father Tucker
egoista, marzyciel i czciciel chaosu
- 2 337
- 6 521
Tymczasem w USA, kongresmen Steve Stockman ( Republikanin z Teksasu ) przedłożył projekt ustawy o "psie, który zjadł moje zeznanie podatkowe". Na jej mocy amerykańscy podatnicy będą mogli odmówić wszelkich dokumentów które zażąda od nich IRS, pod warunkiem, że podadzą jeden ze ścisłej listy powodów, co się mogło z tym dokumentami stać:
1. pies zjadł moje zeznanie
2. wygodna, przypadkowa, niewyjaśniona awaria komputera
3. wymiana dokumentów za pięciu terrorystów
4. spaliłem w celach ogrzania się w górach Yukonu.
5. utopiłem w bagażniku Teda Kennedyego
6. pozostawiłem na biurku w biblioteczce Hilary Clinton
7. pozostawiłem w skrzynce z bronią sprzedaną meksykańskim kartelom
8. musiałem oddać dokumenty do recyklingu
9. skończył mi się papier toaletowy na wycieczce
10. a tak w ogóle, jaką to teraz robi różnicę?
Ustawa ma za zadanie wprowadzenie symetrii na osi podatnicy - urzędy. Jest związana z faktem, że w zeszłym tygodniu IRS odmówiło wydania komisji senackiej dokumentów mogących potwierdzić, że IRS nielegalnie namierzał i gnębił grupy i organizacje wskazane przez kogoś z administracji Obamy. Jako powód odmowy podali... awarię komputera.
http://benswann.com/congressman-stockman-introduces-bill-to-grant-taxpayers-same-excuse-as-irs/
1. pies zjadł moje zeznanie
2. wygodna, przypadkowa, niewyjaśniona awaria komputera
3. wymiana dokumentów za pięciu terrorystów
4. spaliłem w celach ogrzania się w górach Yukonu.
5. utopiłem w bagażniku Teda Kennedyego
6. pozostawiłem na biurku w biblioteczce Hilary Clinton
7. pozostawiłem w skrzynce z bronią sprzedaną meksykańskim kartelom
8. musiałem oddać dokumenty do recyklingu
9. skończył mi się papier toaletowy na wycieczce
10. a tak w ogóle, jaką to teraz robi różnicę?
Ustawa ma za zadanie wprowadzenie symetrii na osi podatnicy - urzędy. Jest związana z faktem, że w zeszłym tygodniu IRS odmówiło wydania komisji senackiej dokumentów mogących potwierdzić, że IRS nielegalnie namierzał i gnębił grupy i organizacje wskazane przez kogoś z administracji Obamy. Jako powód odmowy podali... awarię komputera.
http://benswann.com/congressman-stockman-introduces-bill-to-grant-taxpayers-same-excuse-as-irs/