T.M.
antyhumanista, anarchista bez flagi
- 1 412
- 4 448
I jeszcze w temacie Sandersa i jego płomiennej obrony kapitalizmu (nie znalazłem poza fb, ale to piękne):
Eksperyment się skończył, ale nie chodziło o jego nominalne cele, teraz pomysł wróci jako metoda kupowania elektoratu.Szumlewiczowa ekonomia w praktyce.
W Finlandii rząd wprowadza gwarantowany dochód podstawowy €550!
Z czasem zamierzają podbić stawkę do €800.
http://nowyobywatel.pl/2015/11/04/zapewnic-byt-kazdemu/
Jeśli zrealizują się plany przedstawione w ubiegłym tygodniu przez fiński zakład ubezpieczeń społecznych KELA, Finlandia będzie pierwszym na świecie państwem gwarantującym każdemu swemu obywatelowi bezwarunkowy dochód podstawowy. Zamiast obecnie przyznawanych zasiłków, każdy Fin, niezależnie od poziomu swych dochodów, otrzymywałby co miesiąc z budżetu wolną od podatku kwotę 800 euro. W skali całego państwa oznaczałoby to wydatek 52,2 mld euro rocznie.Bo pieniądzory to manna co sama leci z nieba. No cóż poczekamy, zobaczymy...
Jak informuje portal neurope.eu, proponowane przez KELA rozwiązanie miałoby wejść w życie w listopadzie 2016 roku, najpierw jednak w wersji pilotażowej, która przewiduje wypłacanie 550 euro miesięcznie przy utrzymaniu części dotychczasowych świadczeń. Pomoc obejmie wszystkich obywateli, bez wyjątku, również bezrobotnych.
Dla przypomnienia - Wielki Głód na Ukrainie za czasów Stalina:
Ja zalejkowałem bo głod na Ukrainie był prawdziwy. A zdjęcie dla każdego średnio ogarniętego widać, że nie są biali na nim - nic to jednak nie zmienia w moim lajku. Komunizm to komunizm, głód to głod, nieważne kto jest na zdjęciu...Przecież to nie zdjęcie z ukrainy. Wiem, że szur liby bezmyślnie zalajkują, ale już na pierwszy rzut oka widać, że to nie są biali. Po szybkim riserczu (googlom zajmuje to mniej niż 1 sec) można znaleźć, że to zdjęcie z byłych Indii Brytyjskich tzn dziś Pakistan, Indie, Bangladesz.
Musisz psuć zabawę? Jak pawlis pisze, że na Ukrainie, to na Ukrainie...Przecież to nie zdjęcie z ukrainy. Wiem, że szur liby bezmyślnie zalajkują, ale już na pierwszy rzut oka widać, że to nie są biali. Po szybkim riserczu (googlom zajmuje to mniej niż 1 sec) można znaleźć, że to zdjęcie z byłych Indii Brytyjskich tzn dziś Pakistan, Indie, Bangladesz.
Kolejny nabytek z cyklu "Uwielbiam, gdy zjadają jedno ze swoich...".
Justin Trudeau kilkanaście lat temu zrobił sobie fotkę z blackfacem.
https://www.independent.co.uk/news/...e-video-brownface-canada-racism-a9111901.html
A ja chętnie zostałbym obywatelem własnego domu.