Śmieszne newsy z rana

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Już wiem jak wprowadzić akap. Musimy wszyscy przejść na islam.

http://wmeritum.pl/muzulmanie-przej...-wladza-przyznala-ze-nie-panuje-nad-sytuacja/

Muzułmanie przejęli dzielnicę Brukseli. Władza przyznała, że nie panuje nad sytuacją
Opublikowano: 17 lis 2015
Dzielnica Molenbeek w Brukseli jest poza faktyczną kontrolą belgijskich władz. W niedzielę minister spraw wewnętrznych Belgii oficjalnie przyznał, że policja nie panuje nad sytuacją w muzułmańskiej części miasta.

Molenbeek-Saint-Jean to jedna z 19 gmin będących częścią regionu stołecznego Brukseli. Obecnie mieszka tam ponad 95 tysięcy mieszkańców. Sporą część z nich stanowią zjeżdżający od wielu lat muzułmanie, głównie z Maroka i Turcji.

Wraz z nowym lokatorami, dzielnica zyskała także fatalną reputację. Wzrosła przestępczość (gangi, wymuszenia, handel narkotykami, wandalizm), a bezrobocie wśród mieszkańców wynosi 30%. Lokalna policja od pewnego czasu uznaje Molenbeek za dzielnicę typu „NO GO ZONE”. W niedzielę te słowa potwierdził minister spraw wewnętrznych Belgii Jan Jambon. Polityk publicznie przyznał, że policja i służby nie kontrolują sytuacji w gminie.

Zamachowiec z Molenbeek

Abdelhamid Abaaoud, obecnie najbardziej poszukiwany człowiek świata, wywodzi się właśnie z Molenbeek. Francuska policja podejrzewa, że to on stoi za zorganizowaniem piątkowych zamachów w Paryżu. Dodatkowo dwóch z trzech zidentyfikowanych terrorystów także mieszkało w Molenbeek.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Minister spraw wewnętrznych jednego z najbogatszych państw świata przyznaje, że nie kontrolują pewnego obszaru swojego kraju, a w mainstreamie cisza - przecież powinien być wielki ból dupy, że jak to takie cudowne państwo, a nie radzi sobie ze swoją podstawową funkcją. Ale w sumie nie dziwota: zwolennicy państwa lubią podkreślać jak to jest bezpiecznie dzięki państwu i bez niego byłaby anarchia i rzeź, a jak tylko przestaje być bezpiecznie, to się o tym milczy.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Minister spraw wewnętrznych jednego z najbogatszych państw świata przyznaje, że nie kontrolują pewnego obszaru swojego kraju, a w mainstreamie cisza - przecież powinien być wielki ból dupy,
Ale gdyby libertarianie zrobili gdzieś ankapzone, to zaraz w mediach byłaby ostra sraczka i tylko czekać, kiedy by tam posłali czołgi i Grom.

D

Deleted member 4683

Guest
Jak stracić szansę na tytuł Antyrasisty Roku :D

W Szczecinie pobito ciemnoskórego muzyka jakiegoś zespołu ( to akurat chujowa wiadomość ).

Napisali o tym w wyborczej http://wyborcza.pl/1,75475,19221749...utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Ale koleś chyba nie miał ochoty odgrywać roli prześladowanego murzynka i na pejsie napisał:

"Witam,ponoć w mediach, portalach internetowych pojawiły się różne informacje - kiedy doszło do incydentu jak on wyglądał ,a nawet skąd pochodzę!! Z ŻADNYMI mediami nie rozmawiałem. Redaktorzy którzy pisali te bzdury powinni przeprosić czytelników, mnie, oraz jasno napisać że jedynie spekulują, lub wyrażają opinię na temat przebiegu zdarzeń.
Dla zainteresowanych faktami.
Pewnej nocy w Szczecinie wracając z próby mój znajomy chciał zatrzymać się w sklepie, ja zostałem na zewnątrz. Niedaleko stała grupa 6-7osób, zaczęła rzucać, chyba wystarczy powiedzieć że- niemiłe hasła w moim kierunku. Normalni ludzie trochę pijani. Powiedziałem im ze chyba nie ma problemu bo ja jestem z Polski. Nie dogadaliśmy się, zaczęła się bójka, broniłem się ale w końcu poległem, podnosząc się dostałem czymś zza pleców i doszło do złamania szczęki. Kiedy znajomy wychodził ze sklepu i chciał się za mną wstawić tez oberwał na dodatek sprawcy stłukli mu flaszkę. Kiedy się zmęczyli poszli w swoją stronę a my w swoją. Parę dni później po zrobieniu zdjęcia rtg okazało się, że to faktycznie złamanie i niezbędna jest operacja, na która czekałem do niedawna. Dzień po wyjściu pojechałem grać koncerty.
Bardzo mnie dziwi to jak media na siłę próbują zrobić ze mnie ofiarę nietolerancji w Polsce, a przecież takie zdarzenia mają miejsce wszędzie. Wolę być kojarzony z muzyką a nie incydentem. Osobiście uważam że Polska to tolerancyjny kraj, a przez takie epizody na pewno nie zmienię zdania. Od dawna jeździmy z zespołem w rożne miejsca w kraju i poznajemy świetnych ludzi.

P.s. Nie przepraszajcie za działania innych osób których nawet nie znacie no przecież paranoja Emotikon wink Pamiętajcie, wasze komentarze często mówią więcej o was niż o mnie."

12226915_1181970758497149_934463390467672156_n.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Książę Karol, jako czołowy ekspert-klimatolog, wieloletni badacz i praktyk stwierdził, że zmiany klimatu bezpośrednio wpływają na bliskowschodni terroryzm. Krótko mówiąc, jak się robi ciepło i sucho, ludzie nabierają parcia na eksplozje. Chów wsobny jednak niszczy.

http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/ksi...odstawowa-przyczyna-wojny-w-syrii,596827.html
"Książę Karol uważa, że podstawową przyczyną wojny domowej w Syrii, terroryzmu i w konsekwencji kryzysu spowodowanego falą uchodźców są zmiany klimatu, którym świat nie zdołał przeciwdziałać. I ostrzegł, że czekają nas o wiele większe problemy, jeśli niezwłocznie nie zajmiemy się tą kwestią."

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
http://www.wprost.pl/ar/525961/Sejm-przyjal-ustawe-o-70-procentowym-podatku/#.VlX3E24tgPc.wykop

Sejm przyjął ustawę o 70-procentowym podatku
2015-11-25 18:41

Posłowie przyjęli nowelizację ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych w myśl której wprowadzona zostanie 70-procentowa stawka podatkowa od odpraw prezesów spółek Skarbu Państwa.
W myśl przepisów przyjętych przez Sejm wprowadzony zostanie sześciomiesięczny zakaz konkurencji oraz trzymiesięczne odprawy. Odszkodowania za okres zakazu konkurencji dłuższy niż wymieniony w ustawie, a także odprawy wyższe aniżeli trzymiesięczne będą opodatkowane na poziomie 70 proc. jedynie w części przekraczającej ustawowe regulacje.

W głosowaniu udział wzięło 431 posłów, projekt poparło 282, przeciwnych było 7, wstrzymało się 142. Większość spośród tych, którzy się wstrzymali, byli posłowie Platformy Obywatelskiej, w imieniu której były minister Skarbu Państwa Andrzej Czerwiński zaproponował stworzenie lepszego projektu, aniżeli ten złożony 18 listopada w Sejmie i przyjęty dokładnie tydzień później. PiS odrzucił propozycję PO, gdyż uznano ją za wybieg, który miałby uniemożliwić wprowadzenie ustawy przed końcem roku, co przeszkodziłoby w jej zastosowaniu do odpraw wypłacanych pod koniec 2015.

Pierwsza wersja nowelizacji ustawy skierowana do Sejmu przez Prawo i Sprawiedliwość zakładała podatek w wysokości 65 proc. oraz 12 miesięcy zakazu konkurencji.

Wprost.pl

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
http://www.wprost.pl/ar/525961/Sejm-przyjal-ustawe-o-70-procentowym-podatku/#.VlX3E24tgPc.wykop

Posłowie przyjęli nowelizację ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych w myśl której wprowadzona zostanie 70-procentowa stawka podatkowa od odpraw prezesów spółek Skarbu Państwa.
W myśl przepisów przyjętych przez Sejm wprowadzony zostanie sześciomiesięczny zakaz konkurencji oraz trzymiesięczne odprawy. Odszkodowania za okres zakazu konkurencji dłuższy niż wymieniony w ustawie, a także odprawy wyższe aniżeli trzymiesięczne będą opodatkowane na poziomie 70 proc. jedynie w części przekraczającej ustawowe regulacje.

W głosowaniu udział wzięło 431 posłów, projekt poparło 282, przeciwnych było 7, wstrzymało się 142. Większość spośród tych, którzy się wstrzymali, byli posłowie Platformy Obywatelskiej, w imieniu której były minister Skarbu Państwa Andrzej Czerwiński zaproponował stworzenie lepszego projektu, aniżeli ten złożony 18 listopada w Sejmie i przyjęty dokładnie tydzień później. PiS odrzucił propozycję PO, gdyż uznano ją za wybieg, który miałby uniemożliwić wprowadzenie ustawy przed końcem roku, co przeszkodziłoby w jej zastosowaniu do odpraw wypłacanych pod koniec 2015.

Pierwsza wersja nowelizacji ustawy skierowana do Sejmu przez Prawo i Sprawiedliwość zakładała podatek w wysokości 65 proc. oraz 12 miesięcy zakazu konkurencji.

Wprost.pl

Zandberg pewnie w ekstazie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ale od prezesów spółek skarbu państwa. Jakby im dojebał 110%, to nic by się nie stało. Przecież to jedne komuchy łupią drugich komuchów.

Natomiast idea opodatkowania pracowników państwa przez państwo jest idiotyczna. To tak jak pies co lata za własnym ogonem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555

Wprost.pl

Zandberg pewnie w ekstazie.

Quant

New Member
5
12
http://pikio.pl/unia-chce-regulowac-wysokosc-plomieni-swiec/

Unia wprowadza regulację dotyczącą wysokości płomieni świec

Względami bezpieczeństwa Unia Europejska tłumaczy nową regulację, która definiuje, czym jest świeca i ustala maksymalną wysokość płomienia. Eurodeputowani uważają, że w związku ze zbliżającymi się świętami, w domach zapłonie więcej świec niż zwykle, co może obfitować w „różne niepożądane działania, które mogą stanowić zagrożenie dla bezpieczeństwa konsumentów”.

Nowe prawo Unii określa dokładnie czym jest świeca, a także kategoryzuje poszczególne rodzaje świeczek. Według nowego aktu prawnego świeca to dokładnie: „Jest to rzecz, która ulega częściowemu spaleniu w temperaturze 20-27 stopni Celsjusza a jej główną funkcją jest dawanie jasnego płomienia”.

Prócz podziału na świece wewnętrznego i zewnętrznego użytku, dokument zawiera także kilka wskazówek, co do tego jak użytkować je, by ogień nie zagrażał nikomu i niczemu. Mowa jest, między innymi, o kilkukrotnym kontrolowaniu stabilności świecy i nadzorowaniu, by ryzyko oparzenia było minimalne.

Prawo odnoszące się do świeczek spotkało się z falą krytyki wśród wielu europarlamentarzystów. Przeciwnicy nowej regulacji przypominają, że Europa znajduje się właśnie w kryzysie imigracyjnym, istnieje także realne zagrożenie kolejnymi atakami terrorystycznymi, które to sprawy są ważniejsze, niż zagrożenie ze strony świeczek.

„Podczas gdy Europę dotykają bardzo poważne problemy, takie jak na przykład kryzys migracyjny, my zajmujemy się drobiazgami. Co stało się z obietnicą, żeby dbać tylko o te wielkie rzeczy?” – mówił w Parlamencie Europejskim Herbert Reul.

źródło: wprost.pl, parlament.gv.at

Hitch

3 220
4 876
Skąd się biorą takie lamusy? Przecież taki pomysł trzeba opracować, zaprezentować, poddać pod głosowanie itd. Ktoś WALCZYŁ o to, żeby regulować ŚWIECZKI. Czaicie? Egzystujemy na jednej planecie z ciotą prysznicową, która całymi dniami rozmyślała o świeczkach i o tym, jakie one są niebezpieczne. A dzięki chorej determinacji, narzuciła swoją fobię na innych.

Ja pierdolę.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Polskie państwo to dom wariatów. Armia praktycznie już nie istnieje. BOR nie istnieje.

GazetaPrawna.pl » Baza danych polskich żołnierzy wywieziona do Niemiec. Za namową przełożonych

Osobowe i genetyczne dane polskich policjantów, celników, pograniczników, BOR-owców i żołnierzy – w tym tych wyjeżdżających na misje zagraniczne i tam przebywających trafiły do baz niemieckiej firmy z Ulm i są zawiadywane przez niemiecką rządową instytucję. Za zgodą, a nawet namową polskich przełożonych

Na początek prośba do czytelników i potencjalnych dawców szpiku. To nie jest tekst przeciwko transplantacji, tylko o braku odpowiedzialności wysokich rangą urzędników państwowych i polityków.
Żołnierz, uczestnik kilku misji w Iraku i w Afganistanie. Trzydziestoparolatek. W maju tego roku zdiagnozowano u niego białaczkę. Ratunek – przeszczep szpiku. Uspokajam, żołnierz z Centrum Przygotowań do Misji Zagranicznych (CPdMZ) w Kielcach jest już po przeszczepie. Nie podaję jego stopnia, imienia ani nazwiska, bo też tekst nie jest o nim. Choć to właśnie jego przypadek ujawnił, jak łatwo uzyskać dane osobowe i genetyczne żołnierzy. Wystarczą emocje, bo przecież chodzi o walkę o życie i sprawny system, wspierany przez polityków z Ministerstwa Zdrowia i Ministerstwa Obrony Narodowej.
29 maja żona żołnierza zamieszcza na Facebooku wpis: „Kochani, z uwagi na chorobę mojego męża – ostrą białaczkę – która spadła na nas niespodziewanie, wywracając nasze życie do góry nogami, zwracam się do Was z prośbą o zarejestrowanie się w ośrodku dawców, w miejscu swojego zamieszkania lub jego okolicach. Obecnie jest rozpoczęta procedura poszukiwania dawcy dla męża, im więcej osób w bazie, tym szanse dla niego i innych oczekujących są większe. Bardzo liczymy na Waszą pomoc!”. I zamieszcza link do strony Poltransplantu, polskiej instytucji podległej Ministerstwu Zdrowia.
Machina zostaje uruchomiona. Rozpoczyna się procedura poszukiwania dawcy. Już w trzecim i czwartym tygodniu czerwca zostaje znalezionych dwóch zgodnych genetycznie dawców, więc nakłanianie żołnierzy, by zostali potencjalnymi dawcami szpiku, jest w zasadzie zbędne. Oczywiście każdy nowy dawca to szansa dla innych chorych, ale pod warunkiem że spełnione są wszystkie względy bezpieczeństwa.
Mówi kapitan Kamila Kreis-Tomczak, rzeczniczka CPdMZ w Kielcach: – 12 lipca zorganizowaliśmy akcję rekrutującą potencjalnych dawców szpiku. Zarejestrowało się 41 naszych żołnierzy i pracowników wojska.
Sami zorganizowaliście?
Nie, wraz z fundacją DKMS. Ja i jeszcze kilku innych żołnierzy wcześniej oddaliśmy krew w regionalnym centrum krwiodawstwa i zarejestrowaliśmy się w Poltransplancie. Noszę przy sobie kartkę z informacją na ten temat.
DKMS nie pobiera krwi.
Pobiera wymaz z jamy ustnej, z którego uzyskuje się materiał genetyczny.
No właśnie. Czy pani wie, gdzie ten materiał i informację o nim trafiają i są przechowywane?
Proszę mi dać czas, sprawdzę u żołnierzy, którzy zarejestrowali się w DKMS. Oddzwonię.
Jakie inne dane są przekazywane?
Imię, nazwisko, PESEL, adres zamieszkania, numer telefonu, chyba także e-mail. Pani redaktor, pani pisze artykuł o tym, jacy jesteśmy naiwni i udostępniamy jakiejś firmie dane genetyczne żołnierzy?
Nie, nie o tym. Piszę o tym, jak zwierzchnicy nieodpowiedzialnie, mimo ostrzeżeń, zezwolili, by niemiecka firma zbierała dane m.in. w Wojsku Polskim.
Słyszę jeszcze od pani rzecznik, że 23 września DKMS zorganizował rekrutację wśród żołnierzy przebywających na misji PKW KWOR. Sprawdzam – to misja w Kosowie. Dowiaduję się, że nie było prawnych możliwości, by rekrutację przeprowadzić w bazie wojskowej, więc odbyła się w gościnnych progach polskiej ambasady. 44 naszych żołnierzy plus polski ambasador, dyplomata też został potencjalnym dawcą.​

Do góry Bottom