Śmieszne newsy z rana

M

Matrix

Guest
O co chodzi tym rodzicom ? Nie rozumiem, mają tępe dzieci, które nie nadają się do pójścia do szkoły w wieku 6 lat, ale w wieku 7 już mogą już nie ma protestów, pełna kompromitacja rodziców. Powinni protestować przeciwko obowiązkowi pójścia do szkoły w ogóle. Niektóre dzieci bowiem nienawidzą atmosfery szkoły, ja byłam takim dzieckiem i jedno z moich dzieci tez ma fobie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
@Matrix, Odpowiedź jest raczej prosta, ludzie przyzwyczaili się już do kagańca, którego noszą od kiedy tylko pamiętają a nawet nie potrafią sobie wyobrazić bez niego życia, przecie by się ludzie pozagryzali jeszcze. Ale jednocześnie, każde zaciśnięcie go czy wymiana na mniejszy, powoduje gwałtowny sprzeciw i protesty. To co już było jest czymś normalnym.

Przecież nawet pomysły usunięcia gimnazjum to po prostu próba przywrócenia systemu jakiego sami zaznali a nie żadne radykalne wolnorynkowe reformy.

Za 40 lat pewnie już nikt nie będzie miał nikt przeciwko edukacji 5 latków bo to przecież europejski standard, może ktoś starszej daty powie, że za jego czasów dzieci chodziły dopiero od 6 roku życia do szkoły i nie było takich patologii jak dziś ale ogół powie, że to by była anarchia i utopia.

To samo z podatkami, cenzurą, zakazami itd. Kto protestuje przeciwko podatkom? Prawie nikt, przecież muszą być, no jasne, że rządzący to złodzieje ale widać tak musi być. Ale jak podniosą VAT o 1% to już wszyscy w około poza jakimiś masochistami się burzą.

Swoją drogą, też nienawidziłem szkoły.

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Swoją drogą, też nienawidziłem szkoły.

To można lubić szkołę? Serio pytam, czy znacie jakiś przykład osoby, która lubiła tam chodzić? Ja, jako dziecko, które uczyło się czytać przed pójściem do szkoły, które prosiło mamę o prezent w postaci encyklopedii, które popłakało się kiedy rodzice odmówili wytłumaczenia zasady dzielenia pisemnego, zwyczajnie nie lubiłem tego burdelu. Co prawda, były liczne plusy - ale nie wiązały się one w żaden sposób z edukacją, a jednocześnie też nie pokrywały się z wyobrażeniami osób widzących w szkole miejsce integracji, nabywania umiejętności społecznych i innych pierdoł.

military

FNG
1 766
4 727
To tak jakby urzędnik z wykształceniem zawodowym mówił chirurgowi, jak korzystać ze skalpela. "Leczcie, ale tylko tak, jak pozwolimy, a nie tak, jak potrzebujecie". To ja dziękuję za taką dobroczynność. Centralny system zarządzania chorymi - nieważne na co chorują i czego potrzebują: mają być leczeni tak albo tak.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Przypomnijmy przyczynę:
NFZ bardzo mało płaci za leczenie starszych ludzi, większość oddziałów przynosi straty, więc zamiast otwierać nowe, zamykano już istniejące. Z braku pieniędzy na geriatrię trafiał też na ogół najbardziej zdezelowany sprzęt.
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14923526.html#ixzz2kEBtVm7F
I komentarze
mirafas Oceniono 2458 razy 2358 Władze szpitala reprezentują typowe polskie cwaniactwo, brak honoru i robienie z gęby cholewy :p
kolona Oceniono 1791 razy 1713 Brawo Owsiak...tak trzymaj
kol.3 Oceniono 1363 razy 1279 Wycwaniony i chamski personel szpitala.

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Chciałbym zauważyć, że dosyć ciężko wskazać jakąkolwiek rzecz robioną przez kogokolwiek "nie dla zysku" ;).

Ponadto, kapitalista wyprodukował za swoje, Owsiak kupił za przekazaną dobrowolnie kasę, a nikt nie został do niczego zmuszony. NFZ przy kupnie takiego sprzętu pewnie zapłaciłby dwa razy więcej za dwa razy bardziej dziadowski.

Poza tym, co jest oburzającego w (tym?) łóżku rehabilitacyjnym? Że drogie?

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Chciałbym zauważyć, że dosyć ciężko wskazać jakąkolwiek rzecz robioną przez kogokolwiek "nie dla zysku" ;).

Jeśli nie pojmować zysk w sposób wąski, jako zarabianie pieniędzy, ale jako ogół wydarzeń subiektywnie korzystnych, to absolutnie nie ma takiej rzeczy, którą by człowiek nie robił dla zysku.

M

Matrix

Guest
Jeśli nie pojmować zysk w sposób wąski, jako zarabianie pieniędzy, ale jako ogół wydarzeń subiektywnie korzystnych, to absolutnie nie ma takiej rzeczy, którą by człowiek nie robił dla zysku.
To dlaczego tego głupka Owsiaka robią społecznika w pomarańczowych portkach i czerwonych okularach, który jak głosi nie ma pensji ze świątecznej, ponoć ma 10 tys miesięcznie i z tego tylko się utrzymuje. Dlaczego tego nie ogłosi oficjalnie. Tak jestem zatrudniony w państwowej firmie, nieraz nie chce mi się pracować tylko oddajcie łóżka dla seniorów, bo ja je załatwiłem, żenada godna czasów prlu.

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Aha. PS. Matrix, pisz proszę trochę składniej, bo nie wiem co ci mam odpowiedzieć.

Ostatnia edycja:

fortis

Pierwsza wróżka akapu
69
103
Żeby wielokrotne przeczytanie coś tu pomogło. Dobra, może to przez fakt, że nie oglądam tv, nie czytam gazet, więc o najnowszych doniesieniach w sprawie Owsiaka nic nie wiem i rzeczy dla ciebie oczywiste dla mnie wymagają wcześniejszego wytłumaczenia.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Zdecydowanie ma racje (oprócz tych flag pod koniec). Nikt chyba nie wierzy tak naprawdę że tęcza została postawiana przypadkiem i nie ma związku z jedą z ulubionych kwestii nowej lewicy.

military

FNG
1 766
4 727
Nieważne, czy ma rację. Celowo używa sformułowań, które mają podkurwić ludzi i wzbudzić trochę kontrowersji. Podejrzewam, że nawet połowa zadeklarowanej prawicy nie chciałaby reprezentanta, który używa zwrotu "homosie" czy "LGTBuraki". Co to ma być? Gimnazjum? Do tego wychodzi korwinowa hipokryzja: z jednej strony jebać tęczę, palić ile wlezie, a z drugiej - nie płacić podatków? No nie, pszem państwa, podatki trzeba płacić/trzeba zdobywać pozwolenia na to i owo bo takie jest prawo, a wszystko trzeba robić w granicach prawa. Zasrany dwulicowiec.

Do góry Bottom