Rebel
komunizm warstwowy
- 679
- 822
Wcale nie mówi że trzeba teraz płacić podatki. Mówi na socjalistów złodzieje i uważa że redystrybucja od jednego do drugiego to kradzież. Nawet w tym wpisie używa sformułowanie "zrabowane" co implikuje że podatki zebrane na tęcze to kradzież i nie trzeba było ich płacić. Płacić dopiero trzeba będzie jak Korwin będzie u władzy, bo on wyda tylko na sądy, policje, wojsko, drogi i coś tam jeszcze. Uważa że takie podatki (stówa od łebka i to wszystko jak wyliczał) są sprawiedliwe inne nie są. Prawda że rzadko otwarcie zachęca do łamania prawa ale wg mnie to wynika tylko z tego że uważa to za niebezpieczne i nierozważne. Poza tym jakby otwarcie mówił przeciw podatkom w ogóle to musiałby być w konsekwencji anarchistą, a nie jest.
A jeśli chodzi o wyrażenia których używa, to nie wydaje mi się żeby takie wyrażenia jak "ciemnogród" czy "wykształciuchy" używane przez zwolenników innych partii były na jakimś zajebistym poziomie a jednak się przyjeły. Polecam włączyć na chwile TV żeby zobaczyć na jakim poziomie umysłoym są ludzie.
A jeśli chodzi o wyrażenia których używa, to nie wydaje mi się żeby takie wyrażenia jak "ciemnogród" czy "wykształciuchy" używane przez zwolenników innych partii były na jakimś zajebistym poziomie a jednak się przyjeły. Polecam włączyć na chwile TV żeby zobaczyć na jakim poziomie umysłoym są ludzie.