mikioli
Well-Known Member
- 2 770
- 5 382
Bogini zwycięstwa.Kim jest ta Wiktoria?
Bogini zwycięstwa.Kim jest ta Wiktoria?
Tracę ratio przez Ciebie, wiec wykasuję zara. To córka Wałęsy. Przecież odniosłem się do postu Juliana powyżej, no nie?Kim jest ta Wiktoria?
Kolejny raz Oświadczam papiery wydalone od niby Kiszczaka przez IPN , To papiery sfałszowane , podrobione .W roku 1970 bez mojej zgody wpisano mnie na TW , przypuszczano że się złamię , że się zgodzę , a oni brali i będą długo brać na mnie i za mnie pieniądze , pisząc niby relacje z moich spotkań , których nie było ,albo pisząc za mnie przez Siebie podobnym charakterem pisma .Wykorzystano też od ręczne moje pisma z rewizji i innych miejscach złożone .Tak się działo do 1980 r Po sierpniu 1980 r .Warszawa zażądała te teczki szybko się zorientowano że to lipa że nieprawda .Powołano w tedy Biuro studiów i skorygowano te teczki czyniąc je bardziej wiarygodnymi .Jednak obawa że to fachowcy odkryją , zostawiono co niektóre , ale ksero .Oryginały podróbek zastały zabrane przez Kiszczaka .Dlatego nie szantażował mnie tym , bo On i ja wiedzieliśmy że to podróbki .To miało tylko być wypuszczane dla niekorzystnego społeczne odbioru Wałęsy . Ujawnienie tych dokumentów miało być ogłoszone 5 lat po mojej śmierci , tylko dlatego by nie można było udowodnić tej prowokacji . Taka na skróty jest prawda ,mam nadzieję że Polski aparat , albo sądy , rozpracują i udowodnią prawdę tej prowokacji ,. jeśli nie odwołam się do przyjaciół z zagranicy , by to uczynić . Lech Wałęsa
To chyba oczywiste, napisałem że zgadzam sie tylko z pierwszą częścią argumentu i to miała być ironia. Chciałem tylko dać próbkę jego tekstów, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji.A nie mogli mu podyktować ten lojalki?
Wałęsa był człowiekiem Busha i innych amerykańskich polityków
Nie chcę skłamać, ale bodajże p. Rafał Brzeski wspominał, że agentom wpływu płaci się pośrednio - poprzez zaproszenia na konferencje (jako prowadzący), wykłady i
"- To są duże pieniądze – powiedział były prezydent w wywiadzie dla Superstacji. - Zaczyna się od 10 tys. dolarów, euro, do 100 tys. - Chodzi o jedną godzinę wykładu. - To kwestia tego jak się dogadają – powiedział Lech Wałęsa."
To są nierealne stawki nawet dla najlepszych specjalistów z dowolnej dziedziny technicznej czy medycznej.
Nie tak. Koncert to miejsce gdzie przychodzi kilka-kilkadziesiąt tysięcy ludzi często dla jednego muzyka.Co NIE znaczy że wszyscy celebryci-prelegenci są agentami wpływu.
Za porównywalne pieniądze możesz mieć nawet koncert. http://priceonomics.com/how-much-does-it-cost-to-book-your-favorite-band/
A przykłądowa agencja z celebrytami na godziny wygląda tak. http://celebritytalent.net/ kocopoły
No i kto im płaci? Moim zdaniem przykłady z Twojego art. powyżej to właśnie oficjalne łapówki (posmarowanie od grup interesu w celu przepchnięcia korzystnych dla siebie ustaw) albo opłacanie agentury wpływu.Dla specjalistów z dziedzin naukowych może tak, ale nie dla znanego polityka i noblisty.
http://www.ibtimes.com/talk-not-cheap-why-do-ex-politicians-earn-huge-money-making-speeches-1512632
Wałęsa jest jakimś tam symbolem na świecie, czy się to komuś podoba czy nie.
Nie mówi nic kontrowersyjnego i na tym zarabia, nie musi być zaraz agentem wpływu.
Wystarczy, że jest Wałęsą.