U
ultimate
Guest
Kto tworzy KOD-y i broni Bolka? Ci,co mają za uszami.
Komuniści rozwiązali ZZ Solidarność formalnie w 83 r. ale i tak panna S. od stanu wojennego działała w podziemiu.Solidarność została rozwiązana w 1983 roku? Na necie nigdzie nie ma informacji żeby coś takiego miało miejsce.
Komuniści rozwiązali ZZ Solidarność formalnie w 83 r. ale i tak panna S. od stanu wojennego działała w podziemiu.
W 1988 komuniści pozwolili ponownie zarejestrować ZZ. Trochę byli zmuszeni marną sytuacją gospodarczą, ale zapewne też wydawało im się, że w pełni kontrolują sytuację.
Nie wiem jakie on ma zdanie.Jakie ma zdanie o Kuroniu i Michniku? Co mówi tez o Geremku?
- może coś podpisał, ale jego zasługi są dużo większe
Zwłoka wynikła z walk frakcyjnych wewnątrz PZPR
Skończy się wtedy, gdy tacy zasrańcy jak ty zawisną na latarniach, a wszystkie kwity zostaną zeskanowane i trafią do internetu.Kupczenie kwitami i szantażowanie to domena sku...synów. Kiedy się owa niegodziwość skończy?
To bym rozwinął, bo trochę mnie to ciekawi.
Budowę "koncesjonowanej" opozycji rozpoczęto zresztą już wcześniej, SB prowadziła pod pozorem "przesłuchań", rozmowy z Kuroniem już od 1985 r. I taka jest według mnie rzeczywista wersja tej historii: to nie Wałęsa tylko Kiszczak, Jaruzelski i reszta partyjnej wierchuszki, była inicjatorami "transformacji ustrojowej". Można co najwyżej powiedzieć że częściowo stracili kontrolę nad wydarzeniami po 4 czerwca, kiedy wyborcy spuścili ich w kiblu, PZPR zaczęła się sypać a "sojusznicze" SD i ZSL przeszły na stronę OKP. Ale już tam ich agenci w "Solidarności" zadbali żeby włos nie spadł im z głowy.
To zabrzmiało trochę jakbym jego bronił, ale oczywiście nie o to mi chodziło. Chciałem tylko wykazać, że jego pozycja w czasach, że rzekomo już się nawrócił de facto wcale się nie zmieniła i raczej nie mógłby niczego przeprowadzić bez nadzoru sbecji.