Szafa Kiszczaka

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Przy okazji kiszczakowej szafy, ruskie razwiedcziki mieszają w tym narodzie i biją pianę:
RMF24 ➜ Rosyjska prasa: TW "Bolek" współpracował nie tylko z SB, ale także z KGB
Rosyjska Gazeta.ru sugeruje, że TW "Bolek" współpracował nie tylko z bezpieką komunistycznej Polski, ale równocześnie z KGB. Według gazety argumentem dla takiego twierdzenia jest fakt, że wówczas polskie służby ściśle współpracowały z KGB.

Gazeta w artykule "KGB powróciło do Europy" cytuje byłego generała FSB Aleksandra Michajłowa, który zapewnia, że nie ma nic dziwnego w tym, że KGB szukało dojścia do Wałęsy.

Generał argumentuje, że chociaż były prezydent nie był w latach 70. jednoznacznym liderem, ale tak działają spec służby, wybierając obiecujących działaczy drugiego szeregu.
...
O związki z komunistycznymi organizacjami i głębokie zaangażowanie w ich działalność była oskarżana Angela Merkel, między innymi w książce "Pierwsze życie Angeli M.". Jeszcze bardziej uwikłany ma być Romano Prodi, były włoski premier i były szef Komisji Europejskiej. Sprawa wyszła na jaw za sprawą tzw. archiwum Mitrochina, wywiezionym z Rosji przez Wasilija Mitrochina na początku lat 90. dokumentom KGB.​

A

Antoni Wiech

Guest
Małe podsumowanie linii obrony stronników Wałęsy, warianty mogą się łączyć:

- SBeckie papiery są niewiarygodne
- może coś podpisał, ale to było tak dawno, że nie warto do tego teraz wracać
- może coś podpisał, ale jego zasługi są dużo większe *
- może coś podpisał, ale nie byliście na jego miejscu, więc nie macie prawa oceniać
- nawet jak podpisał to niszczenie legendy psuje wizerunek Polski na świecie

* i tutaj jajcarskie alogiczne rozwinięcie wariantu ze stajni "Wyborczej" i Lisa
- dokumenty nie są zweryfikowane przez grafologów, dlatego bądźmy solidarni z Wałęsą

edit, jeszcze jeden wariant łączący się z *:

- a co wy zrobiliście dla wolności? nic, a Wałęsa zrobił dużo

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
A widzieliście jaką łzawą okładkę dojebał Newsweek? Jebłem :D

Oooo... jak mi przykro :). Brakuje tylko łezki na policzku.

Normalnie nie kopię leżącego, ale dla Lecha zrobię wyjątek. Dobrze ci tak chuju.

Małe podsumowanie linii obrony stronników Wałęsy, warianty mogą się łączyć:

Zapomniałeś jeszcze:
- To wszystko wina tego zawistnego maminsynka Kaczyńskiego, który zniszczył i podzielił społeczeństwo.

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
Zapomniałeś jeszcze:
- To wszystko wina tego zawistnego maminsynka Kaczyńskiego, który zniszczył i podzielił społeczeństwo.

Nie zapomniałem, po prostu uznałem to jako raczej przekierowanie uwagi. Chociaż w sumie to też jest jakaś strategia obronna. Jednak jak na złość lemingozy Kaczyński twardo milczy..

tolep

five miles out
8 579
15 476
Ło kurwa! Sam profesor napisał do generała, no i trzeba zauważyc że przez skromność zapomniał się prawidłowo podpisać i zgubił znamienne "prof.". Szacunek na dzielni!

Na drukarce napisał, w Times New Roman?
Gdyby to nie była fałszywka, to i tak ujmy Bartoszewskiemu uprzejme podziękowania nie przyniosą.

A wracając do kwestii roli Bolęsy w obaleniu komuny... w Estonii, Czechosłowacji, Bułgarii ani na Węgrzech nie było żadnego Bolęsy, Kiszczaka, Solidarności... i warto patrzeć na to jako tło.

• Like
Reactions: Alu

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Bo to Wałęsa wszystko zapoczątkował i tylko jego inicjatywie jak domino upadł komunizm!!!111 Dlatego nie było innych Wałęsów. ;)

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Ale to Pepiczek, a Pepiczki zawsze to tchórze i nawet podczas wojny nie chciało im się chronić Pragi :). I gdyby nie Wałęsa, to by...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
ja sie spotkałem z argumentacją, że człowiek co nosi maryje na marynarce, nie może być złym człowiekiem hehehe
No bo to stara zasada wszelkich oszustów: jak wepnę autorytet w klapę, to ty atakujesz autorytet, a nie mnie.
Nosił dziad amulet, a amulet dziada chronił i będzie chronił nawet po śmierci, bo starych bab logiką nie przekonasz. Jedyne wyjście to wziąć dziada na Jasną Górę i złożyć w ofierze Matce Boskiej z Dzieciątkiem. Wtedy się powie, że zarżnięto świętokradcę i nawet sam Pan Bóg był świadkiem, a baby uwierzą.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Korwin zachwycony swoi listem z przed 25 lat... i słusznie!
Redaktor: niczym prorok!

Kiszczak był genialnym manipulatorem. Wszyscy uwierzyli w komedię Okrągłego Stołu – powiedział w „Minęła dwudziesta” Janusz Korwin-Mikke z partii KORWiN, komentując list, jaki napisał do byłego szefa MSW w 1991 roku, opublikowany teraz przez IPN.
Przyznał, że jest zachwycony swoim stylem pisania sprzed prawie 30 lat. Wyjaśnił, że odpowiedzi od Kiszczaka nigdy nie otrzymał, ale przeprowadził wywiad z generałem Kiszczakiem, podczas którego potwierdził swoją wcześniejszą diagnozę dotyczącą rozmówcy. – To był genialny manipulator. Wszyscy uwierzyli w tę komedię Okrągłego Stołu – mówił. Na potwierdzenie swoich tez przypomniał, że Solidarność została rozwiązana w 1983 roku. – A w 1988 roku pan Wałęsa na polecenie bezpieki zrobił Solidarność bis. I podejrzewam, że z założycieli to niemal wszyscy byli agentami Kiszczaka. Te nazwiska warto teraz sprawdzić – dodał.
http://www.tvp.info/24184492/korwin...okragly-stol-i-przekazal-wladze-swoim-agentom

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Przyznał, że jest zachwycony swoim stylem pisania sprzed prawie 30 lat.

Chyba raczej sprzed 35 lat :)

Na potwierdzenie swoich tez przypomniał, że Solidarność została rozwiązana w 1983 roku. – A w 1988 roku pan Wałęsa na polecenie bezpieki zrobił Solidarność bis.

A tutaj to o co chodzi? Solidarność została rozwiązana w 1983 roku? Na necie nigdzie nie ma informacji żeby coś takiego miało miejsce.

Ostatnia edycja:

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Śmieszni są ci wielbiciele teorii spiskowych, którzy sugerują, jakoby dokumenty były sfałszowane. :) Ciekawe, czy w spisek smoleński czy kosmitów też wierzą.

W spisek smoleński? Gdzie tam! Te same osoby broniące Bolka i negujące prawdziwość dokumentów, na pewno chichoczą jaki to Kaczor i Macier to głupie oszołomy, którym nienawiść antyrosyjska i fanatyzm katolski im mozgi przeprał i tylko tępe mohery w to wierzą.

Do góry Bottom