tolep
five miles out
- 8 579
- 15 476
Tak chyba zasugerowałeś, pisząc o tym że w handlu jeden z uczestników próbuje wydymać drugiego.Zdecydowanie. Są jakieś powody, by podejrzewać, że ja myślałem inaczej? Źle się gdzieś wyraziłem?
Tak chyba zasugerowałeś, pisząc o tym że w handlu jeden z uczestników próbuje wydymać drugiego.Zdecydowanie. Są jakieś powody, by podejrzewać, że ja myślałem inaczej? Źle się gdzieś wyraziłem?
Tak chyba zasugerowałeś, pisząc o tym że w handlu jeden z uczestników próbuje wydymać drugiego.
Świetny wpis lewaka pokazujący ich prawdziwą mentalność dziecka. Koleś chce by płacono mu za studiowanie... bo on pracy nie podejmie bo jest nudna...
Łatwo zauważyć, że szeregi ruchu Antifa składają się głównie z niezadowolonej młodzieży, która nie czuje lojalności wobec Stanów Zjednoczonych lub jakiegoś kraju europejskiego na poziomie nacjonalistycznym, ani poczucia przynależności do nadrzędnej kultury. Są to w większości uczniowie indoktrynowani w zdominowanych lewicowych szkołach, uniwersytetach i uczelniach, lub ci którzy ukończyli te same instytucje w ciągu ostatniej dekady z bezwartościowym dyplomem, ogromnym długiem zaciągniętym w trakcie studiów. Mają też niewielką nadzieję na znalezienie miejsca pracy, które pozwalałoby spłacić ten dług, nie mówiąc już o przyjemnościach. Doszli do wniosku, że klasyczne idee indywidualnej wolności, naturalnej lub nadanej przez Boga z uniwersalnymi prawami oraz znaczenie społeczeństwa opierającego się na przestrzeganiu tych praw opartych na moralności i etyce chrześcijańskiej są w jakiś sposób archaiczne. Lewacy twierdzą, że musimy postępować poza tymi podstawowymi zasadami, które się przeżyły.
Co zachodnia lewica zaoferowała tym ludziom? Kogoś kogo mogą winić za swoje klęski. Pomimo tego że neo progresywni i neo liberalni politycy sprawują władzę od prawie 30 lat to nadal wmawiają wszystkim innym poczucie winy. Oni nigdy sami nie czują się winni. Każda metoda jest dla nich dobra, nawet zmiana faktów historycznych czyli „przepisywanie historii”. Ci którzy sprawowali władzę od czasu wielkiego przełomu nie poczuwają się do konsekwencji politycznych i gospodarczych swoich działań. Jedyne co jest dla nich ważne to że ich przeciwnicy to izolacjoniści, rasiści, homofobii, narodowcy i nacjonaliści. To usprawiedliwia ich ciągły ciąg do władzy z którą już tyle razy się zmierzyli i ponieśli klęskę. Mainstreamowe media utworzone w ciągu ostatnich 30 lat, czekają tylko aby przełknąć argumenty swoich twórców i stawiając logikę na głowie tłumaczyć ludziom że ta fikcja to realny świat.
Nie miej litości dla pokonanych a politycy i media głównego nurtu przegrywają. Nie wytrzymali próby czasu. Pokonani zostali przez Internet i telefony komórkowe z kamerami. Niedoceniane masy nie łykają już bohatera który sam kładzie się na asfalcie by chwilowo umrzeć. Ludzie śmieją się gdy widzą łódź wypełnioną młodymi mężczyznami a kaznodzieja z mikrofonem opowiada o biednych kobietach. Politycy mogą w nieskończoność opowiadać o chwilowych incydentach lecz miliony osób widzą filmy z zamachu w Internecie. Moc zaklinaczy rzeczywistości się kończy. Dzielni chłopcy z ruchu Antifa porównywani przez media z tymi którzy lądowali na plażach Normandii wyglądają słabo. Nie widać w nich przeciwników faszyzmu a raczej grupę sfrustrowanych ludzi których główną potrzebą jest robienie szumu i niszczenie tego co nie stawia oporu. Okazało się, że są albo komunistycznymi, albo anarchistycznymi bandytami, albo płonącą zemstą młodzieżą z niewielkimi szansami na lepszą przyszłość, która wyładowuje swoje frustracje na sztucznie stworzonym dla niej wrogu. Ich filozofia polityczna jest prosta. Trzeba zapewnić im złoczyńcę dla nienawiść i pozwolić im popełnić akty wandalizmu i przemocy. Większej filozofii w tym nie ma.
ciekawe gdzie on widzi podstawowość zasad chrześcijańskichDoszli do wniosku, że klasyczne idee indywidualnej wolności, naturalnej lub nadanej przez Boga z uniwersalnymi prawami oraz znaczenie społeczeństwa opierającego się na przestrzeganiu tych praw opartych na moralności i etyce chrześcijańskiej są w jakiś sposób archaiczne. Lewacy twierdzą, że musimy postępować poza tymi podstawowymi zasadami, które się przeżyły.
Straight Black Men Are the White People of Black People
RationalWiki.org - zbiornica lewackiego, rakotwórczego materiału.
Rational wiki to trollersko-satyryczna strona powołana przez jakiegoś lewaka.
Nie, to strona o bardzo dobrym researchu związanym z tematami dot. nauk ścisłych oraz tępienia wielu rodzajów szurii, z wyraźnym biasem politycznym w kwestiach nauk społecznych i innych.
Jeśli tak definiują i opisują hasło "libertarianizm" jak przytoczył @inho , nie ufał bym im za grosz w sprawach nauk ścisłych (widać, że zwykła Wikipedia zjada na śniadanie tę RationalWiki w tematach wszelakich).Nie, to strona o bardzo dobrym researchu związanym z tematami dot. nauk ścisłych oraz tępienia wielu rodzajów szurii, z wyraźnym biasem politycznym w kwestiach nauk społecznych i innych.
Nie wiem, czym kiedyś była ta strona, ale obecnie w googlu 90-95% przypadków osób powołujących się na tą stronę przytacza ją jako poważne źródło, a nie jako lolcontent.Rational wiki to trollersko-satyryczna strona powołana przez jakiegoś lewaka.