Śmieszne newsy z rana

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Nowa rzeczniczka PIS Elżbieta Witek twierdzi w gazowni, że wiedzę o Katyniu wyniosła z przedwojennych książek...

11755163_834341969968155_3273769278483441699_n.jpg

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Cóż sorry, nie zawsze pamiętam żeby dokładnie przeszukać czy było. Zdarza sie. Ale i tak śmieszy, może zostać :)

tomky

Well-Known Member
790
2 038
Lotnisko za 10 tysięcy euro. Tak Chińczycy robią interesy w Hiszpanii
Chińska grupa przemysłowa Tzaneen Internacional kupiła lotnisko w centrum Hiszpanii. Chińczycy byli jedynymi, którzy wzięli udział w licytacji portu lotniczego w Ciudad Real. Jego budowa kosztowała 450 milionów euro. Od sześciu lat stał pusty.

Chińczykom sprzedano go za 10 tysięcy euro.

Ciudad Real dzieli od Madrytu 200 kilometrów. Zbudowane tam lotnisko miało przejąć od hiszpańskiej stolicy część pasażerów. Podróżni wolą jednak latać z madryckiego Barajas. Dlatego w 2009 roku lotnisko ogłosiło upadłość, a przed dwoma laty wystawiono je na sprzedaż za 100 milionów euro.

Od tamtej pory zgłosiło się 12 kupców, ale żadna transakcja nie została sfinalizowana. Do dzisiaj, kiedy to chińscy przemysłowcy jako jedyni wzięli udział w przetargu. Ponieważ sąd gospodarczy, w którym przetarg się odbył, nie wyznaczył kwoty, od jakiej można było licytować, musi zaakceptować ofertę Chińczyków.

Prawnik Tzaneen Internacional po transakcji powiedział, że... przepłacił. Przypomniał, że lotnisku odebrano drogie pozwolenia na funkcjonowanie, a pas startowy i budynki wymagają remontów.

http://forsal.pl/artykuly/883735,lo...tak-chinczycy-robia-interesy-w-hiszpanii.html

Ale to pewnie tylko mała wpadka, bo tvn pisze, że Hiszpania prawie wyszła z kryzysu :)
http://www.tvn24.pl/tu-europa,94,m/hiszpania-przykladem-jak-wychodzic-z-kryzysu,396190.html

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 849
http://www.theguardian.com/technolo...py-jurassic-world-seeded-from-its-own-servers

Universal filed a takedown notice with Google on 15 July under the US Digital Millennium Copyright Act (DMCA), as spotted by the Register, demanding that the search engine block links to several sites allegedly hosting or linking to pirated copies of Jurassic World.

Among the block requests was a link to “http://127.0.0.1:4001/#/fr/”. The Internet Protocol address “127.0.0.1” is typically reserved to describe the “localhost” or machine on which a program or user is operating. This indicates the pirated copy of the movie was being hosted within Universal’s own computer network.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Lepper junior ubiega się o start z list Platformy. Nie mam słów naprawdę, co się dzieje z tą partią, przecież w 2007 Lepper był dla platformersów synonimem obciachu.

http://natemat.pl/149577,syn-andrze...cje-lokalnych-struktur-partii#comments-149577
Syn Andrzeja Leppera na listach PO? Otrzymał rekomendację lokalnych struktur partii
c6270ee8887ad5c4a29d928b2d4608a4,640,0,0,0.jpg

Tomasz Lepper podczas rozmowy ze stacją TVP Info • Fot. Kadr z programu stacji TVP Info
Na jesieni Tomasz Lepper, syn Andrzeja Leppera, starał się dostać do Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego z ramienia SLD, ale nie wywalczył mandatu. Teraz, przed wyborami parlamentarnymi, jego nazwisko może trafić na listę PO. Lepper miałby się ubiegać o miejsce w Sejmie.

Radio Szczecin ustaliło, że Tomasz Lepper otrzymał już rekomendację od koszalińskich struktur Platformy Obywatelskiej. Sama rekomendacja nie gwarantuje jednak miejsca na liście wyborczej – propozycję lokalnych struktur rozważyć muszą jeszcze regionalne oraz krajowe władze partii.

W ostatnich wyborach samorządowych Tomasz Lepper wystartował z listy SLD. W Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego Sojusz zdobył wprawdzie cztery mandaty, ale żaden z nich nie przypadł synowi byłego wicepremiera.

Przed wyborami samorządowymi Lepper powiedział stacji TVP Info, że „program SLD jest mu najbliższy”. – Sytuacja w Polsce i w polskim rolnictwie skłoniła mnie do tego, aby startować do sejmiku. Chcę coś zrobić dla rolnictwa i społeczeństwa – tłumaczył.

"To Kaczyński zniszczył mojego ojca"
Kilka dni później, odnosząc się do tzw. afery gruntowej, Lepper dał wyraz swojej niechęci do Jarosława Kaczyńskiego, w rządzie którego AndrzejLepper był wicepremierem.

– To Kaczyński zniszczył mojego ojca. Kaczyński szukał układu i znalazł sztuczny w postaci mojego taty. Nigdy Kaczyńskiemu tego nie wybaczę –powiedział „Super Expressowi”.

Ostatnia edycja:

tolep

five miles out
8 576
15 476
A dla GuPoli agentem czerwonych, potem panem wicepremierem, potem nigdy więcej z ludźmi o marnej repuyacji, potem znowu wicepremierem, potem łapówkarzem, potem Drogim Zmarłym którego śmierć była dziełem seryjnego samobójcy.

I co z tego? Lepper junior to jest inna osoba.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
Solidaruchy oburzają się na żartobliwe tabliczki w PKP:
http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Solidarnosc-oburzyla-sie-na-tabliczki-w-PKP-00008883

Dyrekcja PKP dziś ma zdecydować czy z budynku zarządu kolei znikną tabliczki, które oburzyły związkowców. Widnieją na nich takie napisy jak: Dziki Zachód, Wyspa Skarbów, Olimp czy Międzynarodowa Stacja Kosmiczna.

Tabliczki zawisły w korytarzach Centrali PKP przy ulicy Szczęśliwickiej w Warszawie. Wywołały oburzenie kolejarskich związków zawodowych.

W piśmie z 22 lipca do Prezesa Jakuba Karnowskiego NSZZ "Solidarność" pisze:

"Zdecydowana część pracowników uznała, że to ich ośmiesza, ubliża i narusza dobra osobiste. Czy kolejnym krokiem Zarządu PKP będzie nakazanie ubierania się pracowników w stroje służbowe adekwatne do nazw komórek w których pracują? W Międzynarodowej Stacji Kosmicznej - kosmitów, na Dzikim Zachodzie - szeryfów, na Wyspie Skarbów - piratów z opaską na oku".

Cytat z demotów:
Związkowców oburza wszystko co, nie ma wąsów i zapachu cebuli lub wódki

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja grałem na kilkunastu Orlikach w Małopolsce i nikomu nic się nie działo od tych kuleczek, więc albo ten dzieciak ma jakieś rzadkie uczulenie, albo akurat na tamtym boisku rzeczywiście poskąpili i wysypali najgorszym, najtańszym syfem.

Do góry Bottom