Spoko ludzie

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
346px-Jacob_Appelbaum_at_ncsc2013.jpg

Jacob Applebaum

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Hitch

3 220
4 876
Komunistą nawet w szerszym znaczeniu tego słowa to on nie był.

Każdy, kto mówi, że ktoś coś musi robić dla innych - szczególnie w odniesieniu do rządu i państwa (np. płacić podatki) - jest komunistą. A ten, kto zmusza innych do uczestniczenia w swoich chorych fantazjach jest pierdolonym komuchem i świniojebem.

Hitch

3 220
4 876
Nie tylko państwa, ale i oszołoma wierzącego, że może narzucać innym swoje standardy siłą.

A co do "świeżości" komunizmu:
Tego typu gówna istniały od zawsze. Dobrze, że ich nazwy się zmieniają i aktualizują - przypomina to by być zawsze czujnym.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Trochę trzeba odświeżyć ten wątek :)

Mój typ na spoko ludzia - pan Gaston Glock, właściciel firmy Glock, inżynier i wynalazca najpopularniejszego pistoletu przełomu XX i XXI wieku. Za prezydentury Clintona finansował inicjatywy prawne walczące z ustawami ograniczającymi dostęp do broni palnej w USA. W roku 1999, mając 73 lata, gołymi pięściami odparł atak płatnego zabójcy, wynajętego przez nieuczciwego wspólnika. Do dzisiaj sam właściwie kieruje swoją firmą, a także "bardzo wąskim" zespołem projektantów, a chociaż jego dzieci mają stanowiska dyrektorskie, ich rola ogranicza się do bycia "osobistymi niewolnikami ojca" jak zgryźliwie mówi jego córka Brigitte.
Jakby tego było mało, załączam zdjęcie pana Glocka z nową małżonką:) :
Gaston-Glock-And-Wife.jpg

N

nowy.świt

Guest
Jaki jest zamysł tego wątku ? jakie kryteria musi spełniać dany ludź, aby tutaj się znaleźć? chodzi o osobiste sympatie czy w sensie "spoko, bo Libertarianin" albo "spoko, bo ma poglądy bardzo bliskie Libertariańskim" ?

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Jaki jest zamysł tego wątku ? jakie kryteria musi spełniać dany ludź, aby tutaj się znaleźć? chodzi o osobiste sympatie czy w sensie "spoko, bo Libertarianin" albo "spoko, bo ma poglądy bardzo bliskie Libertariańskim" ?
"spoko, bo ma poglądy bardzo bliskie libertariańskim"

OP
OP
Piter1489

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Z pierwszej strony wątku:

Piter1489 napisał:
Tutaj wrzucamy "spoko ludzi" :) , spodobała się wam czyjaś postawa reprezentująca "słuszne poglądy", ktoś coś fajnego powiedział czy zrobił? Niekoniecznie libertariańskiego, chociaż jest to mile widziane? Wrzucamy to tutaj.

Stworzyłem wątek do wrzucania ludzi, którzy nam w jakiś sposób imponują swoją postawą, nie boją się manifestować niepopularnych poglądów, robią w życiu coś fajnego, odjechanego.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Nasz, polski, Mr White:

Fabryka amfetaminy na ogródkach działkowych

Magister chemii na ogródkach działkowych uruchomił linię produkcyjną amfetaminy.

Kryminalni z komisariatu w Radzionkowie zatrzymali 27-latka z Bytomia. Policjanci znaleźli przy nim narkotyki oraz urządzenia służące do produkcji i przechowywania substancji odurzających. - Ustalono, że zatrzymany - dyplomowany magister chemii - przez ostatnie kilka miesięcy mógł wprowadzić na rynek ponad 7 kilogramów amfetaminy - informuje tarnogórska policja. Linię produkcyjną tego narkotyku oraz 4 tysiące porcji amfetaminy policjanci odkryli w altanie działkowej w Radzionkowie. Podejrzanemu przedstawiono łącznie sześć zarzutów popełnienia przestępstw z ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii - w tym produkcję, posiadanie i handel substancjami niedozwolonymi. 27-latek miał przy sobie 80 tysięcy złotych. Sąd zdecydował o zastosowaniu wobec zatrzymanego dozoru policyjnego. Sprawa ma charakter rozwojowy. Śledczy nie wykluczają dalszych zatrzymań.

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Godfrey Bloom z UKIP znowu atakuje:

Najpierw cytuje Rothbarda a potem straszy eurokratów nieuchronnym nadejściem Dnia Sznura.

EDIT: z UKIP go wyjebali bo coś o kobitach nieładnie powiedział ;_;

Ale ogólnie miał bardzo fajne pomysły:
During a LBC Radio interview in November 2013, he called for the unemployed and public sector workers to lose the right to vote.
http://en.wikipedia.org/wiki/Godfrey_Bloom

Ostatnia edycja:

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Tomasz Olbratowski. Miejmy to już za sobą: na pewno nie jest libertarianinem - konformista bierze kasę od RMF i nie opowiada ludziom jadącym do pracy o miękkiej nekrofilii z zawłaszczonymi zwłokami. Za to ostro wypowiada się o sprawach polityczno - ekonomiczno - społecznych w drwiący, a zarazem inteligentny sposób, co mi się bardzo podoba. Jego żartobliwe felietony mają wolnościowy wydźwięk, a jak przystało na dobrego satyryka, potrafi ubrać poważne treści w lekką formę.

Jak tutaj:

Albo tu:

Za całokształt wielki plus ode mnie.

edit:

Muszę jeszcze dorzucić to nagranie:

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4476

Guest
Robert Makłowicz monarchistycznie, ale wolnościowo:

Pamiętam jak kiedyś przypadkiem trafiłem na jego program kulinarny. Zabawiał historyjką, a było o mądrym lokalnym władcy (gdzieś na półwyspie Apenińskim), który obniżył podatki dzięki czemu ludzie mogli się bez przeszkód bogacić. I takim morałem skończył się odcinek.

Do góry Bottom