dataskin
Well-Known Member
- 2 059
- 6 145
Ja z doświadczenia wiem jedno. Jak kiedykolwiek udało mi się coś wyrwać na ulicy, to wyłącznie na chamskie teksty. Inne nie działają.
Łącznie 4 tys. nowych miejsc pracy stworzą centra logistyczne firmy Amazon w podpoznańskich Sadach i pod Wrocławiem. Dotąd rekrutowano głównie kadrę kierowniczą. Teraz rozpoczęło się kompletowanie kolejnej części załogi. Firma poszukuje 200 liderów zespołów - po 100 do centrum pod Poznaniem i we Wrocławiu.
Wymagania na stanowisko dotyczą głównie sprawności fizycznej. Chodzi m.in. o gotowość do pracy w trybie zmianowym, w nadgodzinach, stania lub chodzenia przez 10-12 godz., zdolność do podnoszenia ciężarów do 15 kg. Mile widziane są też umiejętności komunikacyjne, dyplom licencjata, umiejętności przywódcze czy obsługa pakietu MS Office.
W sobotę ok. godziny 20:30 w Londynie/Tottenham – kilkudziesięciu polskich neonazistów i chuliganów z grupy „Zjednoczeni Emigranci” zaatakowało 150 osób na otwartej imprezie techno w Markfield Park. Napastnicy zostali odparci, następnie wielu z nich aresztowano. Wcześniej zdążyli ranić nożem jedną osobę – na szczęście nic poważnego jej się nie stało.
A już najlepsze są stęki na kibice.net, że polki wolą przelecieć się z turkami i murzynami
właściwie to powinienem to wrzucić do "Podziel się zażenowaniem", ale tak wyszło z rana.Górniczy związkowcy założyli firmę. I łamali prawa pracowników: nie płacili pensji, nie dawali im odpraw, nie odprowadzali składek na Fundusz Pracy.
http://wyborcza.pl/1,75478,16197230,Zwiazkowcy_wyzyskuja_pracownikow.html
właściwie to powinienem to wrzucić do "Podziel się zażenowaniem", ale tak wyszło z rana.