[WiplerGate] Sprawa bójki Przemysława Wiplera z KNP z Policją

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ale w akapie zwykły człowiek będzie miał większe prawa niż teraz ma policja XD

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Może jeszcze inaczej: skoro normals ma granice obrony koniecznej, to policjant ma granice koniecznej interwencji. Patrząc z tego punktu widzenia bardzo trudno jest wykazać, że działania z wobec Wiplera były konieczne. Konieczne do czego????

military

FNG
1 766
4 727
- W sprawie Wiplera policja nie przekroczyła granicy ataku koniecznego - powiedział rzecznik policji Janusz Wchujdłużny dziennikarzom stacji TVN. - Reguluje to nowy regulamin uwzględniający równość szans, który pozwala na przyjmowanie do służby kobiet poniżej 60 kg wagi.

Jak wyjaśnił Wchujdłużny, wyrównywanie szans polega na umożliwieniu policjantkom z przedziału wagowego 55-60 kg stosowanie pałki policyjnej w każdej sytuacji, w której poczują się zagrożone. Kobiety z przedziału 45-55 kg mogą korzystać z paralizatorów, natomiast anorektyczkom i karlicom umożliwiono strzelanie bez ostrzeżenia do każdej osoby, jeśli tylko zajdzie wobec niej uzasadnione podejrzenie.

- Musimy zdecydować, czy idziemy drogą europostępu, czy zamykamy zawód policjanta dla wszystkich ambitnych karłów, kalek i osób o wątłej posturze - tłumaczy znany felietonista Trybuny Ludu i syn swojego ojca Jacek Żakowski. - Przemoc jest niezbędna, aby wyplenić przemoc ze społeczeństwa. A jeśli jakiś prawak przy okazji dostanie po mordzie, to będzie to tylko dodatkowa korzyść dla Partii.

W jutrzejszym wydaniu Faktów: relacja z gwałtownych lewicowych protestów przeciw brutalności policji, które wywołało pociągnięcie Roberta Biedronia za kurtkę przed czterema laty.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
1d3f9a26-665a-11e4-a5e1-0025b511226e.jpg

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
hehehe bedzie kilka dni szumu, a potem sprawa ucichnie i bedzie jak było...
Myślę że dłużej niż kilka dni i dłużej niż ostatnia afera taśmowa, temat jest nośny medialnie. Poza tym - będzie wracał, głównie za sprawą pozwów ze strony Wiplera i ew. postępowania sądowego

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
Może nie przed wyborami, ale później, jeśliby nagrania nie przełożyły się pozytywnie na wyniki Wiplera i KNP, to pociągnął bym w kierunku znęcania się i celowego upokorzenia posła. Patrzę na zdjęcia ze szpitala "dzień po", w którym Wipler był w tych samych ciuchach – ma pasek. O ile podarta koszula może się przydarzyć, o tyle ciężko będzie wykazać, że pasek sam przypadkowo się rozpiął, w związku z czym spodnie opadły na kolana.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Ja nie tyle skupiam się na samym Wiplerze, co na zasadzie: policja nie powinna być od dawania wpierdolu. To jest walka z pozostałościami komuny. Im więcej ludzi to przy tej okazji zrozumie, tym lepiej.
To nie jest pozostałość komuny. To psychopatyczna natura części ludzi, którzy dzięki bezkarności i za dużym uprawnieniom oraz przyzwoleniu wyżywają się na bezbronnych. Przecież to samo jest w USA, tylko że tam od razu odjebują. To są psychopaci. Czym takie bicie różni się od wyjścia psychola na ulice i rozpylania losowej ofierze gazw oczy oraz napierdalania bejzbolem? Wg lekarza, który badał Wiplera normą jest tam, że po obiciu ofiary wrzucają delikwenta do suki rozpylają gaz i zamykają, a on się dusi w środku. To są pierdoleni sadyści i psychopaci, których w normalnych okolicznościach należałoby pozabijać. W tym systemie są całkowicie bezkarni.

Staszek Alcatraz

2 794
8 470
Stanowski jeszcze wczoraj rano napisał tekst w tonie lekkiego podkurwienia http://wyszlo.com/wsparcie-dla-gwalciciela-pogarda-dla-pobitego/

A ,potem obejrzał wieczorem Kajdanowicza i... http://wyszlo.com/kajdanowicza-smierc-zawodowa-a-tvn24-na-moralnym-dniem/

Warto zwrócić uwagę na komentarze, pokazujące, jak wielkie siły i środki zostały rzucone do obrony tych kurew. Normalnie stosunek byłby 20:1 a jest prawie fifty-fifty.
Dobry tekst Stanowskiego (drugi), z oburzeniem na Polańskiego się nie zgadzam.

"Tak na nagraniach, jak w studiu. Wipler zrobił z Kajdanowicza durnia, wytarł nim podłogę, pogrążył, zeszmacił, zjadł i wysrał. Nokaut."

Ostatnia edycja:

Staszek Alcatraz

2 794
8 470
No ale tutaj się nie dało od razu siąść na Wiplerze, bo się rzucał, a jak kto się rzuca przy obezwładnianiu, to policja ma prawo napierdalać pałą po nogach. Smutne, no ale tak jest.
Ale dlaczego mieli go obezwładniać?! Czy on stanowił zagrożenie? Nie można podejść do policjanta i próbować mediować, wyjaśnić sytuację? To taka zbrodnia podejść i odezwać się do policjanta? Kurwa, dom wariatów, jeśli ludzie tak myślą.

C

Crank

Guest
To są jakieś nowe materiały czy ciągle te same co wczoraj?

To zależy bo obydwa filmy są z wczoraj, ten który podlinkowałem (13 minut) to rozszerzona wersja tego co zapodał super ekspres. Można się doszukać paru nowych rzeczy, np. tego że ściągnęli Wiplerowi spodnie. prawdopodobnie dlatego aby zablokować jego możliwość wierzgania nogami ale mogę się mylić.

było już dawane

C

Crank

Guest
Ale dlaczego mieli go obezwładniać?! Czy on stanowił zagrożenie? Nie można podejść do policjanta i próbować mediować, wyjaśnić sytuację? To taka zbrodnia podejść i odezwać się do policjanta? Kurwa, dom wariatów, jeśli ludzie tak myślą.

Tym bardziej że w pewnym momencie Wipler jest już obezwładniony na ziemi, leży spokojnie, klęczy na nim dwóch gości. I zamiast złapać go we dwóch pod ramię (jak to maja w zwyczaju robić te jebane kurwy), podnieść i zaciągnąć do radiowozu - oni kurwa czekają chuj wie na co. Niewyżyta kurwa lata w obydwie strony, z radiowozu do radiowozu. Następnie próbują przewrócić spokojnego Wiplera na drugą stronę - nie wiem po jaki chuj - zamiast go podnieść - znowu szamotanina, łapanie za nogi i dwa ciosy na ryj Wiplera. Każdy kto w tym momencie uzasadnia i popiera te czynności jest dla mnie chorym psychicznie człowiekiem, który nie ma szacunku do nietykalności drugiego człowieka. Najczęściej są to jebani kretyni którzy nie mają żadnego pojęcia o walce wręcz. Ludzie słabi którzy postawieni w sytuacji Wiplera najchętniej by uciekli i schowali się w toi toju. Z chęcią poobijałbym im te głupie mordy za te pierdolone komentarze.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
"Co jakiś czas ktoś pisze: przeszkadzał policji w interwencji, więc słusznie oberwał. Samo w sobie jest to idiotyczne, bo jak ktoś przeszkadza w interwencji, to powinien zostać zaprowadzony do radiowozu, a nie pobity. Są na to specjalne procedury. Skoro obywatel ma obowiązek przestrzegać prawa, to policjant tym bardziej. A – patrząc po komentarzach – mało osób wie, że policjant nie ma prawa lać pałką każdego, kto się nawinie. Akceptacja, gdy policja wobec kogoś łamie prawo, automatycznie wiąże się z akceptacją dla złamania prawa w jakikolwiek sposób wobec ciebie, twojej żony, matki albo dziecka.

Ale ja nie o tym.

Stoi dwóch kumpli. Podjeżdża policja i jednego z nich zaczyna się czepiać. Powiedzmy sobie, że policja ma to do siebie, że czasami czepia się bez powodu. Jeśli ktoś z góry odrzuca tę możliwość, to niestety nie zna życia. Różne przecież bywają sytuacje. O, przypomniało mi się, kolega stał raz na chodniku na Nowym Świecie, podjechał radiowóz, wjechał na chodnik i… przejechał mu po stopie. Kumpel się wkurzył i wyjął telefon, żeby nagrać numer rejestracyjny. Za dużo nie nagrał, bo jak gliniarze zobaczyli aparat, to kumpla… zawinęli na izbę wytrzeźwień, mimo że wypił bodaj tylko trzy piwa. Czyli wyszedł przed knajpę o 23.00, żeby zapalić, ale już nie wrócił.

W każdym razie stoisz z kumplem, policja ma z nim jakiś problem. Jesteś posłem albo aktorem, kimkolwiek znanym. Sorry, ale naturalna reakcja – podchodzisz i mówisz: – Spokojnie, on jest ze mną, przecież nic nie robi… Tak mówisz w większości przypadków.

Oni ci na to, wiadomo: – Spierdalaj pan!

Ty na to, wiadomo: – Ej, jestem posłem… Jak jesteś posłem, to z automatu przychodzi ci do głowy, że to jest dobry moment, by to powiedzieć. Oczywiście, twój mandat nie powinien mieć większego znaczenia, ale kiełkuje ci w głowie myśl, że może pomóc.

Normalny policjant reaguje tak: – Jest pan posłem? To bierze pan odpowiedzialność za swojego kolegę? Może pan sprawić, żeby wsiadł do taksówki i pojechał do domu?

I ty na to: – Mietek, chodź już. Wracamy.

Dużo osób wypisuje w internecie komentarze: „przeszkadzał w interwencji”, „po co się mieszał”. Prawda jest taka, że (abstrahując od tego, że w ogóle nie widać podstaw do jakiejkolwiek interwencji) każdy normalny człowiek stara się w takiej sytuacji postawić w roli mediatora. Jeśli ktoś twierdzi, że stanąłby w bezpiecznej odległości, ponieważ „policja podejmuje interwencję”, to albo jest strasznie zakłamany, albo jest – hmm – chujkiem wobec kumpli. Najbardziej zdrowe zachowanie: podchodzisz i próbujesz negocjować. Teraz „mądre głowy” powiedzą, że tak nie wolno, że trzeba dać policjantom wykonywać obowiązki służbowe, że w USA by od razu strzelali z karabinu maszynowego (bla, bla, bla), ale praktyka jest inna. Nikt normalny nie dąży do bójki z policją, natomiast prawie każdy chce policję udobruchać. Jest reakcja tak powszechna i naturalna, że każdy policjant spotkał się z nią tysiąc razy i wie, jak należy się zachować, by wszyscy skończyli wieczór cali i zdrowi.

Ciągle powraca temat, że ktoś był pijany. Oczywiście. To naprawdę ciekawe, że jeśli gwiazda telewizyjnych show i seriali Joanna L. przyłapana zostaje za jazdę po pijaku, to nie spotyka się z żadną nagonką. Kiedy jednak pijany człowiek czeka na taksówkę – to już tak. „Menel”. Dlaczego menel? Menel to leży pod ścianą zarzygany, w ubraniu sprzed tygodnia, niedomyty, prosi przechodniów o pięć złotych. Tu mamy eleganckiego człowieka, który poszedł na miasto z kolegami i pił alkohol w miejscu do tego przeznaczonym. Trzeba to powtarzać do znudzenia: picie alkoholu jest dozwolone. Niedozwolone jest wsiadanie po alkoholu za kółko, więc może lepiej się zająć panią Joanną, co?

„Ubliżał policji”. Ale skąd to wiadomo? Świadkowie tak mówią? Przypominam, że TVN24 doszczętnie skompromitował się świadkiem, który do kamery naopowiadał niestworzone historie, a ze stosowanego charakterystycznego słownictwa dało się łatwo wyczuć, że jest… policjantem. Zeznania tego świadka zostały całkowicie ośmieszone przez nagranie video, nie zgadzało się absolutnie nic. Skoro więc świadek okazał się niewiarygodny i zmyślił wszystko, co tylko dało się zweryfikować, dlaczego ufać mu w jedynej nieweryfikowalnej kwestii – mianowicie, że Wipler obrażał policjantów (mając ciągle w pamięci, że i za obrażanie policjantów nie przysługuje nikomu łomot). Sam Wipler mówi, że nie obrażał. Wcześniej mówił, że nie pobił policjantki. Na razie w tym całym zdarzeniu jest najbardziej wiarygodną osobą, ponieważ jako jedynego nie przyłapano go na żadnym kłamstwie.

Podsumowując: przed Enklawą stoi pijany Wipler i czeka na taksówkę. Dziesiątki razy stałem pijany pod Enklawą i czekałem na taksówkę. Podjeżdża policja i zaczyna rozmowę z kolegą. Bankowo podszedłbym i próbował łagodzić spór, i myślę, że zrobiłoby to 90 procent osób – a już na pewno wszystkie, które poczułyby, że ich pozycja zawodowa bądź rozpoznawalność mogą w jakikolwiek sposób pomóc. Naprawdę, wyciągnąć z tej całej sekwencji zdarzeń przesłanie, że „pijany menel przeszkadza policji i słusznie został pobity”, to nie tylko bieda intelektualna, ale i zbydlęcenie. Ani przez moment policja nie próbuje w sposób DOZWOLONY pozbyć się natręta, za to od razu przechodzi do zachowań nielegalnych. I to jest problem.

Jeśli ktoś sądzi – a tak sądzę „elity” – że pijanych ludzi można bić do woli, to naprawdę żyjemy w strasznym państwie."

http://wyszlo.com/byl-pijany-i-dostal-za-swoje-czyli-o-komentarzach-w-internecie/

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
To zależy bo obydwa filmy są z wczoraj, ten który podlinkowałem (13 minut) to rozszerzona wersja tego co zapodał super ekspres. Można się doszukać paru nowych rzeczy, np. tego że ściągnęli Wiplerowi spodnie. prawdopodobnie dlatego aby zablokować jego możliwość wierzgania nogami ale mogę się mylić.
Co jest tak samo nielegalne, jak gdyby połamali mu obie nogi w kolanach w tym samym celu. ;)

Do góry Bottom