rawpra
Well-Known Member
- 2 741
- 5 410
zapytałem DLACZEGO AKURAT TAMKiedys czytalem o tym artykul. NZ stworzyl jeden z pierwszych i najszerszych programow socjalnych na swiecie.
zapytałem DLACZEGO AKURAT TAMKiedys czytalem o tym artykul. NZ stworzyl jeden z pierwszych i najszerszych programow socjalnych na swiecie.
Niech znikaja ja kupię od Wietnamczyka słomki z trawy ' Lapironia articulata 'Sztućce, talerzyki, patyczki do uszu, słomki i inne produkty jednorazowego użytku, wykonane z tworzywa sztucznego, do 2021 r. mają zniknąć ze sklepów w Unii Europejskiej.
zapytałem DLACZEGO AKURAT TAM
Prawdziwa słomka powinna być słomiana z różnego gatunku zbóża chyba najwięcej z żyta??? takie keidyś właśnie były i zawinięte w bibułę. Teraz wszystko plastiki dają niech sobie je wsadzą w -----iektórzy też nie znają (gimby nie znajo), że kiedyś słomki były ze słomy, stąd nazwa - to chyba było bardzo ekologiczne.
Oczywiście autor już zauważył, że kary defacto zapłacą klienci, co samo w sobie jest tak naprawdę podatkiem za jazdę nowym autem.Kary sięgną nawet 9 mld euro. Najwięcej zapłaci Volkswagen i PSA
MATEUSZ LUBCZAŃSKI • 22 godziny temu Finansowy armagedon – tak można określić kary, z jakimi będą musieli się zmierzyć producenci samochodów przekraczających dopuszczoną normę emisji CO2. Kary pójdą w miliardy dla większości marek, co przełoży się na średnio 2,5 tys. euro doliczone do ceny pojazdu
Obecne postanowienia Unii Europejskiej poważnie zagrażają sytuacji finansowej największych europejskich producentów. Wspólnota zakłada bowiem, że od 2021 roku wszystkie modele jednego koncernu mają emitować średnio 95 g dwutlenku węgla na każdy przejechany kilometr. Jeśli nie, za każdy sprzedany egzemplarz trzeba będzie zapłacić karę.
2500 euro "na głowę"
Teoretycznie nie jest ona jakoś specjalnie wielka – 5 euro za gram ponad limit. Problem? Kolejny kosztuje już 15, trzeci 25, a każdy kolejny – 95 euro. Sytuacja okazuje się jednak dramatyczna, gdy zerkniemy w średnią emisję CO2. Toyota ma średnią na poziomie 101,3 g, grupa Nissana 112,9 g, grupa Volkswagena 121,2 g, a BMW sięga 127 g.
To oznacza, że przy obecnym stanie techniki, wydajności silników i wielkości sprzedaży Volkswagen musi się liczyć z karą sięgającą 9 mld euro. Francuskie PSA (razem z Oplem) zapłaci 5,39 mld euro, Renault (z Nissanem i Mitsubishi) 3,57 mld euro. Toyota ze swoimi hybrydami utrzyma się na poziomie 550 mln euro. Według JATO Dynamics oznacza to, że kara na jeden egzemplarz będzie wynosić ok. 2,5 tys. euro czyli 10,7 tys. zł.
Przypominam, że Ross Ulbricht nie dostał kary głównej, więc nie było najgorzej. Zobaczymy, ale obawiam się że USrańcy będą chcieli wytoczyć największe działa i być może zrobią manewr BND (więzienie + seryjny samobójca). Póki żyjemy, zobaczymy jak będzie...Oby nie skończył jak Ross z Silk Road'a.
https://www.theguardian.com/uk-news...ange-arrested-at-ecuadorian-embassy-wikileaks
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kon...ieckiego-kaczynskiego-i-brudzinskiego/s05xff0Granica odpowiedzialności karnej, jeśli chodzi o wiek ofiary jest zarysowana bardzo nisko - 15 lat; ona będzie podwyższona. I niech nikt nie mówi o efebofilii - zaznaczył Jarosław Kaczyński na konwencji PiS w Szczecinie.
Wygląda na to, że już niedługo nie poruchamy legalnie młodego mięska
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kon...ieckiego-kaczynskiego-i-brudzinskiego/s05xff0
Dla mnie to nie ma znaczenia, liczy się ciało, ciało i jeszcze raz ciało.Taka 15 latka nie jest jeszcze w pełni rozwinięta psychicznie
A to zależy od konkretnego egzemplarza.tak samo seksualnie dla mnie to dzieciak
Taka 15 latka nie jest jeszcze w pełni rozwinięta psychicznie tak samo seksualnie dla mnie to dzieciak jeszcze a że udaje dorosłą to inna sprawa.
Może być bardziej dojrzała psychicznie niż niejedna dorosła kobieta. Nie mówiąc o ciele, bo w tej sferze już większość jest rozwinięta.Taka 15 latka nie jest jeszcze w pełni rozwinięta psychicznie tak samo seksualnie dla mnie to dzieciak jeszcze a że udaje dorosłą to inna sprawa.