Śmieszne newsy z rana

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Wcale nie mówi że trzeba teraz płacić podatki. Mówi na socjalistów złodzieje i uważa że redystrybucja od jednego do drugiego to kradzież. Nawet w tym wpisie używa sformułowanie "zrabowane" co implikuje że podatki zebrane na tęcze to kradzież i nie trzeba było ich płacić. Płacić dopiero trzeba będzie jak Korwin będzie u władzy, bo on wyda tylko na sądy, policje, wojsko, drogi i coś tam jeszcze. Uważa że takie podatki (stówa od łebka i to wszystko jak wyliczał) są sprawiedliwe inne nie są. Prawda że rzadko otwarcie zachęca do łamania prawa ale wg mnie to wynika tylko z tego że uważa to za niebezpieczne i nierozważne. Poza tym jakby otwarcie mówił przeciw podatkom w ogóle to musiałby być w konsekwencji anarchistą, a nie jest.
A jeśli chodzi o wyrażenia których używa, to nie wydaje mi się żeby takie wyrażenia jak "ciemnogród" czy "wykształciuchy" używane przez zwolenników innych partii były na jakimś zajebistym poziomie a jednak się przyjeły. Polecam włączyć na chwile TV żeby zobaczyć na jakim poziomie umysłoym są ludzie.

military

FNG
1 766
4 727
Korwin w tyyyluuuu wystąpieniach mówił, że trzeba zmieniać system zgodnie z prawem, że obowiązującego prawa trzeba przestrzegać, że trzeba się zebrać, wygrać wybory i wtedy wprowadzać zmiany, a na razie grzecznie szanować to, co jest dziś.

Oprócz tych chwil, kiedy trzeba wieszać lewaków, robić rewolucje albo palić homo symbole. Wtedy nie trzeba przestrzegać prawa.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
No nie wiem, mi się zawsze wydawało że jeżeli mówił że trzeba przestrzegać prawa mówił do asekuracyjnie, żeby później móc dowolić ze strzelaniem do czerwonych. Naprawdę nie odczułem jakiejś zachęty do płacenia podatków z jego strony. Zresztą jest teraz w KNP Grzegorz Sowa który zapowiedział że nie będzie płacił ZUS.
Ale faktycznie tak jest że wypowiedziach Korwina brakuje czasem spójności, dlatego nie chce mi się go tutaj zbytnio bronić:)

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
N

nowy.świt

Guest
Podatki[edytuj | edytuj kod]W Polsce sprzedaż Bitcoin zgodnie z ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych zakwalifikowana została jako przychód powstały przy zbyciu praw majątkowych[28]. Obrót Bitcoinami nie może korzystać ze zwolnienia z podatku przewidzianego dla usług finansowych, może więc powodować powstanie obowiązku zapłaty podatku VAT[29][30][31]. Wówczas zakup towaru za pomocą bitcoinów powodowałby podwójne opodatkowanie VAT[30]. Europejskie prawo odnośnie AML/CFT (przeciwdziałanie praniu brudnych pieniędzy i finansowania organizacji terrorystycznych) wymaga używania imiennego konta bankowego i odpowiednich tytułów przelewów przy kupowaniu i sprzedawaniu Bitcoinów[32]. Władze podatkowe mogą więc w pewnym stopniu kontrolować ten rynek.Niemcy uważają Bitcoin za legalną walutę, którą można stosować w prywatnych transakcjach[33].

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259

military

FNG
1 766
4 727
Na pierwszym zdjęciu są 2 pociski. Gdybyście mogli je komukolwiek wsadzić, kogo byście wybrali i który otwór? Trudny wybór, więc zastanówcie się dobrze.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Na pierwszym zdjęciu są 2 pociski. Gdybyście mogli je komukolwiek wsadzić, kogo byście wybrali i który otwór? Trudny wybór, więc zastanówcie się dobrze.
Ja bym pierwszy wystrzelił nad Somalią z informacją, że wypowiadamy im wojnę, a drugi 24h później w tym samym miejscu z informacją, że się bezwarunkowo poddajemy i mają niezwłocznie rozpocząć okupację RP.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Nie wiem w sumie, jak to skomentować. Ograniczę się do suchej relacji. "Biały suprematysta" Craig Cobb postanowił zamienić 19-osobowe miasteczko, w którym mieszka, w enklawę białych. Pomysł jest jako tako kompatybilny z libertarianizmem pomijając jeden mały problem - w miasteczku żyje jeden czarny i ani myśli się wynosić. Cobb jednak nie deklarował zamiaru uciekania się do przemocy fizycznej, o ile dobrze zrozumiałem. Obaj panowie wystąpili w talk show:

Polecam, bardzo zabawnie się ogląda. Ale teraz przechodzimy do meritum. Otóż na końcu programu Cobb zgadza się na badanie DNA jego własnej haplogrupy. Jak się okazuje, Cobb jest w 14% czarny (ma 14% domieszki najbardziej czarnej krwi spośród wszystkich możliwych - krew "subsaharyjska"):

Nie wiem, na ile to prawda, na ile nie, ale i tak, hmm, interesujące filmiki (z wielu powodów).

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Rasiści powinni stworzyć rasowego klona gender. Rasę będącą konstruktem społecznym, który można sobie bronić, jak się komu podoba. Bycie czarnym czy białym przez zachowanie, wychowanie, etc. Z takimi ciekawostkami. To byłby niezły trolling środowisk lewicowych.

military

FNG
1 766
4 727
http://www.tur-info.pl/p/ak_id,4405...a,onz,szczyt_klimatyczny,wyniki,rezultat.html

W okolicy klimatycznego szczytowania przywrócono kontrole na granicach. 1500 mundurowych skontrolowało prawie 40 000 ludzi (tylko 22 osoby na strażnika w ciągu dwóch tygodni? Mniej niż 2 osoby dziennie? Co oni tam, kawę pili głównie?). Terrorystów nie stwierdzono. Znaleźli za to jakieś paragrafy na 50 osób, podobna liczba nie miała blaszek na obrożach (znaczy dowodów osobistych). Słowem: bzdety.

Nie ma to jak dobrze spożytkowane publiczne pieniądze.

Do góry Bottom