób będzie rozliczał moje krzywdy. Dziś złodziejowi nie mogę ujebać łap aby ryja.
To co popierasz to przemoc, w imię jakiegoś tam wyższego celu chcesz aby ktoś MORDOWAŁ ludzi, tak do tego to prowadzi.
Badania naukowe można prowadzić za pieniądze zebrane DOBROWOLNIE.

http://pl.wikipedia.org/wiki/CERN

To co Ty piszesz, tu cytat: "ujebać łap aby ryja" podchodzi pod studium przypadku psychiatrycznego. Pewnie jakby nastał ten ankap to byś obiektywnie i niezawiśle mordował ludzi mających inny system wartości.

T

Tralalala

Guest
Nie no kurwa w imię jakiegoś instytutu chcesz mordować ludzi i ograniczać ich twórczość, gdzie ty masz łeb odpadzie? Postęp to nie tylko wielkie projekty ale też te małe których dzisiaj nie można wykonać bo PAŃSTWO!

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Nie no kurwa w imię jakiegoś instytutu chcesz mordować ludzi i ograniczać ich twórczość, gdzie ty masz łeb odpadzie? Postęp to nie tylko wielkie projekty ale też te małe których dzisiaj nie można wykonać bo PAŃSTWO!
Szanowny kolego, zwracam uprzejmie uwagę, że nie pisałem nigdzie (w przeciwieństwie do Ciebie), abym chciał kogoś mordować.

T

Tralalala

Guest
To co Ty piszesz, tu cytat: "ujebać łap aby ryja" podchodzi pod studium przypadku psychiatrycznego. Pewnie jakby nastał ten ankap to byś obiektywnie i niezawiśle mordował ludzi mających inny system wartości.
O skurwysyn! Popierasz mordowanie w imię twojego bezpieczeństwa, postępu naukowego a masz problem z tym, że chcę kogoś zajebać za atak na moją osobę?
W jaki inny sposób chcesz mnie zmusić do uczestnictwa w państwie niż lufą przy moim łbie? Państwo w dzisiejszym kształcie może istniecie tylko i wyłącznie mordując ludzi.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Czekajcie, zabrakło koronnego argumentu - drogi. Bez państwa nie będzie dróg!
Drogi mogłyby być "prywatne". Oczywiście z tym, że państwo mogłoby je używać bez pozwolenia np. na wypadek wojny bądź katastrofy. Jak widzisz nie byłyby już prywatne, a więc niech już zostanie jak jest.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
O skurwysyn! Popierasz mordowanie w imię twojego bezpieczeństwa, postępu naukowego a masz problem z tym, że chcę kogoś zajebać za atak na moją osobę?
W jaki inny sposób chcesz mnie zmusić do uczestnictwa w państwie niż lufą przy moim łbie? Państwo w dzisiejszym kształcie może istniecie tylko i wyłącznie mordując ludzi.

Kogo państwo polskie morduję? :D To jest doprawdy żenujące i śmieszne...

T

Tralalala

Guest
Nikogo kurwa nie morduje, nie państwa nigdy za pomocą swoich siepaczy nie mordowały ludzi. Ot moja fantazja. Nigdy też nie pozbawiały wolności ani nie zabierały własności.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
O zbrodniach tego państwa będzie wiadomo po jego upadku.
Tak było zawsze i wszędzie, a w historii każde państwo miało coś za uszami.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Nikogo kurwa nie morduje, nie państwa nigdy za pomocą swoich siepaczy nie mordowały ludzi. Ot moja fantazja. Nigdy też nie pozbawiały wolności ani nie zabierały własności.

Za dwa tygodnie państwo znów pozbawi Cię wolności i będzie trzeba wrócić do lekcji. Zamiast na forum kupiłbyś zeszyty i podręczniki. Pracowałeś już czy wszystko dostałeś za darmo? hmm jak komuch?

T

Tralalala

Guest
Ustosunkuj się do poglądów nie do wieku, jak mała dziwka która nie potrafi bronić swojego zdania. Nie chodzę do szkoły. Tak pracowałem i pracuję.

D

Deleted member 4151

Guest
Twierdzę, że państwo się wytworzyło w interakcji z obcym plemieniem.
Po części masz racje. No okres wojny wybierano wodza który przewodzi wtedy plemieniem ale nie ma to za wiele wspólnego z państwem w obecnym kształcie i na dodatek jest w miarę w zgodzie z libertarianizmem. Potem pojawiła się dopiero kasta wojowników którzy siłą narzucała swoje ,,usługi'' a o nie ma nic wspólnego z jakąś umową społeczom czy jak tam chcesz to nazywać.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Kogo państwo polskie morduję? :D To jest doprawdy żenujące i śmieszne...
Albo uznajesz że człowiek ma prawo do owoców swojej pracy, albo uznajesz że ma je państwo (ta druga teza jest nie do obronienia bez poczynienia pewnych niezwykle arbitralnych założeń). Jeżeli owoce pracy każdego człowieka należą do niego to państwo odbiera je bezprawnie, czyli podatków można nie płacić.

Oczywiście wobec takiego zachowania państwo nie pozostanie obojętne, wyśle wezwanie do zapłaty, wezwanie do sądu... prędzej czy później przyjdą do ciebie funkcjonariusze prawa, również bezprawnie i podejmą bezprawną próbę porwania cie. Jeżeli w ramach swoich praw zareagujesz odpowiadając przemocą na przemoc (zwłaszcza jeżeli zrobisz to przy pomocy nowoczesnych narzędzi) jesteś na prostej drodze do tego, żeby zostać zamordowanym przez tych, lub kolejnych funkcjonariuszy prawa. Ponieważ uważałeś że stosowanie przemocy, żeby postawić bibliotekę to kiepski pomysł.

Państwo stosuje szereg etapów pośrednich, ale ZAWSZE karą wymierzaną przez nie za konsekwentną obronę swoich praw, których ono nie uznaje, jest śmierć.

OP
OP
M

Mateusz

Guest
Albo uznajesz że człowiek ma prawo do owoców swojej pracy, albo uznajesz że ma je państwo (ta druga teza jest nie do obronienia bez poczynienia pewnych niezwykle arbitralnych założeń). Jeżeli owoce pracy każdego człowieka należą do niego to państwo odbiera je bezprawnie, czyli podatków można nie płacić.

Oczywiście wobec takiego zachowania państwo nie pozostanie obojętne, wyśle wezwanie do zapłaty, wezwanie do sądu... prędzej czy później przyjdą do ciebie funkcjonariusze prawa, również bezprawnie i podejmą bezprawną próbę porwania cie. Jeżeli w ramach swoich praw zareagujesz odpowiadając przemocą na przemoc (zwłaszcza jeżeli zrobisz to przy pomocy nowoczesnych narzędzi) jesteś na prostej drodze do tego, żeby zostać zamordowanym przez tych, lub kolejnych funkcjonariuszy prawa. Ponieważ uważałeś że stosowanie przemocy, żeby postawić bibliotekę to kiepski pomysł.

Państwo stosuje szereg etapów pośrednich, ale ZAWSZE karą wymierzaną przez nie za konsekwentną obronę swoich praw, których ono nie uznaje, jest śmierć.

Mitologizujesz. Nie jest tak źle w demoliberalnym państwie ;)

Państwo jest jak prawo grawitacji. Jest! Nie można go niczym zastąpić, bo nie my je stworzyliśmy tylko odkryliśmy na drodze ewolucji. Każda próba negacji szybko sprowadzi nas na Ziemie, ale upadek może być bolesny! Czas powrócić do rzeczywistości. Nie jest idealnie, ale mogło być gorzej. Anarchia to nierzeczywistość.

T

Tralalala

Guest
Skumaj jedną rzecz, dowolne sposoby organizacji mogą istnieć obok siebie w sposób DOBROWOLNY. Część się zmieni, część pozostanie taka sama, niektóre upadną, powstaną nowe.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom