Szumlewicz oraz inne lewackie przypały

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Co za idiotka ja już nie mogę:
Na briefingu po tym spotkaniu Kopacz została zapytana także m.in., kiedy zlikwidowane zostaną tzw. umowy śmieciowe. - To PO wykonała kawał dobrej roboty: już w tej chwili ozusowaliśmy umowy śmieciowe, czyli pierwszy krok zrobiliśmy - powiedziała.
Chcę wyeliminować umowy śmieciowe. Ale nie chcę wylać dziecka z kąpielą. To nie chodzi o to, żeby dzisiaj jednym, głównym cięciem również pozbawić ludzi pracy. Wszystko musi odbywać się płynnie,

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
ieta z niewielką ilością mięsa jest nie tylko zdrowa dla pojedynczego człowieka, ale także dla ludzkości i środowiska naturalnego.
Już widzę reakcję koksów w pierwszej lepszej siłowni na to lewackie pierdolenie :D

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Nie wiedziałem gdzie to dać. Ląduje tutaj.

http://m.trojmiasto.gazeta.pl/trojm...pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=CzolkaIImg

Szef Alterart Mikołaj Ziółkowski nie ukrywa, że nie rozumie, dlaczego ministerstwo nie wspiera festiwalu ani finansowo, ani merytorycznie, mimo iż organizatorzy wielokrotnie się o taką pomoc starali.

- Jak można na poziomie decydentów od lat odrzucać wszystkie nasze projekty, których złożyliśmy chyba z dziesięć? - pyta Mikołaj Ziółkowski. - Jak można nie wykorzystywać szansy spotkania z dziesiątkami tysięcy młodych ludzi, aby ich edukować kulturalnie? Zdecydowana większość młodej publiczności, która przyjeżdża na festiwal, nigdy nie poszłaby na spektakl "4:48 Psychosis", bo nie mieszkają w Warszawie, a sztuka nie jest grana w Polsce, a także dlatego, że mają po 18 lat, a premiera tego spektaklu miała miejsce, gdy mieli lat 5.

Ostatnia edycja:

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
11402994_10204150737511901_8716364132997952804_n.jpg

W tym konkretnym przypadku nie wiadomo, czy to fejk, czy usunięty trv post

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Marek Belka: Koniec z wyczynowym kapitalizmem w Polsce!

"
Musimy skończyć z wyczynowym kapitalizmem, który uprawiamy w Polsce od 25 lat. Powinniśmy podnieść płace, opodatkować bogatych i przepływ kapitału - radzi Marek Belka, prezes Narodowego Banku Polskiego, w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej".

Uważa, że model rozwoju, który mieliśmy do tej pory - wyczynowy kapitalizm - nie jest w stanie nas dalej pociągnąć. Dotąd polska konkurencyjność polegała na niskich kosztach pracy i niskich podatkach, szczególnie dla przedsiębiorców. Ta ścieżka rozwoju opartego na ultraniskich kosztach pracy kończy się.

Jego zdaniem służba zdrowia, edukacja i wiele innych rzeczy są niedoinwestowane dlatego, że podatki są niskie. "Teraz każda partia obiecuje obniżkę podatków, a to oznacza katastrofę" - uważa. Konieczne jest też podniesienie płac.O tych i wielu innych sprawach dotyczących gospodarki krajowej i światowej - w "Gazecie Wyborczej".
"

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Najpierw podnieść płace, potem podnieść podatki od tych wysokich płac i gites.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
http://wiadomosci.wp.pl/kat,141202,...ety,wid,17699190,wiadomosc.html?ticaid=1153fe

- Szok! Leszek Balcerowicz chce nowych podatków i likwidacji śmieciówek! Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości, że nasz świat się rozpadł i rozpaczliwie próbuje zbudować się na nowo, to straci je po lekturze najnowszego raportu Forum Obywatelskiego Rozwoju – pisze Jacek Żakowski w felietonie dla Wirtualnej Polski. Publicysta wyjaśnia, co takiego się stało, że nawet liberałowie po latach „doktrynalnego uporu” zaczęli nagle „wracać na łono zdrowego ekonomicznego i politycznego rozsądku”.

Kompowiec2

Satatnistyczny libertarianin
459
168
W ten sposób szerzący się libertarianizm staje się rodzajem samospełniającej się pesymistycznej wizji funkcjonowania wspólnot. Bo między innymi przeciwstawia się wydawaniu pieniędzy na ich umacnianie. Póki libertarianie się i z tym nie uporają, ich zachęty do zwiększania obecnych ciężarów w imię ograniczenia wielkości obciążeń w przyszłości będą mało skuteczne. Nawet jeżeli politycy by ich znów posłuchali, zmowa unikania podatków zniweluje efekt. A stosunek libertarian do relacji jednostka-społeczeństwo (państwo, inne wspólnoty) się nie zmienia.
Jedno słowo: DOBROWOLNE

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
"Twarz z plakatu Partii Razem na Dolnym Śląsku, Krzysztof Zawisza, wśród swoich pomysłów na Polskę widzi krytykę przyjmowania imigrantów, walkę z homoseksualistami i wypieprzenie imigrantów z naszego kraju."

"To nie jest przypadkowa osoba tylko krewny Marceliny Zawiszy jednej z szefowych Razem, wystarczy wejść na fesja - taka to partia"

40qKcRP.jpg

military

FNG
1 766
4 727
Trzeba po prostu zmienić nazwę. Zawłaszczyli liberalizm, zawłaszczają kapitalizm - spoko, zawsze można wymyślić coś nowego i sprzedać to jako całkiem nową ideę, to nawet lepszy sposób na przekonanie debili. Powiedzmy, że "empatyzm" - ruch, który propaguje dobrowolne działanie na rzecz wspólnoty poprzez dostarczanie tej wspólnocie wartościowych usług i dóbr. Jako że jest to ruch głeboko humanistyczny, do niczego nie przymusza, a jedynie wierzy w dobrą wolę ludzi i stara się ich przekonywać do tego, by ubezpieczali się, tworzyli miejsca pracy itp. Retoryka w sam raz dla lewaków z wypranymi "wspólnotowością" mózgami, a pod jej płaszczykiem czysty akap.:)

Co do tego "ja żądam stałej pracy" - to jest modelowe niewolnicze myślenie, a nawet gorsze, bo niewolnik nie domagał się pracy, tylko wolności, czyli możliwości pracy na odpowiadających mu warunkach. Jakieś mietki krzyczące "chcę pracować bez przerwy jednym rytmem, niech ktoś mnie wykorzysta" to dla mnie podludzie, narzędzia które są smutne bo nikt ich nie wykorzystuje. A stwórzcie sobie pracę, sprzedajcie się, a nie narzekajcie, że leżycie odłogiem i nikt nie chce na was nawet splunąć.

D

Dumny Polak

Guest
Hahaha, pierwszy raz jak czytam cytaty z wypowiedzi konkretnego polityka to leję z nich jak z najśmieszniejszych absurdalnych dowcipów. Przecież ten Szumlewicz jest podręcznikowym przykładem pojęcia absurd :)

Do góry Bottom